Mensen bekennen bereidwillig kookmisdaden

Als het op koken aankomt, zijn er, zoals bij de meeste dingen in het leven, in theorie bepaalde “regels” die moeten worden gevolgd. En zoals de meeste dingen in het leven, worden veel van deze regels vaak overtreden of genegeerd. Dit is wat veel thuiskoks hebben gezegd:

1.

“Ik heb sommige kruiden in mijn kruidenrek al jaren niet meer vervangen (serieus, wie gebruikt er zoveel dille?). Ik heb gemerkt dat het iets minder pittig is dan toen ik het voor het eerst kocht.” maar het is nog ver weg. Te duur om regelmatig te vervangen.”

2.

“Ik hou van de smaak van donkerbruine uien, uien die goudbruin zijn gebakken en uien die een beetje bezweet zijn, dus ik heb ze expres ongelijk gesneden.”

3.

“Ik roer de risotto maar af en toe, niet vaak.

Vier.

“Tenzij je echt indruk op iemand probeert te maken, gebruik je gewoon gehakte knoflook uit de pot.”

Vijf.

“Als ik ongeduldig ben (zoals vaak het geval is), prop ik de koekenpan te vol en voorkom ik opzettelijk dat hij een fatsoenlijke bruine kleur krijgt.”

6.

“Ik had geen eieren meer, dus gebruikte ik mayonaise om pastadeeg te maken. Terugkijkend was het zo lekker.”

7.

“Ik maak nooit mijn eigen dashi of dashibouillon. Ik koop gewoon betere pakken dan bouillon, dashi en kombu. Het smaakt altijd hetzelfde.”

8.

‘Ik meet geen kruiden af. Een halve theelepel? Wat dacht je van een paar shakes? Of misschien meer als je daar zin in hebt.’

9.

“Zelfs als een recept om verse tomaten vraagt, gebruik ik ze niet. Ik gebruik alleen tomaten uit blik. Omgaan met de rotzooi van het hakken van rauwe tomaten is helemaal geen gedoe.”

Tien.

“Meng tijdens het bakken geen droge en natte ingrediënten in aparte kommen. Gooi alles door elkaar en meng met een elektrische handmixer.”

11.

“Voor bijna elk gerecht koop ik geraspte kaas. Voor mijn dagelijkse burrito’s, eieren, taco’s enz. geef ik gewoon een zak snippers. Ik vind het niet moeilijk om de bakrasp schoon te maken, maar ik ben lui.”

12.

‘Meestal verwarm ik de oven niet voor.

13.

“Ik ben bevroren kipfilets aan het ontdooien op het aanrecht. Thuis is nog niemand ziek geworden, dus het werkt.”

14.

“Ik kook mijn eieren graag te lang omdat ze knapperig zijn en een harde dooier hebben.”

15.

“Ik gebruik instant aardappelpuree om gnocchi te maken. Ik vind het heerlijk om gnocchi één voor één uit te rekken, maar ik heb een hekel aan het bereiden van aardappelen. Deze methode kost de helft van de tijd en is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!”

16.

“Ik gebruik een maïzenaplurry om mijn eten te verdikken in plaats van een roux te maken. Het is elke keer gladder en vereist minimale inspanning.”

17.

“Ik heb mijn pasta te gaar gemaakt. Ja, liefhebbers van al dente, ik weet dat dit een Italiaanse zonde is. Maar ik heb mijn pasta liever heel zacht.”

18.

“Ik geef de voorkeur aan Miracle Whip boven mayonaise op mijn boterhammen. Ik ben opgegroeid met dit eten, dus geef mijn opvoeding de schuld.”

19.

“Ik gebruik volledig tubes basilicum, knoflook of gemberpasta die worden verkocht in de koelkast met producten bij mijn plaatselijke supermarkt (een grote fan van het merk Gourmet Garden). WAAR tijd nemen. ”

20.

“Ik koop altijd ingeblikte spaghettisaus en verzin het met vlees, groenten en al het andere. Ik maak nooit een saus helemaal opnieuw.”

eenentwintig.

“Als een recept vraagt ​​om een ​​bepaald type ui, koop ik die niet. Ik gebruik altijd de kleur die er al is.”

tweeëntwintig.

“We gebruiken Parmezaanse kaas in al onze pastagerechten, ook die met vis. Waar pasta is, is Parmezaanse kaas.”

drieëntwintig.

“Ik heb nog nooit vlees verkoold voordat ik recepten maakte die runderstoofpot of rundergehakt vereisen. Ik gebruik de Instant Pot en er is geen verschil in smaak. En ik heb beide methoden geprobeerd.”

vierentwintig.

“Breek de spaghetti doormidden en doe hem in kokend water.

vijfentwintig.

“Kraft-singles zijn de enige kaassoort die ik gebruik voor tosti’s (die moeten natuurlijk allemaal in de vereiste tomatensoep worden gedoopt).”

26.

“Ik koop bladerdeeg kant-en-klaar. Ik vind het leuk om bijna alles vanaf nul te koken met ingrediënten van goede herkomst, maar ik kan mezelf niet dwingen om een ​​quiche of taartbodem te maken. ”

27.

“Ik gebruik knoflook in mijn carbonara. Het kan me niet schelen wat traditionele Italiaanse chef-koks zeggen, want dan smaakt het gerecht zoveel lekkerder.”

Welke kookregels negeer je schaamteloos in je keuken? Vertel het ons in de reacties.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *