Whisky- en perenschoenmaker is als een warme nacht in Nashville

Op een dag ben ik van plan lang genoeg in Nashville te blijven om alles te eten en te drinken wat ik wil eten en drinken in Nashville. Dit was niet de dag. Een plaatselijke favoriete bakkerij wiens naam plechtig en in het geheim werd gefluisterd door een vriend, maar die was gesloten. Een kleine ontmoeting en drie aan de rand van de stad was net buiten bereik van mijn schema. Maar ik deed mijn best om mijn maag mijn gids te laten zijn tijdens de recente chirurgische staking in Music City. Ik werd toerist en werd beloond met een heerlijk ontbijt bij Biscuit Love. Daarna aten we naar hartelust bij Hattie B’s voordat we een transcendente avond met prachtige muziek en lokaal bier doorbrachten bij Ryman.

Als mijn laatste maaltijd op aarde die van Hattie B was, zou ik dood gelukkig zijn. De laatste keer dat ik in Nashville was, ging ik er rechtstreeks vanaf het vliegveld heen, en mijn collega’s vroegen zich af waarom ik nog niet in het hotel had ingecheckt. Prioriteit, daarom. Ze maken gebraden kip precies zoals de goede heer het bedoeld heeft – sappig, knapperig, pittig, perfect gepolijst.Maakt zijdezachte zuidelijke groenten en piment, mac en kaas. en perzik schoenmaker. O schoenpoetser.

Ik hou van alles, van schoenmakers, kruimels, chips en bettys. Ik hou van het excuus om de taartbodem niet uit te rollen. Ik hou van de royale verhouding tussen korst en vulling. En misschien is het omdat ik de avond ervoor geen toetje had, maar Hattie B’s Cobbler maakte me emotioneel. Ik kwam thuis en begon meteen en realiseerde me dat ik meer schoenmaker in mijn leven nodig had.


Wil je meer geweldige gerechten en recepten leren schrijven? Abonneer u op de nieuwsbrief van Salon Food, The Bite.


Ik woon in het kille noorden, dus het is niet het juiste moment om aan perziken in Hattie B-stijl te denken. Waarom maken mixen het niet nog makkelijker?

Dit is een van die absoluut magische recepten, zoals Siciliaanse liefdescake, die je in de oven zet en denkt ‘dit komt goed’ en dan een uur later inhaleert. Geloof me, het werkt. . Een tranentrekkende schoenmaker met een zacht peerschuim en kaneelgeur. En ik heb dit verrijkt met een flinke dosis Jack Daniel’s, want de enige manier om zoiets gemakkelijks nog beter te maken, is natuurlijk door er alcohol in te gooien. smaak dan iets warms, zoets, soepels en makkelijks?

* * *

Geïnspireerd door The Spruce Eats en Epicurious

materiaal

 • 1 blik van 29 ounce perenhelften (of in plakjes gesneden peren)
 • 1 doos gele cakemix
 • 4 eetlepels Jack Daniel’s of je favoriete whisky
 • 1 gesmolten boter
 • 1 theelepel gemalen kaneel
 • Optioneel: slagroom of ijs als topping

richting

 1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
 2. Voeg peren met siroop toe aan een 9-bij-13-inch pan of ovenschaal. Whisky toevoegen.
 3. Strooi de cakemix gelijkmatig over de peren. Soms wil je niet de hele doos.
 4. Giet de boter gelijkmatig over het mengsel. Maak je geen zorgen als sommige plekken droog zijn. doe je best.
 5. Bak tot de schoenmaker bubbelt en goudbruin is, ongeveer 45 minuten. Serveer warm met ijs of slagroom.

kook notitieboekje

Ik wil gewoon wat over als ontbijt.

Lees verder

onze favoriete chips, schoenmakers en taarten

Salon Food schrijft over wat we denken dat je leuk zult vinden.Deze producten zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie, maar Salon heeft gelieerde partnerschappen, dus we kunnen een commissie verdienen als je iets koopt via onze links. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *