Strawberry Fields Forever: Het perfecte zomerfruit is rijp voor een heerlijk toetje

ADVERTISEMENT

aardbei. (Michel Kobelnick)

Michelco Bernick biedt heerlijke recepten die met aardbeien kunnen worden gebruikt.

MijIs er iets dat hier niet is teruggegroeid op dit punt? Vraagt ​​​​mijn vriendin Amy Wise me, terwijl ze het bereik van mijn achtertuin neemt. Zij en haar man komen vanavond bij ons voor een middernachtsnack op ons terras. Ze heeft hem al een tijdje niet meer gezien en mijn plant is echt gegroeid sinds haar laatste bezoek.

‘Waarschijnlijk niet! Maar ik moet je iets geweldigs en nieuws laten zien,’ zeg ik terwijl ik haar door mijn tuin begeleid.

Amy is al meer dan 20 jaar mijn vriendin en buurvrouw en ze is altijd een goede sport geweest om op mijn tuintours te gaan. Ze weet dat dit mijn gelukkige plek is, en van de lente tot het einde van de herfst, waar je me vindt. Het is mijn trots en vreugde en ik deel het graag met mensen.

Mensen zijn altijd verbaasd dat mijn bloempot alleen voedsel en voedsel bevat, en de vaas bevat geen bloemen. Dat komt omdat de enige bloemen waar ik in geïnteresseerd ben kleine bloemen zijn die op een dag zullen uitgroeien tot tomaten, paprika’s en aubergines. Het is nooit oud om groenten te zien komen uit wat vroeger kleine toppen waren.

Ik kweek een grote verscheidenheid aan kruiden en groenten en ben er trots op dat mijn landschap bijna eetbaar is. Ik probeer en experimenteer elk jaar met nieuwe dingen, en dit jaar is geen uitzondering. Ik kreeg een nieuw type aubergine, een mix van chilipepers en een prachtig assortiment luchtkamertomaten. Ik wil dat ze worden bewaterd, gewied, gevoerd en dat hun nakomelingen bestaan ​​totdat ze klaar zijn om te oogsten. Het is geweldig om de ingrediënten voor het avondeten uit je tuin te halen.

ADVERTISEMENT

Elke zomer raak ik verslaafd aan de tuin, maar dit jaar bereikt mijn enthousiasme een heel nieuw niveau. Dankzij mijn eerste zoete fruit, aardbeien, is het nu een glimmend nieuw juweeltje in de achtertuin. “Zijn ze geweldig?” Ik vraag Amy om over wat bladeren te schuiven zodat ze het beter kan zien. Ze is het ermee eens en plaagt me met de trotse ouderpersona die ik gebruik om met hen te pronken. Daarom houd ik haar tegen om op de terugweg naar de tafel goed kennis te maken met de nieuwe Anaheim Pepper.

Ik leer veel van deze nieuwe plant. Ik zie graag de blozende bloemen veranderen in miniatuur aardbeiknopen. Ik zal nooit Chahi Ariel zijn, een Israëlische aardbeienteler die momenteel in het bezit is van het Guinness World Records, maar ik heb het gevoel dat we met dezelfde passie en hetzelfde respect voor de resultaten van ons werk toenemen. Zijn aardbeien werden in februari 2022 geïdentificeerd en geregistreerd als de zwaarste ooit. Het is bemoedigend om te weten dat de groene en lichtroze zaadbulten op mijn wijnstokken zoveel potentieel in zich hebben. Ik moet geloven dat als een Israëlische boer in het centrale district van Kadima Zoran 289 gram aardbeien zou kunnen telen op de boerderij van zijn familie, ik ook hoop zou hebben. Meisjes kunnen dromen.

Veelzijdig fruit

Ik heb dit voor het eerst geprobeerd en aardbeien worden al eeuwenlang over de hele wereld verbouwd, te beginnen in Frankrijk in de 14e eeuw. Tegenwoordig zijn ze het hele jaar door en seizoensgebonden verkrijgbaar in supermarkten als je ze kweekt of koopt op de boerenmarkt. Verschillende rassen staan ​​klaar om op verschillende tijdstippen van het seizoen geoogst te worden. Sommige dragen begin juni vrucht, andere dragen in de late herfst en sommige produceren de hele zomer bessen. Als kok heb ik geen gebrek aan ideeën over wat ik ermee aan moet.

Ze zijn de beste van de natuur, rood geverfd en nog warm van de zon. Hun zoete geur informeert je dat ze rijp zijn en maakt het onmogelijk om ze te negeren. Een andere gemakkelijke manier om ervan te genieten, is door ze in een kom met room te doen. Dit klassieke gerecht, aardbeien en room, verscheen voor het eerst in Wimbledon in 1877 en wordt nog steeds aangeboden in toernooien.

