Waarom je dit voedsel in je voorraadkast moet bewaren

Couscous is iets wat ik altijd in mijn keuken heb staan. Het is zonder twijfel mijn meest gebruikte ingrediënt en waarschijnlijk het gemakkelijkste recept dat ik ken. Je kunt het laten staan. Couscous is nieuw!

De makkelijkste manier om couscous te maken is door de kookinstructies op de verpakking te lezen. De meeste recepten vereisen slechts vier eenvoudige ingrediënten: olijfolie, zout, water en couscous (natuurlijk). Er zijn twee soorten couscous: Marokkaanse en Israëlische. Marokkaanse couscous is kleiner van formaat en duurt maar een paar minuten om te maken, terwijl Israëlische (parel)couscous groter is en kookt als pasta.Zowel Marokkaanse als Israëlische couscous zijn even lekker.Het is echter belangrijk om het verschil tussen de twee te weten wanneer beslissen welke te gebruiken.

Het beste van couscous is dat het ongelooflijk veelzijdig en kneedbaar is. Hieronder staan ​​drie van onze favoriete manieren om couscous te eten en hoe je het gemakkelijk in bijna elke maaltijd kunt verwerken.

Foto door Valeria Boltneva van Pexels

#1: Soep

Mijn persoonlijke favoriete onderdeel van noedelsoep met kip zijn de noedels, maar misschien vind je het nog lekkerder als je het vervangt door parelcouscous. Net als orzo-pasta is parelcouscous klein maar dik genoeg om textuur aan elke soep toe te voegen. Ik hou er vooral van om het te mengen met lichte soepen op basis van soep met een consistente consistentie, zoals klassieke minestrone of Italiaanse bruidssoep.Het kan in soep worden gestoofd om de smaak te verbeteren.

Foto door Mirela Missmg Gi van Pexels

Foto door Mirela Missmg Gi van Pexels

#2: Salade

Net als bij quinoa en rijst, gebruik ik volkoren Marokkaanse couscous in salades op basis van granen.Ik vind het heerlijk om het te mengen met een dressing van zout en peper voor een meer mediterraan smaakprofiel. Ik maak ook een couscoussalade met restjes kip, kikkererwten, tomaten, pijnboompitten en balsamico vinaigrette. Dit soort salades zijn stevig en makkelijk te maken. Ik raad ten zeerste aan om te experimenteren met verschillende groente- en eiwitcombinaties.

Foto door Daniela op Unsplash

Foto door Daniela op Unsplash

#3: Bijgerechten

Tot slot gebruik ik couscous graag als aanvullend bijgerecht bij elke maaltijd, vooral recepten zoals stoofschotels. Persoonlijk vind ik het heerlijk om peterselie (of lente-uitjes als je niet van peterselie houdt), geroosterde amandelen en soms gehakte rozijnen toe te voegen aan couscous voor mijn absolute favoriete recept, kipcacciatore, ik combineer het graag met rijst of andere granen.

Hopelijk heb ik je inmiddels veranderd in mijn couscous-obsessie en heb ik je de veelzijdigheid van dit heerlijke ingrediënt laten zien. Zowel Marokkaanse als Israëlische couscous zijn ongelooflijk eenvoudig. Het is een heerlijk blanco canvas om te maken en te combineren met talloze andere ingrediënten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *