Maak je eigen ijslolly’s voor een leuke manier om af te koelen

ADVERTISEMENT

Er kunnen kookdoelen zijn, zoals het leren maken van fatsoenlijke rijst of het hakken van hele kip. Ook kunnen kookdoelen je vinden.

Mijn huidige crash bij het maken van ijslolly’s valt direct in de tweede categorie. Het is een ongeluk. Het gebeurde als volgt. Een paar jaar geleden, toen ik toevallig in Freeport was, kwam ik standaard langs bij Casco Bay Cutlery & Kitchenware. Ik ga op zoek naar een hond. Een of twee grote, rustige honden zijn meestal bereid om Pat te accepteren, door de winkel te dwalen of een dutje te doen. En ik kies voor keukengerei – een andere categorie die me genadeloos fascineert, zoals honden.

Om het jubileum te vieren, sleepte Casco Bay Cutlery prijzen in de wacht. En ik kon me inschrijven voor twee van de weinige potentiële prijzen. Net als iedereen die de winkel die dag bezocht, noemde ik mijn luxe Le Creuset-pot, waar ik naar verlangde maar het niet kon rechtvaardigen om honderden dollars uit te geven. Ik had geen andere prijzen nodig of wilde, dus in de toekomst koos ik de plastic ijsjes van $ 15 als een andere potentiële prijs.

Denk je dat ik heb gewonnen?

Jarenlang stond de mal in een doos op een plank in mijn kelder, waar ik een overlopend keukengerei bewaarde. Maar vanwege de hitte die dicht bij het record van afgelopen zomer lag en de weigering om een ​​airconditioner te installeren (wil je de klimaatverandering verergeren en ermee omgaan?), werd ik gedreven door ijslolly’s. Sindsdien probeer ik een repertoire op te bouwen.

ADVERTISEMENT

Patriottische pop. Op 4 juli kun je rode, witte en blauwe ijslolly’s maken. Derek Davis / Staffotograaf

MAKKELIJK

En wat leuk! Diner koken als je moe bent is een hele klus. Sommige gerechten om zuurdesembrood te leren bakken zijn een uitdaging. Sommige gerechten zijn rituelen – voor mij zijn het pannenkoeken op zondagochtend. En zoiets als ijslolly’s maken (of popcorn, is dat het woord “pop”?) is gewoon leuk. Het is leuk om te eten. Met een ijsje in de hand is het moeilijk om verdrietig of boos te zijn.

Over plezier gesproken, ik heb zojuist Rory Ice geleerd door de recente Twitter-controverse als ik het in het Engels een ijslolly zou kunnen noemen. Of is het een ijsje? Dat is een gedoe.

Het is mogelijk om complexe ijslolly’s te maken. Abby Freethy van Wicked Maine Pops uit Greenville zegt dat hij elke zomer ‘duizenden, duizenden’ ijslolly’s maakt en onlangs samenwerkte met The Only Donut uit Belfast om kokosroom en brioche te maken. Ik heb een ijslolly gemaakt. Het hield in dat ik donuts doopte in koffie van koffie uit Belfast, de geweekte donuts hakte en ze tot een custard-basis roerde, en ik weet niets anders. Ze zei dat de ijslolly’s ongelooflijk lekker waren. Ik twijfel niet. Maar dat laat ik aan de experts over.

Wat ik leuk vind aan het maken van ijslolly’s, is de hoge verhouding tussen beloning en werk.

De meest complexe ijslolly die ik heb geprobeerd is patriottisch omdat ik op zoek was naar rode (zure kers), witte (licht gezoete kokosmelk) en blauwe (bosbessen) strepen om 4 juli te herdenken.Ik noem het pop. -Rood is aardbei, wit is gewone Griekse yoghurt. Eerlijk gezegd deed het een beetje pijn. Omdat ik er drie moest maken in plaats van één mengsel. Het was lastig om het eraf te wassen.

Patriottische pop vereist ook veel geduld. Voor strepen moet je lang genoeg wachten (ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de vriezer) voordat je de tweede laag en dan de derde laag giet. Anders zullen er experimenten met kleurenpaletkunst worden uitgevoerd. De primaire kleur wordt bijvoorbeeld gemengd met blauw en rood om de secundaire kleur paars te maken. Als alternatief kunt u de laag bijna volledig bevriezen en volledig bevriezen voor een tie-dye-effect. Hoe dan ook, Happy Force. IJslollies worden aanbevolen voor het diner op de traditionele zalm en erwten van Maine Independence Day.

Favoriete smaak

Ryan Rowe, die al meer dan 20 jaar met ijscowagens door Portland rijdt, heeft onlangs ontdekt dat de meest populaire smaken van ijssnoepjes ijslolly’s zijn in een vierkante broek met fruitsponsjes en suikerspin met kauwgomballenogen. . Blauwe frambozen. Kom op, kinderen, blauwe frambozen bestaan ​​niet. Twee zijn de “nummer 1 verkopers” en zijn poging om ze uit te faseren is mislukt.