Aardbeien kunnen worden gemengd in smoothies, worden toegevoegd aan salades of worden verwerkt tot desserts of jam. Dehydrateer gemakkelijk op laag vuur in een oven die in een bladvorm is gesneden, waardoor de levensduur van de planken wordt verlengd. Gedroogde aardbeien zijn een heerlijke traktatie, maar kunnen ook worden verwerkt tot ontbijtgranen, ijs, havermout en pannenkoeken. Roosteren op hoge temperaturen concentreert de suiker, verzacht de textuur en creëert de zoete en brutale toppings van vanille-ijs.

Ik maakte een ruimte voor het dessert en zette de dinerborden opzij. Vanavond was ik onder de indruk van het maken van een aardbeientaart met scones, aardbeien, slagroom en munttakjes die ik in de winkel had gekocht. Dit aanbieden als laatste cursus voelt speciaal omdat ik weet hoe ik er een deel van kan laten groeien. Ik glimlachte en gaf het dienblad rond de tafel, in een poging om te beslissen wat het gelukkigste was van deze mooie nacht. Het is een genoegen om enkele van de zegeningen van de nieuwe achtertuin op te nemen of te delen met zulke goede vrienden.

Shortcut aardbei shortcake

materiaal

 • 4 kant-en-klare scones of angel food cakes
 • Aardbeien die zijn verzacht
 • Verse room
 • Mentha takje (optioneel)

richting

Snijd de cake horizontaal door. Plaats een gelijke hoeveelheid slagroom en aardbeien op de onderste helft. Leg de andere helft erop en versier met slagroom, aardbeien en takjes munt.
Serveer 4.

Aardbeien die zijn verzacht

materiaal

 • 1 pond rijpe aardbeien, verwijder de bovenkant en snijd in plakjes
 • 3 eetlepels suiker
 • 1½ theelepel citroensap

richting

Doe de gesneden aardbeien in een kom. Bestrooi met suiker en citroensap en bedek met de toss. Laten we een paar uur of een nacht staan ​​totdat de bessen het sap afgeven. Geniet alleen of als fruittopping. Voor 4 tot 6 personen.

Slagroom

materiaal

 • 3/4 kop zware slagroom
 • ¼ kopje poedersuiker, gezeefd
 • 1 theelepel vanille

richting

Doe de slagroom in een kom. Begin met een garde, handmixer of staande mixer hard te kloppen totdat het begint in te dikken. Stop met het toevoegen van poedersuiker en vanille. Blijf hoog slaan totdat een stevige piek is gevormd. Onmiddellijk gebruiken of maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Meng met een garde en re-integreer de room voor gebruik. Het zal ongeveer 2 kopjes zijn.

Geroosterde aardbeien (Geadopteerd van seriouseats.com)

materiaal

 • 2 pond aardbeien, bovenkant verwijderd en geschild
 • 1/3 kopje suiker
 • 1 eetlepel vers citroensap
 • 1 theelepel vanille
 • Mentha takje (optioneel)

richting

Verwarm de oven voor op 375 graden. Spuit lichtjes een non-stick groentespray op een 9×13 glazen schaal. Doe de aardbeien in een pan en voeg suiker, citroen en vanille toe. Mix tot alles goed bedekt is, bak 30 minuten tot ze zacht zijn en roer een keer in het midden. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verwarm op ijs met verse munt en geniet. Het zal ongeveer 3 kopjes zijn.

Aardbeien met slagroom:

materiaal

 • 1 pond rijpe aardbeien
 • Verse room

richting

Was de aardbeien en verwijder het groen. Doe hele of gesneden aardbeien in een serveerschaal. Druppel de gewenste hoeveelheid slagroom op het fruit.
Geniet er alsjeblieft gekoeld van.

Opbergtips

De beste manier om premium bessen veilig te stellen, is door fruit te kiezen dat tijdens het huidige oogstseizoen wordt geteeld.

Zoek naar geurige en zoetgeurende bessen door ze met je neus te testen. Ze moeten stevig, helder, vrij van blauwe plekken en schimmels zijn en een gezonde groene bovenkant hebben.

Bewaar de hele aardbei. Niet wassen tot het klaar is voor gebruik.

Voor opslag in de koelkast, leg ze uit elkaar op een blad met papieren handdoeken en bedekt met saranfolie en leg de greens neer.

Voor een vriezer verwijdert u de greens, spoelt u ze af met water en laat u ze volledig drogen. Vries de vruchten in afzonderlijke lagen in voordat u ze samen opbergt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.