Wat is het beste Italiaanse kookboek? | Eten

Wat zijn de essentiële Italiaanse kookboeken?
Hannah, Newcastle

“In feite is dit vrij eenvoudig”, zegt Rachel Lodi, de Italiaanse correspondent van Guardian. “Iedereen zal de klassieke Italiaanse essentials van Marcella Hazan zeggen, vooral omdat het essentieel is.” Lodi krijgt een exemplaar voor zichzelf wanneer hij voor het eerst in Italië aankomt. Ik deed het. “Het is een basisgerecht, maar ik ben erg blij met elk niveau dat je ermee bereikt”, omdat Hazan het dekt. Allemaal, Van de techniek van het bouwen van “van onder naar boven” smaken (bijv. van onder naar boven) SofritoVoordat hij op grote schaal door het land reisde, vooral via voorgerechten, pasta’s, vis-, vlees- en groentesoepen, zei Hazan: “Vertel me waar je bent in Italië, bijna net zo nauwkeurig als een kaart. Je kunt het.” Ruth Rogers, chef-eigenaar van The River Café in het westen van Londen, zei: “Als ik niet weet wat ik moet doen in mijn leven, ga ik naar Marcella en zij regelt me.”

Maar nog beter is om Hazans boek te combineren met iets van Anna del Conte, zegt Lodi. Haar favorieten zijn amaretto, appeltaart en artisjokken. “Nogmaals, er zijn veel principes, veel uitleg en leuke recepten, al is het echt als” een manier “als een recept. Aan de andere kant had Ada Boni een grote invloed op Rogers. “Het Italiaanse Talisman-kookboek trok me echt aan bij Italiaans eten.” Haar moeder had een exemplaar op haar boekenplank in haar huis in het noorden van New York, en Rogers maakte Boni’s gefrituurde mozzarella als tiener. Ik herinner me dat. “Ik vond het heel spannend. Ik hield van haar manier van spreken op een heel eenvoudige en duidelijke manier. Het recept was geweldig voor de regionaliteit van de Italiaanse keuken – ze kwam van Sicilië naar Genua en ik ging naar Milaan.”

Voor Lodi is een ander opmerkelijk “boek als een naslagwerk” de wetenschap van de keuken van Pellegrino Artuge en de kunst van goed eten (gepubliceerd in 1891 volgens de Italiaanse methode voor thuiskoks). Het eerste kookboek), een zilveren lepel van Rurisetteri Jonaldi Talia (regionale Italiaanse keuken) en Alberto Capatti. Het is Capati’s boek dat de laatste plaats opeist wanneer Lodi “iemand drie boeken geeft” en ook bovenaan de lijst staat van Francesco Mattey in Calabrië. In Londen. “Het is een boek dat niet op de planken blijft staan ​​en op tafel blijft staan.” En niet alleen omdat het zo zwaar is (er zijn meer dan 2000 recepten): “Je verwijst er altijd naar. De zilveren lepel waar ik je in stop een positie om een ​​zeer heerlijke maaltijd te maken.”

Cucina Salentina van Lucia Lazari zal ook Theo Randall toevoegen, de chef-kok van Theo Randall van InterContinental. “Ik heb veel zomervakantie in Puglia doorgebracht, dus ik heb het in Gallipoli opgehaald. Het is een mooi geschreven boek met een eenvoudig recept uit Puglia.” Volgens Randall een van de klassieke voorbeelden. Is een pastagerecht met courgette, tomaten , basilicum, gebakken broodmeel en apulië.

Natuurlijk zijn er nog vele andere waardevolle kookboekkandidaten. “Wat betreft pasta, ik zou net zoveel liegen als ik mijn boek zou zeggen”, zegt Roddy, die in plaats daarvan Oretta Zaninide Vita voorstelt. “Sauzen & Vormen is een geweldig boek met degelijke technieken.” Daarnaast Lodi’s eigen pasta AZ.

Leave a Comment

Your email address will not be published.