Profiteer van de familiebaktradities met deze zoete veganistische recepten

Ik ben opgegroeid op een koeien- en varkensboerderij in Woodbury County.

We aten elke avond vlees als lunch en diner, en soms ook als ontbijt. Ik liet een varken zien op de Woodbury County Fair om 4-H. Aan het einde van de beurs werden de varkens naar de slacht gestuurd.

Mijn vader hield voornamelijk voederkoeien. Dat wil zeggen, hij kocht ze nadat hij door zijn moeder op een andere boerderij was meegenomen en naar ons huis was gebracht. Toen ze aankwamen, blaften ze om hun moeder.

Ik zag een kalf uitgroeien tot een koe en uiteindelijk gedood. Het maakte me verdrietig om te zien hoe mijn 4-H-varken (waar ik van hield) en de kop van de koe werd geslacht, maar dit was onze manier van leven.

Jaren nadat ik het huis verliet om naar de universiteit te gaan in Iowa City, dacht ik er niet echt over na hoe mijn keuzes zouden veranderen, van waar ik verbleef na mijn afstuderen. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik van dieren hield, vooral van katten. Toen ik de dieren zag lijden, begon mijn hart pijn te doen. Ik wist dat boerderijdieren een liefdevolle relatie hadden met andere dieren, van hun baby’s hielden, een unieke persoonlijkheid hadden en pijn voelden.

Toch bleef ik vlees eten.

Meer betrokken zijn bij dierenredding, zoals vrijwilligerswerk in opvangcentra voor katten die speciale behoeften hebben, kan je helpen om van sommige dieren te houden en ze te koesteren terwijl je andere opeet. Ik begon te begrijpen dat ik het niet kon.Ik ben vegetariër geworden

Kippen en melkkoeien ervaren dezelfde wreedheid als dieren die voor vlees zijn grootgebracht, dus ik realiseerde me dat doorgaan met het eten van zuivelproducten en eieren hypocriet was, maar ik was niet klaar om op te geven. Eindelijk, een paar jaar na het stoppen met vlees, ben ik ook gestopt met het eten van zuivelproducten en eieren.

Het moeilijkste van vegan worden was niet het opgeven van kaas, zoals veel mensen doen. Integendeel, zoals ik wist, gaf het bakken op. Ik ben samen met mijn moeder opgegroeid met bakken. Rubarbcakes en chocolade-courgettecakes bakken in de zomer, uitgesneden koekjes en pindabloesemkoekjes bakken in de kerst, brownies delen op potlucks, een familievakantie nemen, oma’s no bake bereiden, enz. zijn belangrijk voor mij Een koekjesrecept dat favoriet was van de familie.

In het eerste jaar van 4-H hebben mijn moeder en ik de zomer doorgebracht met het uitproberen van verschillende recepten voor chocoladekoekjes om het beste recept te vinden om naar de beurs te brengen. Die koekjes hebben me een blauw lint bezorgd.

Deze tradities zijn vooral belangrijk voor mij, aangezien mijn moeder stierf aan kanker kort nadat ik van de middelbare school was afgestudeerd. Ik heb haar recepten, sommige zijn met de hand geschreven, en door deze recepten te bakken, voel ik me vertrouwd met haar.

Toen ik veganist werd, ging ik op zoek naar een veganistisch recept voor mijn favoriete gebakken producten. Het eerste recept waar ik naar op zoek was, was een recept voor chocoladekoekjes. Ik was erg blij toen het eerste wat ik probeerde heerlijk was.

Ik bleef zoeken naar goede veganistische bakrecepten en was enthousiast toen ik de website Nora Cooks (https://www.noracooks.com/) vond. Ze is mijn favoriete veganistische blogger geworden en ik heb veel van haar recepten voor koekjes, cakes, repen en glazuur voorbereid.

Ik was ook opgewonden toen ik de plantenboter van de landklok vond. Het wordt geleverd met een stokje en is een gemakkelijke en heerlijke vervanging voor bakboter.

Toen ik een beter veganistisch recept vond, realiseerde ik me dat ik de baktraditie van mijn familie niet hoefde op te geven alleen maar omdat ik veganist was. Voor Kerstmis kun je uitgesneden koekjes, pindakaas, brownies en niet-gebakken koekjes maken en deze delen met je vrienden en familie.

Ik zette deze tradities voort met mijn dochter en creëerde nieuwe, zoals het bakken en decoreren van uitgesneden suikerkoekjes voor Valentijnsdag en Onafhankelijkheidsdag. Ik doe glazuur en zij sprenkelt.

Veganistisch bakken is een van mijn passies geworden. Ik hou van bakken voor mijn familie en vrienden en het is een manier om te ontspannen na een stressvolle dag. Vegan bakken is niet alleen leuk en lekker, maar ik ben ook heel blij dat er geen misbruik is.

