Ras Malai is het ultieme Diwali-dessert

Er zijn veel recepten van mijn ouders waar ik dol op ben, zoals pakora en kheer, die ik regelmatig in mijn eigen keuken maak. Maar er zijn recepten waarvan ik de code niet lijk te kraken, een van die recepten is rasmalai. Dat wil zeggen, tot nu toe. Gelukkig heb ik dankzij Pooja Bavishi, oprichter en CEO van Malai Ice Cream, en natuurlijk haar moeder, een geniale hack geleerd.

De gemakkelijkste manier om ras malai te beschrijven is door te zeggen dat het een van mijn vaders en een van mijn favoriete desserts is. Zoete, romige melk doordrenkt zachte paneer om de zachtste, meest heerlijke bite te creëren. Het is een nietje feestelijk dessert in ons huis en ik kijk er elke keer naar uit als ik mijn vader het zie bereiden.

Toen ik de puja-versie probeerde, smaakte het ongelooflijk vergelijkbaar met die van mijn vader. En een bonus: het was supermakkelijk om te maken! Dus vertrouw me om haar recept te maken als onderdeel van je Diwali-feesttafel. Leer hoe filosofie het (verslavende) ijs beïnvloedt dat we voor Malai maken.

Hoe zou u uw kook- en voedingsfilosofie omschrijven en hoe heeft deze Marai beïnvloed?

Mijn voedingsfilosofie is om zoveel mogelijk smaak uit iets te halen. Bij Marai gebruiken we kruiden om ons ijs op smaak te brengen. In ijs kunnen smaken en ingrediënten zich nergens verstoppen. Omdat het een eenvoudig voedsel is dat wordt gemaakt met slechts een handvol ingrediënten (melk, suiker en room), is het belangrijk om de smaken grondig te verwerken voor maximaal voordeel. Dat is waar we bij Marai altijd naar streven!

Hoe is dit rasmalai-recept ontwikkeld?

Dit is het snelkoppelingsrasmalai-recept van mijn moeder. Ik heb maar 2 aanpassingen gedaan. Ik sneed de rasmalai met een koekjesvormer en voegde pistachenoten toe zodat alle stukjes gelijk waren. Ik mis het omdat ik sinds mijn geboorte niet veranderd ben hoe ik het moet maken. In dit gerecht werden de zuivelproducten (zowel ricotta als volle melk) eenvoudig gekruid met een scheutje saffraan om ze te laten glanzen. Er is iets zo decadent in zijn eenvoud. Ik heb er wat pistachenoten bovenop toegevoegd voor textuurcontrast, maar verder is het een redelijk perfect recept.

Wat maakt dit recept een go-to voor Diwali?

Het is een publiekstrekker! Er is niets dat je niet lekker vindt aan dit recept. Gebakken en gepocheerd in saffraan-gedempte melk, is de gezoete paneer geruststellend in een kom. Ik maak dit ook graag tijdens Diwali omdat veel van de andere snacks en zoetigheden krokant zijn, en het past perfect bij romige, ultradecadente desserts.

Eten speelt een grote rol bij het vieren van Diwali, of het nu gaat om het verzenden van snoep en snoep naar geliefden in het hele land, het maken van snacks thuis of het organiseren van een grote maaltijd.

Het is het middelpunt van deze vakantie waar het allemaal om samenkomen als een familie gaat.Veel van de liefde en cultuur wordt verspreid via eten, waardoor het een geweldige manier is om tradities te delen.

Welk kookgerei heb je nodig voor dit recept?

Eigenlijk gebruikt dit recept niet veel gereedschap of servies! Meng de ricotta en de suiker in een kom, bak de ricotta in een koekenpan en verwarm de melk in een pan om te pocheren. Om dat tot een minimum te beperken, kun je de suiker en de ricottakaas mengen in dezelfde pan waarin je bakt.

Welk keukengerei wil je hebben?

Een van mijn favoriete keukengereedschappen is een microplane voor het malen van kruiden. Je kunt citrusvruchten schillen, kruiden en harde kazen malen. Maar mijn favoriete gebruik is wanneer je slechts een vleugje kruiden wilt toevoegen, zoals steranijs of kaneelstokjes. Als je je kruidenmolen niet wilt breken (of er geen hebt), kun je een vleugje van die smaak krijgen met Microplane. In dit recept is de belangrijkste smaakmaker saffraan, dus er is geen microplane nodig!

Wat zijn de opvallende ingrediënten die dit recept speciaal maken?

Gek genoeg, ik denk dat het ricotta kaas is! Paneer en ricotta kaas lijken erg op elkaar. Ik ben blij dat mijn moeder het herkende en deze snelkoppeling voor zichzelf heeft gemaakt om ras malai snel op te lossen. Er zijn zoveel recepten voor snelkoppelingen in de immigrantengemeenschap, vooral omdat de ingrediënten niet zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn als in mijn thuisland. Maar ik heb deze hack letterlijk nergens gezien! Het is een versie van ras malai en ik ben er dol op.

Heb je kookhacks om dit recept nog beter te laten smaken?

Ik denk dat bloeiende saffraan, dat wil zeggen een hete vloeistof uit een grote pot halen en deze met saffraandraadjes mengen en dan weer in de melk doen, een truc is die iedereen in zijn achterzak zou moeten hebben. Saffraan is het duurste kruid. maar ook een van de meest geurige kruiden. Als saffraan op de juiste manier wordt behandeld, is hij van grote waarde. De saffraan apart laten bloeien geeft de meeste smaak.

Dit geldt voor veel kruiden. Om het meest geurige eindresultaat te creëren, moeten ze vaak worden verwarmd of getemperd of gebloeid voordat ze aan het gerecht worden toegevoegd.

Wat is je favoriete onderdeel van het maken van dessertrecepten?

Ik hou van de kracht van eten. Het kan zoveel grenzen overschrijden en zo’n universele ervaring creëren. Eten kan verhalen vertellen en dat is wat ik probeer te doen bij Malai. Een van onze favoriete aspecten is om onze klanten smaken te zien proberen waar ze nog nooit van hebben gehoord. Het is zo leuk om te zien hoe ze een connectie vinden met iets dat me zo dierbaar is, ik hoop dat dat ook gebeurt als ze onze recepten proberen.

Bezoek Malai in Brooklyn, NY en vier Diwali met de Malai Diwali Celebration Box, inclusief op Ras Malai geïnspireerde ijstaart. En blijf scrollen voor pooja rasmalai-recepten!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *