The Joy of Good Cinnamon Bread-Albert Lee Tribune

ADVERTISEMENT

Alle kleine dingen, April Jepson

Toen ik klein was, was er een bakkerij in de stad waar ik opgroeide. Ik herinner me dat ik er als kind naartoe ging en hield van de geur van versgebakken brood en snoep. Als oma het niet voor je kon bakken, was het een plek om naartoe te gaan. Als je vandaag koekjes en vers brood wilt, hoef je niet naar de bakker.

April Jepson

Tegenwoordig hebben zelfs supermarkten en benzinestations heerlijke versgebakken producten. Nog maar een paar maanden geleden vond ik de beste zachtgebakken chocoladekoekjes bij een tankstation. Ik kon niet geloven hoe geweldig ze waren, en ze verstopten zich duidelijk naast de kassa.

ADVERTISEMENT

Ik ben in de loop der jaren bij verschillende goede supermarkten geweest – ken je er een paar met tapijten en zachte muziek? Ze hebben lekkernijen en eten van over de hele wereld. Er zijn talloze mogelijkheden en keuzes. Vervolgens is er een zware vrachtwagenstop die dagelijks de zachtste glazen donuts levert. Het is gemakkelijk om een ​​bakkerij als iets uit het verleden te beschouwen. Wie heeft er een toegewijde bakkerij nodig als je elders toegang hebt tot zoveel goeds?

klopt. Ik heb een bakkerij nodig. Ik zal je de reden vertellen.

Er is nog steeds een bakkerij in mijn woonplaats. Het is niet hetzelfde als waarmee ik ben opgegroeid. Er waren zelfs jaren dat er geen bakkerij was. Ik zeg “een paar jaar”, maar het had ook 5 of 20 jaar kunnen zijn. Ik heb niet veel aandacht besteed toen ik een kind was, dus ik ken de details niet. Let alsjeblieft niet op.

Onze bakkerij rivalen donuts en lekkernijen zijn te vinden in grote steden. Het is een echt juweeltje in een stad van slechts een paar honderd mensen. Maar ik heb dit niet voor een paar donuts geschreven. Trouwens, ik besteed in totaal 600 woorden aan het schrijven over goede donuts. Of, heerlijke sandwiches, soepen, of eerlijk gezegd, als je me kent, luister met aanstekelijk enthousiasme naar bijna elk eten dat ik gek en lekker vind.

Ik schrijf over hun kaneelbrood.

Iedereen is erg goed. Als ik naar het noorden ga en bij mijn vrienden logeer, kijk ik uit naar de taco-avonden van mijn familie en de gebakken vis van mijn vader. Het is een vaste waarde geworden. De eerste deur die ‘s ochtends opengaat wanneer u de “ontbijtkast-openingsroutine” start, is de deur voor het bewaren van brood. Ik ben op zoek naar vers kaneelbrood van een bakkerij, in plakjes van 1 inch gesneden.

Het brood is zo dik dat het nauwelijks in een broodrooster past. Maar terwijl je kookt, hoor je gekarameliseerde suiker op de plakjes sissen. Niet alleen de keuken loopt vol, maar de geur van kinderen die hun hoofd opheffen van de voordeur en vragen of er nog meer is, is bedwelmend. Beboter een warm plakje en laat het in elk hoekje doordringen…

Ik ben dol op kaneeltoast. Ik kocht het op verschillende plaatsen en probeerde allerlei recepten. Alles ruikt lekker als het gekookt is, maar het smaakt niet als je een hapje eet. Dit is het eerste brood dat ik ooit heb gehad waarbij ik me niet gedwongen voelde om extra kaneel en suiker op het brood te strooien. Het gaat goed met een beetje gesmolten boter.

Na thuiskomst at ik nog een helft van het brood. Dit weekend kijk ik er naar uit om van brood stokbrood te maken. Ik heb 5 broden gekocht om mee naar huis te nemen, en ik heb hier geen spijt of schaamte over. Het is misschien een van de betere levenskeuzes die ik onlangs heb gemaakt, om eerlijk te zijn.

Albertine April Jepson is de aanmoediging van echtgenotes, moeders, coaches en dromen. Haar column verschijnt elke zaterdag.

Leave a Comment

Your email address will not be published.