“Dat is de wereld waarin we leven”, nam Rowe ontslag. “Nu moet alles flitsend en up-to-date zijn.”

Ter vergelijking: mijn eigen ijslolly’s zijn niet een beetje flitsend en hebben niets te maken met Paramount of Pixar. Hier zijn enkele van mijn persoonlijke favoriete smaken die ik heb gemaakt: avocado-limoen-munt, banaan-tahini-fudge, aardbei-rabarber, Vietnamese koffie, abrikoos-lavendel en gelaagd met Griekse yoghurt en dan in marmer Twee smaken met de gember-rabarber-eetstokjes Ik maakte. Erg mooi. Oké, misschien was het een beetje flitsend? Het was een ijsje dat ik aan het eten was toen ik op een hete meidag met mijn buurman Jen Roland aan het tuinieren was. Ze was gekoeld met bier.

Ik maakte ook augurken van ijslolly’s, een smaak die ik ontmoette toen ik vele jaren geleden in Texas woonde. Blijkbaar zijn deze nu landelijk en worden ze verkocht door Wal-Mart en Amazon. In mijn versie heb ik een kleine hoeveelheid honing toegevoegd aan het zoute water dat overblijft van de Morse B&B augurken, het mengsel in een vorm gegoten en ingevroren. De volgende dag likte ik een ingelegde ijslolly – Kapow! Wakker! Deze kick-in-the-pants ijslolly is waarschijnlijk niet voor iedereen geschikt, maar als je in de zomer in Houston bent, is het de winnaar. Ik ken de hitte pas als ik de dag van augustus in Houston doorbreng.

Chelsea Berrybo, de organisator van het ijslollyfeestje, kijkt naar haar dochter Tilly, 4, om zelfgemaakte aardbeien-rabarberijsjes te proberen. Tilly verkleedde zich voor het feest – en hoe! Derek Davis / Staffotograaf

IJslolly feest

Ik maakte ijslolly’s om mezelf te plezieren, maar nadat ik met Rowe had gesproken, vroeg ik me af wat de kleine kinderen van mijn handwerk zouden vinden. Wat ik nodig had, was een panel van experts. Een andere buurvrouw, Chelsea Verivo, is de moeder van de vierjarige Tilly, en als ik ijslolly’s aanbied, is ze bereid om de experts bij elkaar te brengen om een ​​ijslollyfeestje te organiseren. Er kwamen immers 11 kinderen van 4 tot 9 jaar. Ik denk tenminste dat het 11 was. Tussen Cora Jane, de hond die de ijslolly een merkwaardige geur gaf. Kinderen; Ouders; Ijslolly’s die snel smelten; Vrolijke chaos. En kostuums (ja, ik weet niet hoe het gebeurde), ik heb nooit een goed nummer gekregen.

Het menu bevat patriottische pops, banaan-tahini-fudge en aardbei-rabarber ijslollys. Ook van het proefpanel zijn weinig wetenschappelijke resultaten behaald. Vooral mijn favoriete handshow, Zou zo kunnen zijn Aardbei-rabarber? Het is waar dat patriottische pop ontwrichtend was. Het moet me van tevoren zijn overkomen, en vreemd genoeg weerspiegelt het de huidige stand van de Amerikaanse politiek. Dus wat als je een kind bent dat van kersen houdt maar niet van bosbessen, of van kokosnoten maar niet van kersen?

Maggie Brokovsky, 6, probeert de druppels op te vangen terwijl ze zelfgemaakte banaan-tahini-fudge ijslolly’s eet op een lokaal feest. Lessen voor verantwoordelijke volwassenen? Haal het voorzichtig uit de vorm! Als je de ijslolly’s lange tijd in warm water laat liggen, lossen ze (uiteraard) op. Derek Davis / Staffotograaf

Ik heb Banana-Tahini-Fudge verprutst. Ik leende een ijslollyvorm, maar ik wist niet hoe ik de ijslollyvorm moest verwijderen. Nadat de vorm lange tijd in lauw water was gelaten, begonnen de ijsjes te smelten. Zelfs als je geen 11 kinderen om je heen hebt, is het ontvormen van ijsjes altijd een oprecht moment. Connor Belivo, die het feest organiseerde met zijn vrouw Chelsea, redde me van het gevoel van falen. De ijslolly’s met banaan-tahin-fudge die hij van de picknicktafel riep, waren ‘rijk, smakelijk, plakkerig en boterachtig’. Sommige kinderen wilden me geen goed gevoel geven en waren tegen de soepachtige textuur.

Aan de andere kant, na het aftrekken van de twee banaan-tahin-fudge-ijsjes die niet als soep konden worden gegeten, verdwenen de rest van de ijsjes en de hele bende bood aan om terug te komen en de smaak op elk moment te testen. Sommige kinderen stelden eisen tegen en tegen kokosnoten.