Ik zoek liever veganistische recepten dan ze zelf te maken, maar ik besloot de rabarbertaart van mijn moeder veganistisch te maken. Het werkte. Gemaakt met plantaardige boter en vlas “eieren”.

Ik deel deze taart graag met mijn familie en vrienden. Het roept de nostalgische herinneringen op aan het bakken met mijn moeder, vooral het geluid van rabarber. Rabarber is niet zo vol met tuinen als toen ik een kind was, maar je kunt rabarber kopen in de meeste supermarkten en boerderijmarkten in deze tijd van het jaar en tijdens de zomer.

Deze cake is erg vochtig en past in de meeste recepten voor fruitcake. Het was onze favoriete rabarbertraktatie toen we opgroeiden. Het is een heerlijke picknick of een heerlijk gerecht om mee te nemen.

Rabarbercake van Nancy Holcomb

Voor taarten:

 • ½ C veganistische boter
 • 1½C suiker
 • 1 lijnzaad “ei” (1 eetlepel gebroken lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water, een paar minuten laten indikken)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel.zout
 • 2C plus 2 el.meel
 • 1 C zure melk (1 C plantaardige melk gemengd met 1 eetlepel azijn)
 • 3C gehakte rabarber

topping:

 • ⅓C bruine suiker
 • 1 theelepel kaneel

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Klop met een staafmixer of handmixer de veganistische boter en suiker tot ze goed gemengd zijn. Voeg lijnzaadeieren toe en mix tot het gemengd is. Voeg afwisselend droge ingrediënten en zure melk toe. Mix tot het gemengd is. Meng niet te veel. Roer de rabarber.

3. Giet in een geoliede en gepoederde 9×13 inch pan. Meng bruine suiker en kaneel en strooi gelijkmatig over de cake. Bak 35-45 minuten tot de tandenstoker in het midden schoon is.

Chocolade no bake koekje

(Geciteerd uit “The Complete Idiot’s Guide to Vegan Baking” door Donna Diegel)

Mijn meest gevraagde recept zijn mijn versgebakken koekjes. Dit is niet het recept van mijn oma, maar elke keer als ik het maak, herinner ik me haar. Ik heb nog steeds haar handgeschreven versgebakken koekjesrecept. Dat is wat ik altijd koester. Ik ben dankbaar dat ze me kennis heeft laten maken met de magie van deze koekjes. Een heerlijke combinatie van chocolade, pindakaas, noten en kokos zal moeilijk te weerstaan ​​zijn. Let op, je kunt er niet één, twee of zelfs drie eten!

 • 2C suiker
 • 4 eetl.cacaopoeder
 • ½ C vegan boter of kokosolie (ik gebruik kokosolie)
 • ½ C sojamelk of andere plantaardige melk
 • Een snufje zout
 • ½ C gladde of grove pindakaas
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 3C havermout
 • ½ C gehakte walnoten
 • ¾C geraspte kokos

1. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng suiker, kokospoeder, boter of kokosolie, plantaardige melk en zout in een grote, middel-verwarmde pan. Aan de kook brengen. Breng 30 seconden aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur.

2. Voeg pindakaas en vanille toe met een grote houten lepel of spatel. Goed mengen. Voeg de havermout, de gehakte walnoten en de fijngehakte kokos toe en roer goed door. Laat het koekjesmengsel een beetje afkoelen.

3. Plaats het warme koekjesdeeg met behulp van een koekjeslepel of lepel op de voorbereide bovenplaat. Druk een beetje met je vinger naar beneden om een ​​plat koekje te maken. (Ik leg ze in de vriezer om af te koelen en uit te harden, maar dat is niet nodig.)

Deze koekjes kunnen op kamertemperatuur in de vriezer of in een gesloten bak of Ziploc zak worden bewaard. Ik bewaar het graag in de vriezer omdat het een beetje broos is als het bij kamertemperatuur wordt bewaard. Ze werken goed op kamertemperatuur als je klaar bent om ze te eten of te delen. Ik gebruik deze cookies vaak om verkoop en handbagage te verbranden en mijn vrienden en collega’s te trakteren.

Amy Holcomb woont in North Liberty en werkt als woonbegeleider in de gemeenschap, ondersteund door de Good Will of the Heartland. Ze deelt haar huis met een pluizige hond en een paar katten. Ze is vrijwilliger bij de Johnson County Humane Society, de Iowa Humane Alliance en het Iowa Farm Sanctuary.

Voor vragen of opmerkingen over de veganistische gemeenschap in het oosten van Iowa, stuur een e-mail naar [email protected] of bezoek www.veganeasterniowa.org. Iedereen is welkom om lid te worden van VCEI op Facebook en MeetUp

Leave a Comment

Your email address will not be published.