Probeer een nieuw recept: Half-Gebakken Oogst Chocolade Chip Espresso Havermout Koekjes

ADVERTISEMENT

Geplaatst op 23 september 2022 door Athena Scalzi

Ik heb koekjes gemaakt! Als je de titel niet kunt raden, zijn het havermoutkoekjes. Met chocoladeschilfers. en espressopoeder. En zo verder, maar om de een of andere reden zijn alleen die ingrediënten in de titel opgenomen.

Hoe dan ook, zoals ik al eerder zei, Half Baked Harvest is een van mijn favoriete foodbloggers, dus ik was opgewonden om dit koekjesrecept te proberen, ook al ben ik geen grote fan van havermoutkoekjes.

Eigenlijk had ik alle ingrediënten voor deze koekjes bij de hand.

ADVERTISEMENT

Ingrediënten gerangschikt op het aanrecht. Lichtbruine suiker van het merk Domino, gezouten boter van het merk Kelly Gold, halfzoete chocoladereep Ghirardelli, 2 bruine eieren, vanille-extract, espressopoeder van het merk King Arthur, bakpoeder, tarwemeel, ouderwetse haver van Quaker, ahornsiroop van het merk Crown.

Mijn eerste fout zit in de foto van dit materiaal. Er zit ahornsiroop op de foto, maar er zit geen ahornsiroop in de koekjes. Het optionele vanilleglazuur om met de koekjes te maken heeft ahornsiroop, maar ik ben vergeten het glazuur helemaal te maken, dus ik heb de hier afgebeelde ahornsiroop niet gebruikt. Je moet het gewoon doen, toch? groot.

Vervolgens was het eerste wat ik deed de boter bruin bakken. Een van mijn favoriete dingen van het Half Baked Harvest-recept is dat ze altijd om gebakken boter vraagt. Als je het niet gewend bent, is bruine boter waar je gewone boter in een koekenpan verwarmt en de vaste melk begint te bruinen.

Een blauwe koekenpan op het fornuis. De boter is van binnen gesmolten. De vaste melkbestanddelen zijn gescheiden van de vloeibare boter en vormen een witte laag bovenop de boter.

Zoals u kunt zien, scheiden de vaste melkbestanddelen zich van de vloeistof wanneer de boter wordt gesmolten. Het witte deel is het deel dat bruin wordt. Uiteindelijk krijg je wat ik vloeibaar goud noem.

Glazen pyrex kom met gesmolten bruine boter.

Zo ziet het eruit naast de kachel!

En hier is de solide gebruinde goedheid die gebruinde boter zo goed maakt:

Bruine melkbestanddelen van de bruine boter die op de bodem van de glazen kom zit.

Dus wat heeft het voor zin om boter te bruinen? heb je het echt nodig? Nee, het kost geen extra moeite, maar het voegt diepte en rijke smaak toe aan wat je bakt!We beloven dat je het verschil geweldig zult vinden. Het beste botermerk dat ik heb gevonden om te bruinen is Kelly Gold. Als je weet dat je boter gaat bruinen voor je recept, raad ik je ten zeerste aan dat merk te gebruiken!

Hoe dan ook, ik deed alle gebruinde boter in een mengkom en voegde bruine suiker, eieren, vanille-extract en espressopoeder toe. Telkens wanneer ik espressopoeder in een recept zie, gaat het meestal om een ​​theelepel en wordt het meestal als optie vermeld. Voor dit recept waren echter 2-4 eetlepels ingrediënten nodig. Ik vond dat 2-4 eetlepels veel was, dus ik gebruikte 3 eetlepels om het in het midden te houden.

Het maakte mijn beslag donkerder:

Witte mengkom met donkerbruine vloeistof.

Ik dacht dat meel, haver en bakpoeder mijn huid zouden opfleuren, maar dat deed het een beetje.

Een witte mengkom gevuld met donkerbruin koekjesdeeg. Je ziet veel haver in het deeg.

Als laatste stap heb ik een reep halfzoete chocolade van 4 oz en een halve zak halfzoete chocoladeschilfers toegevoegd. Beide zijn van het merk Ghirardelli.

Een witte mengkom met de uiteindelijke vorm van het koekjesdeeg. Brokken haver en grote hoeveelheden chocolade zijn door het deeg te zien.

Eerlijk gezegd was dit deeg zo gemakkelijk door elkaar te gooien. Er was niets moeilijks aan deze stof. Het was niet nodig om de eieren te lang te koelen of te kloppen. Het zit allemaal in één kom, alle superstandaard ingrediënten, en je hebt niet eens een standaard of handmixer nodig!

Dit deeg is eigenlijk behoorlijk vochtig voor koekjesdeeg, dus ik zou het niet aanraden om het met je blote handen te hanteren. Er staat dat je perkament moet gebruiken, maar mijn bakplaat is knapperig, knapperig, stoffig en muf roestig, dus ik gebruik sowieso altijd perkament. )

Twaalf stukjes donkerbruin, haverachtig, chocoladeachtig dik koekjesdeeg worden gelijkmatig verdeeld over een met bakpapier beklede bakplaat.

Op dit punt zagen ze eruit als niet-gebakken koekjes voor mij.

Ik zette het 8 minuten in de oven, keerde het om en liet het nog 3 minuten staan.

Een prachtige foto van perfect gebakken havermoutkoekjes van chocoladebrokjes met bloemen eromheen.

grapje!dat zijn ze veronderstelling (Half gebakken oogst foto). Zo ziet de mijne eruit in actie:

Er werden 12 koekjes gebakken. Ze zijn donkerbruin, vreemd gevormd en zien er erg vet uit.

Jullie zijn geen tweeling, toch? En als het een tweeling is, lijkt de mijne op de kwaadaardige tweeling die hun ouders op zolder verstoppen, zoals in The Simpsons aflevering van Treehouse of Horror.

Ik weet niet zeker wat hier fout is gegaan, dus ik heb de commentaren op haar recept opgezocht. Als ik het raad, zou ik zeggen dat het komt door de grote hoeveelheid espressopoeder. Ik heb nergens gezien dat het een typfout in, dus misschien niet.

Lelijk of niet, ik probeerde een paar foto’s te maken die aantrekkelijk waren.

Ik houd een van de koekjes vast Het is donkerbruin, boordevol haver en nog warm uit de oven, dus de chocoladeschilfers zullen smelten.

Een klein zwart bord op het aanrecht. Er zitten twee koekjes in en ik houd de helft van de koekjes vast zodat je naar binnen kunt kijken. Naast het bord staat een glazen fles melk.

Afgezien van hoe het eruit ziet, hoe smaakt het? ! Nou, ze zijn best redelijk. Ik bedoel, er zit chocolade in, dus het is niet zo slecht, maar ook niet erg goed. Het is in ieder geval niet de slechtste die ik ooit heb gemaakt. Ik heb 24 van deze slechteriken, dus als je dit wilt maken maar er niet veel uit wilt halen, raad ik aan het recept te halveren.

Houd je van havermoutkoekjes? Verbrand je vaak boter voor baksels en wil je deze koekjes eens proberen, laat het ons weten in de comments. Prettige dag!

(Ook in mijn laatste bericht vroeg iemand me waar de M in AMS voor staat. Sterker nog, ik denk dat dit de tweede keer is dat ik ben gevraagd! Marie.)

-AMS

Leave a Comment

Your email address will not be published.