Verbreed je culinaire horizon (met deze plantaardige recepten) – NAU Review

Tot Alicia VoitekVice President van Campus Operations en Homecoming Devotee of the Year


Als vegetariër en veganist van meer dan 35 jaar krijg ik veel vragen over waarom, hoe, wat ik eet en natuurlijk hoe ik genoeg eiwitten binnenkrijg. Dus toen ik werd uitgenodigd om mijn gedachten te delen ter ere van World Vegan Day op 1 november, dacht ik dat ik mijn verhaal een beetje zou beginnen en eindigen met enkele van mijn favoriete recepten en lokale veganistische opties.

Van jongs af aan heb ik altijd een diepe verbondenheid en compassie met dieren gehad. Mijn vader was vegetariër, maar ik at altijd een combinatie van de maaltijden van mijn ouders, inclusief vlees gekookt door mijn moeder.Ik had nooit kritisch over mijn eten nagedacht totdat ik het rapport schreef. Het tastte mijn hart aan en sindsdien heb ik geen vlees meer gegeten. In die tijd had uit eten gaan met vrienden beperkte voedselopties, dus bleef ik zuivel, kaas en eieren eten als lacto-ovo-vegetariër.

Tijdens de wintervakantie van 2004 vond ik tijdens het opruimen van mijn kast wat oude boeken over vegetarisme. Het herlezen ervan op dat moment in mijn leven bracht nieuwe en diepere reflecties. Ik wilde dat mijn voedsel- en levensstijlkeuzes meer in lijn zouden zijn met mijn waarden en mijn band met dieren. . We deden onderzoek naar voedingsbehoeften, gezonde voedingscombinaties en makkelijk te maken recepten. Ik ben een veganist sinds dat punt 18 jaar geleden.

Hoewel mijn eigen keuzes gebaseerd zijn op de zorg voor dieren, zijn er veel andere redenen en voordelen die een evenwichtige veganistische levensstijl ondersteunen.Positieve effecten zijn onder meer gezondheid, een lang leven, het milieu en honger in de wereld. Wanneer iemand een plantaardige levensstijl overweegt, zeg ik altijd dat ze moeten beginnen met de reden die het eerst resoneert. Als de reden gezondheidsgerelateerd is, begin dan met de mentale verschuiving. In plaats van dit te zien als een “dieet” dat zich richt op wat je niet kunt eten, beschouw het als een verandering van levensstijl die je meer eet, vooruitgang ondersteunt en aansluit bij je belangrijkste redenen.

We moedigen je aan om World Vegan Day te vieren door die dag plantaardig te eten. Als je niet weet waar je moet beginnen, ben ik er om je te helpen. Hier zijn enkele van mijn favoriete veganistische recepten die heerlijk, snel en gemakkelijk te maken zijn.

Chili

Een snelle tip – elke zondag bereid ik 10 persoonlijke salades om me de hele week gevoed te houden. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je verse groenten eet. Een kleurrijke salade bestaat uit spinazie, paprika, wortelen, broccoli, groene olijven, tomaten en verse zwarte peper. Je kunt het in allerlei recepten gebruiken, zoals het toevoegen van chilipepers aan salades of het roerbakken van tofu.

Eindelijk een korte introductie tot mijn favoriete lokale lekkernijen.

  • Cathy Luke (Directeur, Campus Living Initiatives and Partnerships) maakt de meest verbazingwekkende veganistische desserts die ik ooit heb gehad. Breng haar ooit naar de boerenmarkt!
  • Dineren op de campus—Casey Fisher, Ben Hartley Het team staat altijd voor u klaar om aan verschillende behoeften te voldoen, zoals veganistisch, vegetarisch, glutenvrij en verschillende allergenen. We kopen maaltijdplannen voor ons personeel via loonsvermindering voor het gemak en een verscheidenheid aan veganistische opties op de hele campus.
  • Macy’s – Veganistische scones zijn heerlijk, vooral de dagvooruit-kortingsoptie. Tempeh Avocado BLT is mijn favoriete broodje.
  • Red Curry – Een veganistisch menu, maar mijn go-to zijn de 3 smaken van Azië en het mangorijstdessert. Hm.
  • Cornish pasteitjes – troostmaaltijd? controleren. Er werden verschillende veganistische pasteitjes aangeboden, maar ik ben dol op de veganistische pottaart. Het comfort van in een warme deken gewikkeld te zijn. Mushy erwten zijn ook geweldig!
  • Karma – Het is altijd druk om een ​​reden. Begin met edamame en pittige tofu teriyaki en drink daarna de kenmerkende harmonierol helemaal door. perfect.

Nou, ik heb honger. We hopen dat je wat klompjes vreugde en nieuwe recepten krijgt. eet smakelijk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *