Plant Bass Vegan Deli brengt vleesvrij comfortvoedsel naar Algiers.Eten en drinken | Gambit Wekelijks

ADVERTISEMENT

Hakeem Jones groeide op in New Orleans en had altijd een talent voor het bereiden van vleesloze gerechten zonder te beknibbelen op kruiden en smaken, dankzij wat hij leerde van zijn vegetarische moeder.

Een paar jaar geleden heeft ze haar baan in de medische sector opgezegd, haar passie voor koken nieuw leven ingeblazen en besloten om er een nieuwe carrière van te maken. Haar plannen om een ​​restaurant te openen liepen op wat problemen, maar ze gebruikte de sluitingstijd om haar oude familierecepten thuis en ontwikkel nieuwe recepten.

Vijf maanden geleden opende Jones Plant Bath Vegan Deli in Algiers. Dit is een informele plek waar naast lichte snacks vleesvrije New Orleans-klassiekers en ander comfortvoedsel worden geserveerd.

“Dit is hoe ik thuis kook en dat wilde ik naar de gemeenschap op de Westelijke Jordaanoever brengen”, zegt Jones. “Ik heb mezelf beloofd dat ik ervan zou gaan genieten. Ik denk dat het terug te zien is in mijn eten. , mijn klanten vertellen me dat ze de liefde in mijn kookkunsten kunnen voelen.”

ADVERTISEMENT

Gambit: Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in plantaardig koken?

Akiem Jones: Ik kom uit New Orleans, dus mijn familie kookt. Dat is wat we hier doen. Iedereen kookt – ik ben net in een keuken geboren. Mam vertelde het me. Mijn familie is niet strikt plantaardig, maar mijn moeder was heel lang vegetariër, dus die levensstijl kwam me heel bekend voor. Zes jaar geleden besloot ik volledig 100% vegan te worden. Ik ben altijd een pastameisje geweest, een rijstmeisje, dus het was gemakkelijk om kaas en andere zuivelproducten (voor restaurants) kwijt te raken. Mijn inspiratie was om wat gezonder te leven (zonder dierlijk vlees te eten).

Gambit: Waar focust Plant Bass Deli op naast vegan zijn?

Jones: We streven ernaar om heerlijk eten te maken. We concentreren ons op sandwiches en wraps, en als het hier eindelijk afkoelt, brengen we gumbo en soep terug. Producten omvatten salades. Bestverkopende is de veganistische hotworst po boy. De beste in Tokio. Het werken met plantaardig vlees is niet eenvoudig, dus het kostte me een tijdje om het onder de knie te krijgen. Ik word waarschijnlijk elke ochtend rond 5 uur wakker en maak elke dag warme worstjes. De plant is kort houdbaar, dus ik heb elke dag nieuwe worstjes.Gebruik Onmogelijk voor worst [brand] Op basis van vlees, maar de rest van het recept is geheim. Iedereen wil recepten.

De broodjeszaak heeft een zeer gezellige sfeer. Het heeft een mooie binnenplaats. Het is een familiale sfeer. Klein maar gezellig. Ik beloof dat je de liefde kunt voelen als je naar binnen stapt.

Een langverwachte droom.

Gambit: Welke misvattingen en mythes over plantaardig voedsel zou je willen uitbannen?

Jones: Het is niet lekker. Veel plantaardig vlees krijgt een slechte reputatie, maar we genieten echt van goed veganistisch eten. We gebruiken dezelfde kruiden als rundvlees. We brengen de goede New Orleans-kruiden waar we allemaal van houden naar onze planten.

Ga voor meer informatie naar plantbassdeli.com.


Theaudric Davis brengt zijn authentieke slimme keuken naar Satchmo SummerFest

Theaudric Davis vertelt over leren koken, festivalmenu’s en het opbouwen van een bedrijf.

Leave a Comment

Your email address will not be published.