‘S Werelds beste luchthavenvoedsel gekozen door lezers

Van Tokio tot Parijs tot Atlanta, lezers delen verhalen over de beste luchthavenmaaltijden van hun leven

Sushi rolt bij One Flew South op Hartsfield-Jackson Airport in Atlanta.  (Tri Allen PR)
Sushi rolt bij One Flew South op Hartsfield-Jackson Airport in Atlanta. (Tri Allen PR)

opmerking

Toen we onze lezers vroegen naar de beste maaltijd die ze op een luchthaven hadden, werden we overspoeld met reacties uit de hele Verenigde Staten, waaronder Canada, Brazilië, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Australië.

Het scala aan reacties geeft aan dat een grote luchthavenmaaltijd je favoriete crabcake in de buurt van huis zou kunnen zijn. Sommigen herinnerden zich gerechten die ze decennia geleden hadden, zoals de verjaardagsfilet mignon uit 1957 in Newark. Clark Gable en Hunter S. Thompson maakten gastoptredens.

Na het lezen van ongeveer 600 berichten, kozen we onze favorieten. Sommige antwoorden zijn bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

De beste maaltijd op de luchthaven die ik ooit heb gehad, was op eerste kerstdag 1972. Toen ik op de universiteit zat, ging ik naar West-Indië, waar mijn familie een winterverblijf had. Ik verbleef op de JFK-luchthaven van New York, moest wachten op een vlucht van 7 uur naar San Juan en bleef de hele nacht op bij een paar GI’s die op weg waren naar huis voor vakantie met een chartervlucht uit Duitsland. Rond 6 uur, voordat er iets openging, vroegen ze de onderhoudsman waar we konden ontbijten. Hij opende de deur en met ons vijven daalden we af naar de kantine van Eastern Airlines onder het hoogste niveau van de terminal. ze hadden alles. Pannenkoeken, roerei, spek, koffie … en slechts $ 2 of $ 3 denk ik. Het was geweldig. Ik heb sindsdien niet meer zo lekker gegeten op een luchthaven.

In 1962 zag ik mijn toenmalige vriend op Idlewild Airport in New York. We aten in het (zeer chique) luchthavenrestaurant. Ik bestelde de bouillabaisse. Toen de ober het deksel van de terrine optilde, staarde de fisheye me aan. Het was heerlijk en nog steeds een van mijn (zeldzame) favorieten.We waren dineren met de New York Giants.

Toen ik een kind was (meer dan 65 jaar geleden), was Phoenix’s Sky Harbor Airport een van de geweldige plekken om te eten. Mensen gingen er gewoon om te eten … en de beroemdheden te zien die voorbij kwamen. Ik mis prime rib en gebraden kip! En laten we eerlijk zijn, Clark Gable tekende niet alleen het ‘Sky Chef’-menu van mijn kind, hij noemde me ‘Sweetheart’.

Linda Clements, Dayton, NV.

Mijn favoriete moment op de luchthaven was het drinken van Wild Turkey Bourbon met Hunter S. Thompson op mijn Rolling Stone-onkostenrekening. Begin jaren 70 was het een vliegveld in Columbia, South Carolina. Ik ben een net afgestudeerde verslaggever die is gestuurd om een ​​campagnebezoek van een politicus te verslaan. Die avond, na het lezen en archiveren van een kopie op mijn telefoon, wachtte ik bij de luchthavenpoort op mijn vlucht toen Hunter door de poort kwam en zei: Je was klaar om op te volgen en citeerde iets anders dat hij zei toen hij je probeerde te (bliepen) Ik wil je een drankje aanbieden Maar laten we die (piep) Wenner laten betalen. Het was gewoon een Bourbon on the Rock. Ik denk dat veel van die “Gonzo” een afbeelding was, tenminste terwijl hij aan het werk was, dus we stapten allebei in het vliegtuig.

Greg Wiggins, Indian Harbor Beach, Florida

In december 1968 liep op Haneda Airport in Tokio een vlucht van Cathay Pacific naar Taipei vertraging op. De luchtvaartmaatschappij gaf me een voucher voor een “speciaal diner” in Shapiro’s restaurant. Verbluffend elegante omgeving, uitstekende service en het eten was uitstekend. Die avond genoten we van een heerlijk meergangendiner geserveerd op zeventien (17!) aparte borden, inclusief soep, salade, brood, garnaal newburgh, een kleine perfecte steak met bijpassende groenten, dessert en uitstekende koffie. Een van de beste en meest memorabele maaltijden die ik in 76 jaar heb gehad, allemaal gratis.

George Wolski, Bumpass, Virginia

Toen ik naar de plaatselijke school ging, was het vliegveld in Williamsburg, Virginia een restaurant buiten de gebaande paden. De piloot landde daar alleen om te lunchen. Ze maakten hun eigen brood en desserts. De French Dip Sandwich was waarschijnlijk mijn favoriet. Je proeft nog steeds de zoute bouillon die de binnenkant doordrong, de met eieren gewassen knapperige buitenkant met je tanden erin, en de gloeiend hete rosbief die de grond raakt.

Charles Sweedler, Philadelphia

In 1957 brachten mijn ouders me van hun huis in Bayonne, New Jersey naar Newark Airport en namen me mee naar een restaurant op Newark Airport, het Newarker Restaurant. Het was in de grote hal. Ik herinner me dat ik een gigantische filet mignon at (tenminste op 7-jarige leeftijd). Iets anders dat ik me heel goed herinner, was een man in een koksjas, met een grote koksmuts en een metalen doos op zijn borst, die sneetjes lookbrood uitdeelde. 65 jaar later herinner ik het me nog goed!

