Opinie | Simpele hacks om je dieet te verbeteren zullen je relatie met eten verbeteren

Ik hou al van koken sinds ik een kind was. Toen ik met mijn vrienden bij “Restaurant” rondhing, maakte ik bananensoep door bananen en koffiemelk te mengen. Ik sprak hardop terwijl ik mijn eigen lunch bereidde en deed alsof ik mijn eigen Food Network-show presenteerde. Ik verspilde veel bloem aan een experimenteel recept dat mislukte, maar ik was vastbesloten om het te blijven proberen.Ik bracht aardappelpuree naar school in een crockpot.

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door eten, maar ik heb er nooit een bijzonder gezonde relatie mee gehad.

Ik werd niet alleen verliefd op alleen koken, maar ook op alleen eten. Het werd een gedoe om meteen te eten. Ik vond koken te tijdrovend en niet de moeite waard. Hoewel ik nog steeds aan het eten was, nam mijn voedselinname dramatisch af en mijn lichaam vertraagde. Hoewel ik nog steeds worstel met deze ongezonde percepties van eten en eten, probeer ik het af te breken. Ik hoop weer van mijn maaltijd te kunnen genieten. Dankzij een eenvoudige maar elegante hack konden we de liefde voor eten bij jullie, onze lezers, terugbrengen.

Ik ben opgegroeid in een huishouden waar eten altijd een controversieel onderwerp was. Zelfs als mijn lichaam en dieet niet onder de loep werden genomen, realiseerde ik me niet hoeveel negatieve connotaties rond het voedsel, het gewicht en de lichaamsuitdrukking die ik in me opnam. Omdat ik een relatie met voedsel opbouwde die was gemodelleerd naar hoe anderen het waarnemen, en dat voedsel bedoeld was om zorgvuldig te worden gecontroleerd en binnen strikte grenzen te worden gehouden, begon ik pas resultaten te zien nadat ik begon met het ontrafelen van mijn dysmorfie. verstoorde eetgewoonten met mijn therapeut. Dieetcultuur, schoonheidsnormen, het zogenaamde ‘gezonde leven’ sijpelden allemaal venijnig mijn ontwikkelende geest binnen en zaten diep in mijn brein ingebed.Ik klampte me vast aan gemanipuleerde beelden van gestolen voedsel.

zoveel mensen worstelen eet stoornissen en eetstoornissen. Ik heb sinds de lagere school een erg gespannen relatie met eten en ik worstel er nog steeds mee, maar uiteindelijk weet ik dat er twee dingen waar zijn. eet om te leven Dus waarom niet het beste uit uw dieet halen en er zoveel mogelijk van genieten?

genomen gekonfijte knoflook, bijvoorbeeld.zag meerdere TikTok Recepten Video voor mijn grote poging, en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Het enige wat je hoeft te doen is een zak gepelde knoflook van de Aldi ter waarde van $ 3 kopen, de knoflook in een ovenvaste schaal doen, de knoflook bedekken met olijfolie en een paar uur op 200 graden koken.Als je klaar bent, zeef je de knoflookolie in een luchtdichte container, plaats de knoflook in een glazen container en zet in de koelkast.

Ik doe graag gekonfijte knoflook in een pan met verse basilicum, tomaten en pasta voor een snelle maaltijd die in 20 minuten klaar is. En omdat het zo veelzijdig is, kunnen gekonfijte knoflook en olie gemakkelijk doordringen en het smaakprofiel van veel reguliere gerechten verbeteren.

Ik heb ook een basilicumolie gemaakt door verse basilicum te mengen, wat je misschien zal verbazen, olie! Als in principe alle basilicumbrokken op zijn, gebruik dan een fijnmazige zeef of standaard koffiefilter om te zeven en wacht een paar uur tot het gaar is.

Nog een van mijn wekelijkse nietjes is het roosteren van een hele kip in de oven. Dit klinkt misschien als een groot, zwaar proces, maar het is ongelooflijk eenvoudig en belooft een geweldig eindproduct: kip. We raden vrije uitloop, Aldi of Trader Joe’s gecertificeerde humaan aan, maar doe wat in uw prijsklasse ligt. Je vraagt ​​het mij, knoflook- en uienpoeder zijn must-haves.

Mijn partner wordt er gek van, maar ik heb nooit een timer ingesteld voor hoe lang de oven duurt. Als je niet zeker bent van jezelf, kun je talloze recepten online vinden. 5 sterren Uit de New York Times – met meer specifieke instructies. Nadat het vlees is versnipperd, is er een week of langer kip die kan worden gebruikt in salades, bevroren roerbakverpakkingen, sandwiches, of gekoeld gegeten terwijl gehurkt voor de koelkast – mijn persoonlijke favoriet. verhoogde mijn voedingsinname en zorgde ervoor dat ik ernaar uitkeek om het te eten. Met eiwitrijke, hunkerende nietjes die al op tafel liggen, maakte het eten van kip om 10.00 uur op een dinsdag gewoon een stuk gemakkelijker.

Het belangrijkste is niet hoe je eruitziet als je aan het eten bent, het maakt niet uit hoe diep je in de koboldmodus gaat als je aan het eten bent. In plaats daarvan gaat het erom genoeg te eten om je lichaam te onderhouden!

Het is gemakkelijk om je liefde voor eten te verliezen als de opties die je tot je beschikking hebt duur en onbevredigend zijn. Je kunt niet omgaan met verse kruiden en producten, en je moet maaltijden bereiden in piepkleine slaapzalen en middelmatige keukens. Toen ontdekte ik dat ik meer opgewonden was om het te maken en dat ik mezelf kon voeden met intentie en hulp. Mijn relatie herstellen met eten.

Het leven is te kort om slecht voedsel te eten. Leren koken kan intimiderend zijn, maar probeer niet te imiteren wat de profs je laten zien. Hoe chaotisch het ook mag zijn, zoek een kookstijl waarmee je jezelf kunt voeden met voedsel waar je je goed bij voelt.

Grace DeLallo schrijft over sociale, ecologische en politieke kwesties.schrijf een brief aan haar [email protected].

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *