McClellan: tips om geld te besparen op eten |

Ik vraag je om vergeving voor mijn ondoordachte manier, en ik vraag om je hulp in dezelfde zin.

Vorige week ontving ik een vriendelijke en attente brief over het onderwerp en de inhoud van een recente column (en misschien enkele in het verleden van mijn schrijven). Ik praat al jaren over dit onderwerp, maar we bevinden ons nu in een kritieke tijd vanwege inflatie, pandemieën en andere redenen. Misschien persoonlijk met ziekte, werkloosheid of andere onverwachte moeilijkheden. Het probleem dat ik noem, zijn de kosten van voedsel en andere benodigdheden die verband houden met het dagelijks leven.

Ik kook niet zo vaak of vroeger, maar ik ga nog steeds boodschappen doen. Ik ben een van de zeldzame, rare soorten die ik graag naar supermarkten ga. Ik zoek graag naar nieuwe of afgeprijsde artikelen, maar wees voorzichtig bij het kopen, alleen maar omdat ze “winstgevend” zijn.

Ik weet vorige week dat deze column beloofde niets meer te zijn dan een recept. Maar dit zit in mijn hoofd en ik heb met verschillende mensen van verschillende leeftijden en situaties gesproken over hoe ze geld besparen op eten. Volgens de meeste bronnen zijn de gemiddelde kosten van voedsel sinds deze tijd vorig jaar met 9,4% gestegen, wat natuurlijk verschilt van regio tot regio van het land. Voor sommigen is dit misschien geen probleem, maar als ik kijk naar de boodschappen van een groot gezin (twee of meer kinderen en ouders), wat is het dan om vandaag de dag een gezond gezin te blijven voeden?Ik beef als ik aan de noodzaak denk. Hier zijn enkele tips die ik heb verzameld uit bronnen (vrienden, willekeurige shoppers en iedereen die met me wil praten).

Hier is een lijst met enkele slimme ideeën uit het midden:

Plan uw maaltijden, winkel met behulp van de lijst en koop items die als ‘speciaal’ zijn gemarkeerd. Twee grote supermarktketens merken een halve dag voor de einddatum op.

Zoek een “verliesleider”. Artikelen die gewoonlijk tegen lage prijzen worden geadverteerd om naar de winkel te gaan waar u andere artikelen koopt.

Ik hoorde een nieuwsprogramma over hoe en waarom Sam’s Warehouse jarenlang rotisserie-kip voor dezelfde prijs ($ 4,99) houdt. Het is goedkoper dan het kopen van hele rauwe kip en kan meestal 3-4 maaltijden serveren bij gebruik in salades, soepen en stoofschotels.

Ik weet al dat ik niet winkel als ik honger heb. Doe ook, indien mogelijk, uw boodschappen zonder uw kinderen mee te nemen (uiteraard). Koop alleen in bulk als u al het voedsel wilt gebruiken voordat u het bederft. Het verminderen van afval is de belangrijkste manier om geld te besparen. Minimaliseer “snack” en neem een ​​toetje voor speciale gelegenheden.

Dit recept is een voedzame, makkelijk te maken en relatief goedkope favoriet uit de oudheid.

Lottie’s Chicken and Vegetables (uit het kookboek van wijlen Lottie McCleney)

materiaal

Zes kleine kipfilets of dijen zonder been

Twee grote aardappelen, in blokjes gesneden

1 blik (15 ons) sperziebonen, afgieten

1 pittige Italiaanse saladedressing, droog

1 stok boter

procedure

Plaats de kip in het midden van een geoliede 9×13 inch pan en plaats de aardappelen met de kip. Leg de bonen dan naast de aardappelen. Smelt de boter en voeg de dressingmix toe aan de boter. Giet het mengsel bij de kip en groenten. Dek af en bak 2 uur op 275 graden of 1 uur op 350 graden tot de groenten en kip gaar zijn. Het zullen 4 tot 6 porties zijn. Je kunt ook wortelen en aardappelen toevoegen.

Als je tips hebt om geld te besparen op eten, stuur me dan alsjeblieft en deel het.

Recente verhalen die je misschien hebt gemist

– Barbara Richardson McClellan is een oude voedselcolumnist. Schrijf haar op [email protected] of zorg voor Longview News-Journal, PO Box 1792, Longview, TX75606.

Leave a Comment

Your email address will not be published.