Mijn familie woonde van 1988 tot 1991 als expats in Tokio. Onze terugreis was maar één keer per jaar en we vlogen letterlijk de wereld rond. Terwijl ik op Narita Airport wachtte, vond ik een ramenwinkel buiten de luchtvaartlounge op de bovenverdieping. Vooral udon was de beste! Het is in de familie overgeleverd als ‘luchthavensoep’. Dit is het beste en meest geruststellende van alle luchthavenvoedsel.

Jessica Chapman, Golden Valley, Minnesota.

Nijlpaard, CDG Parijs, oktober 2006. Steak frites, biensur. Ik was echter verrast dat de ketting zulke perfect gekarameliseerde sjalotten had. Het was ook interessant dat de geüniformeerde brandweerman die tegenover mij zat de enige meuniere bestelde.

Mike Fleming, Agios Nikolaos, Griekenland

Eenvoudig en duidelijk nr. 1: Na een zweterige voorjaarsvakantie in Cambodja midden in het hete droge seizoen te hebben doorgebracht, herinnerde het inchecken op de luchthaven van Siem Reap en het vinden van Dairy Queen in de terminal mijn familie eraan. Het bracht me meer vreugde dan ik me had kunnen voorstellen . .

Brian Sapp, Howard, Colorado.

Gehuisvest in een glanzende Airstream-trailer buiten een van de ingangen van de luchthaven van Zürich, serveert Sternen Grill de beste St. I’m here. Ik bestel zodra ik mijn koffers in mijn hotelkamer laat vallen en ik bestel altijd de traditionele snotaap. Na het bestellen is het binnen een minuut of twee klaar. Vergeet de hete mosterd niet.

Terry Tarher, Davenport, CA

Londen Heathrow. Kaviaarreep, gerookte zalm en roggeroomkaas. Ze hebben perfecte cappuccino’s. Het is licht en voedzaam na een paar stressvolle dagen. Ik kijk er elke keer naar uit als ik naar Londen reis.

Diane Nelson, Charlottesville

Eendencassoulet uit 2014. Toen Ecco voor het eerst hun buitenpost opende in Hartsfield’s International Terminal, werkten ze hard om het gevoel van een juweeltje in de buurt te behouden, inclusief geweldige dinerspecials. De eend cassoulet veranderde de manier waarop ik mijn vakantie eindigde. Nu eet ik mijn laatste heerlijke maaltijd. De was kan wachten.

Dosa-tribune op Changi Airport in Singapore. Veruit de beste dosa die ik ooit heb gegeten!

Andrew Tynan, Brisbane, Australië

One Fly South, Atlanta — Het is echt de eerste keer dat ik in een luchthavenrestaurant heb gegeten dat vergelijkbaar is met eten dat ik op een leukere plek heb gevonden, niet naast de boarding gate. De varkensbuik is geweldig. De bar maakt ongelooflijke pisco sours. Wanneer ik door ATL ga, wordt het een plek om mijn tussenstop te plannen en ik weet dat ik niet de enige ben.

Een maaltijd op de luchthaven van Oslo in afwachting van een Norwegian Air-vlucht naar de Verenigde Staten in de zomer van 2017. Vissoep natuurlijk.

Deze zomer stopten we op Keflavik Airport in Reykjavik, IJsland. De houtgestookte pizzeria van C Gates serveert verse IJslandse kabeljauw. Volgens mij is het gebakken in een pizzaoven, maar dan op een zoete aardappelpuree met seizoensgroenten. Ik zal terugkeren naar IJsland alleen voor nog een portie.

Susan Pearson-Brown, Seattle

Authentieke Poolse pierogi op de luchthaven van Wroclaw [Poland]Ik zou graag naar Wroclaw reizen om deze pierogies nog eens te proeven. Het doet me denken aan de zelfgemaakte pierogies van mijn moeder.

Bartosz Szewczyk, Manville, New Jersey

Op de luchthaven Franz Josef Strauss in München had een plaatselijke brouwerij een toonbank met warme ‘leverkase’. Dit is een Beierse specialiteit die rund- en varkensbrood combineert met laugenbresel.

De beste maaltijd die ik had was de Maleisische Curry Laksa op Melbourne International Airport

Christine Orita, Madera, Californië

Jonesy’s Restaurant op de luchthaven in Napa, Californië, 1973. We hadden een geweldige steak gegrild op een platte grill onder de rotsen van de Napa-rivier en geserveerd met opgebakken aardappels. Geweldig met een fles lokale wijn, wat in die tijd een groot probleem was.

Ik heb kabeljauw van mijn beste vriend bij Humpy’s op Ted Stevens Anchorage International Airport, de beste die ik buiten Newfoundland heb gehad.

Sue Steinacher, Nome, Alaska

Kip en wafels bij Fly Light Chicken op Austin Airport. De kip was ook goed, maar de wafels waren de beste. Ze hadden een van die goedkope wafelijzers die je moeder zou kopen nadat je was verhuisd.

Ian Curtis, College Station, Texas.

Varasano’s Pizza op Atlanta Airport! Het is de perfecte Margherita en een welkome afwisseling van de chaos van het navigeren op ‘s werelds drukste luchthaven. Tijdens de piekuren is er een pianobar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.