Wat zeg je zomer? Voor mij is het zwemmen in het meer, steenvruchten, keukenmieren, de geur van kamperfoelie, het geluid van krekels en nu zelfgemaakte ijslolly’s.

De kinderen stemden op hun favoriete ijsjes, maar de resultaten waren niet helemaal duidelijk. Derek Davis / Staffotograaf


Opmerking: Het ijslollytype is niet volledig gestandaardiseerd en kan iets meer of minder ijslolly’s produceren dan beschreven in deze recepten.

Banaan-Tahini Fudge Ijslolly

Ik hou hier van Smile Hill-chocolademelk. Het recept maakt een pluizig en bevredigend chocoladeijsje dat interessanter is dan wat je kunt kopen, maar de eter kan misschien niet bepalen waarom.

opbrengst: 6-8 ijslollys

2 kopjes fijne chocolademelk
1/4 kop tahini
Twee goed geplette zeer rijpe bananen
Dash zout
2 theelepels maizena

Bewaar 1/4 kopje chocolademelk. Meng de rest met de tahini in een middelgrote pan op het fornuis. Voeg banaan en zout toe. Roer het mengsel en meng, en verbrand dan de melk. Met andere woorden, verwarm tot net onder het kookpunt op middelhoog vuur en roer af en toe.

Meng ondertussen de gereserveerde 1/4 kop chocolademelk en maizena samen in een garde tot de klontjes verdwenen zijn. Voeg het maizena-mengsel toe aan de verbrande melk, roer en breng langzaam aan de kook. Breng onder langzaam roeren ongeveer 3 minuten aan de kook tot het mengsel een beetje is ingedikt. Haal van het vuur. Als je de voorkeur geeft aan zachtere ijsjes, gebruik dan een staafmixer om de mix te pureren.

Laat de gearomatiseerde melk afkoelen, giet het in een vorm en laat het minimaal 7 uur in de vriezer staan. Als je klaar bent om te eten, plaats je de vorm binnen 30 seconden in een schaal met lauw water en verwijder je de vorm. De ijslolly moet onmiddellijk glijden.

Voedselredacteur Peggy Grodinsky geeft zijn kinderen een ijsje met aardbei en rabarber tijdens het feest, terwijl de Ierse setter Cora Jane nieuwsgierig kijkt. Op de voorgrond is een kartonnen ijslollyknipsel te zien die de kinderen maakten voordat ze aankwamen. Derek Davis / Staffotograaf

Aardbei-rabarber ijslollys

Opbrengst: ongeveer 8 ijslollys

1½ kopje gesneden rabarber
1/4 kop en 2 eetlepels suiker
1/4 kop en 2 eetlepels water
1 sinaasappelschil
1/2 vanillestokjes, verticaal gespleten
1½ kopje kwart aardbei
Dash zout
Voldoende 1/2 kopje volle Griekse yoghurt

Doe rabarber, suiker, water en schil in een middelgrote pan op het fornuis. Meng de vanillestokjes en voeg toe aan de peulen. Kook ongeveer 10 minuten tot de rabarber zacht wordt en begint te breken. Zet het vuur uit en voeg aardbeien en zout toe. Laat het fruitmengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje.

Mix het fruitmengsel met yoghurt in een keukenmachine of blender. Giet in een ijslollyvorm. Vries minimaal 7 uur in. Plaats de vorm binnen 30 seconden in een heetwaterschaal en haal hem uit de vorm. De ijslolly moet onmiddellijk glijden.

Baymerick, 5, probeert op een lokaal feestje banaan-tahini-fudge-ijsjes. Bewaar Vietnamese koffieijsjes voor volwassenen. Derek Davis / Staffotograaf

Vietnamese koffie-ijslolly

Het internet heeft waarschijnlijk bevestigd dat we het allemaal al weten. Ik dacht dat ik een genie was die op het idee kwam voor deze smaak van ijslolly’s, maar velen waren mij voor. Deze versie is gebaseerd op de versie van David Rebowitz, een foodblogster en voormalig banketbakker van Chez Panisse. Kardemom toegevoegd.

Opbrengst: ongeveer 6 ijslollys

5-6 eetlepels koffiebonen
Acht kardemompeulen, of smaak
2/3 kopje gezoete gecondenseerde melk

Maal bonen met kardemompeulen. Koffie maken. Combineer 2 kopjes koffie en gezoete gecondenseerde melk. Giet het mengsel in een vorm en zet minimaal 7 uur in de vriezer. Als je klaar bent om te eten, plaats je de vorm binnen 30 seconden in een schaal met lauw water en verwijder je de vorm. De ijslolly moet onmiddellijk glijden.


Gebruik het onderstaande formulier om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Wanneer u een e-mail voor uw account verzendt, ontvangt u een e-mail met een resetcode.

Leave a Comment

Your email address will not be published.