Probeer een nieuw recept: Justine Doiron’s ‘Best Pumpkin Chocolate Chip Cookies’

Geplaatst op 13 september 2022 door Athena Scalzi

Zoals ik een paar maanden geleden in een artikel schreef, Maar ik heb de slechte gewoonte om veel koks en bakkers op Tik Tok te volgen en hun recepten nooit echt uit te proberen. Ik zag een, Justine Doiron (@justine_snacks), een recept voor pompoen-chocoladekoekjes posten. Ik dacht dat ik het nu wel kon! Dus ik stond op en deed het! Het gebeurt bijna nooit, maar deze werkten heel goed, dus ik ben blij dat het gelukt is.

Allereerst de ingrediënten:

Ingrediënten gerangschikt op het aanrecht. Er is een stokje gezouten Kellygold-boter, een blik pompoen, bloem, suiker, donkerbruine suiker, gemalen gember, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat, bakpoeder, maizena en Ghirardelli's halfzoete chocoladeschilfers.

Dit recept is eigenlijk een vegan recept, maar ik heb gelezen dat je gewone boter kunt gebruiken, dus ik heb het gemaakt! Ik heb ook gezouten gebruikt omdat er niet gezouten of ongezouten staat. Ik zei (vetgedrukt) om niet te beknibbelen op het zout, omdat het helpt bij de vorming van gluten. Dus ik dacht dat het geen kwaad zou om zout te gebruiken in plaats van ongezouten.

Het recept zegt 2 theelepels pompoentaartkruiden, maar ik had het niet bij de hand, dus ik googelde hoe ik pompoentaartkruiden kon maken en gebruikte dit recept! En ik wist dat ik maar 2 theelepels van het mengsel nodig had, dus uiteindelijk halveerde ik het. Soms moet je werken met wat je hebt.

Verderop, dit recept is vrij eenvoudig als het gaat om ingrediënten. De enige dingen die je waarschijnlijk niet bij de hand hebt (zoals ik) zijn pompoentaartkruiden en ingeblikte pompoen. Voor de rest, vrij standaard spul!

Hier is de laatste look van mijn pompoentaartkruidenmix.

Een zwarte kom met bruine kruidenmix. Meestal ziet het eruit als gemalen kaneel in een kom.

Het was een nieuwe fles, dus ik weet niet zeker waarom de gember klonterde, maar wat dan ook.

Klop alle droge ingrediënten in een kom door elkaar en klop de suiker en boter samen in een staande mixer.

Zilveren mixerkom met boter en suiker gemengd. Het is lichtbruin met bruine suiker.

Ik kreeg te horen dat ik de pompoen langzaam moest toevoegen, dus dat deed ik.

Zilveren mixerkom met boter, suiker en pompoen. De kleur is meer oranjebeige dan bruin.

Ik heb toen het mengsel van droge ingrediënten in één keer toegevoegd, maar het recept zegt om met de hand te mixen in plaats van met een standmixer. Ik denk het niet, dus ik vouwde het gewoon mooi op:

Een zilveren mixerkom gevuld met pompoenkoekdeeg.

En natuurlijk chocoladeschilfers:

Zilveren mixerkom met afgewerkt pompoen-chocoladekoekjesdeeg.

Wauw! Het was echt makkelijk! Het was een verademing om zonder problemen verbrand te worden.

Zet het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast terwijl u de oven voorverwarmt en vorm een ​​bal van 75 g. In het recept staat 8, maar ik heb er 9 gemaakt! Ze waren allemaal 75 g, dus ik weet het niet zeker.

Negen ronde klodders pompoen-chocoladekoekjesdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

En 15 minuten later kreeg ik deze slechteriken!

Close-up van een van de perfect gebakken koekjes. Het ziet eruit als een normaal chocoladekoekje, maar het is licht oranje en heeft veel barsten aan de oppervlakte.

En een dwarsdoorsnede:

Wanneer je een pompoenkoekje doormidden breekt, zijn er veel smeltende chocoladeschilfers in het midden.

ja! Succesvol koekje! Alles bij elkaar genomen ben ik er best blij mee.

Wat betreft de zelfgemaakte koekjes, ze waren snel en gemakkelijk, en ik vind het geweldig hoe gemakkelijk ze veganistisch te maken zijn! Ik vond het leuk dat dit kleine batches waren, omdat ik het zat ben om batch na batch koekjes in de oven te zetten en veel timers in te stellen. Dit was goed.

Wat de smaak betreft, is er slechts 1/4 kopje pompoen, dus het is niet te zwaar voor de pompoen. In feite heeft het meer een kaneelsmaak dan iets anders.

Ik zal in de toekomst zeker meer van haar recepten proberen.Ik zou graag eens wat van haar bosbessenkoekjes willen proberen.

Ook! Mijn moeder vertelde me dat sommige mensen naar haar toe kwamen op WorldCon en haar vertelden dat ze mijn berichten leuk vonden (vooral voedselberichten). Dat te horen, heeft mijn dag echt opgefleurd en me bijblijft wanneer ik dit soort voedselposts schrijf.

Spreken deze koekjes tot je verbeelding, heb je liever halfzoete chocoladeschilfers of een andere soort? Ben je een pompoenfan? Laat het ons weten in de reacties. Prettige dag!

-AMS

Leave a Comment

Your email address will not be published.