Lokale Italiaanse zelfgemaakte pasta-noedelwinkel opent op 10 september

ADVERTISEMENT

Ze noemen haar de “Pasta Lady” en het is gemakkelijk in te zien waarom. Flat Rock’s Launa Marie Tierney maakt al bijna haar hele leven pasta.

Ze maakt pasta vanaf het begin sinds ze zeven jaar oud was en leerde het ambacht van haar overgrootmoeder, Marie Bozzo. De afgelopen drie jaar heeft Tierney lessen gegeven en pasta verkocht op de Hendersonville Farmers Market. Ze maakte thuis haar eigen pasta, maar heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om haar bedrijf uit te breiden.

Op 10 september opent ze een nieuwe winkel, Homemade Pasta Noodles, op 719 Maple Street in het historische 7th Avenue District, met een open huis van 15.00-17.00 uur. Aanvankelijk was het pasta, maar ze zijn van plan om het binnenkort voor de lunch te openen.

Toen hij en zijn moeder, Teresa Marie, op 30 augustus begonnen, zei Tierney dat de winkel al tien jaar in zijn achterhoofd zat.

ADVERTISEMENT

“Het begon allemaal met een foto van ons gezin aan het avondeten. Ons gezin kwam elke zondag samen en at veel”, zei ze. We zijn Italiaans en ik ben een 4e generatie Italiaan en ik begon thuis kooklessen in de herfst van 2019. Na twee lessen te hebben gevolgd, sloeg COVID toe en mijn zoon zei: ‘Mam, je verkoopt me het eten.’ Boerenmarktnoedels. Hij zei dat zelfs als ik buiten was en geen enkele noedel verkocht , zou hij nog steeds reclame maken voor de kookles.

hij had gelijk

“Wie wist? Er zijn hier veel mensen die van zelfgemaakte pastanoedels houden. Ik heb het kunnen krijgen.”

vroege start

Tierney herinnert zich hoe haar overgrootmoeder Bozzo pasta maakte toen ze zeven jaar oud was.

“Ze had pastanoedels aan een bezemsteel hangen. Ze had alleen een roller,” zei Tierney. “Ze gebruikte meel en water geïmporteerd uit Italië. Ze rolde het op en hing het aan een bezem die over twee stoelen hing.

Tierney zei dat het een jeugdherinnering was die ze altijd zal koesteren.

“Mijn eerste herinnering eraan lag eronder en ik keek omhoog naar alle noedels boven me”, zei ze.

Nadat haar overgrootmoeder was overleden, zei Tierney dat ze het grootste deel van haar tijd met het maken van noedels met haar grootmoeder doorbracht.

“Na haar overlijden maakten we thuis altijd noedels met mijn moeder.

komt naar hendersonville

Tierney groeide op in Michigan en zij en haar man Sean verhuisden tien jaar geleden naar Hendersonville.

“Mijn opa is geboren in West Virginia. Zijn vader was mijnwerker. Toen hij stierf in de mijnbouw, verhuisde mijn familie naar Detroit. Dus verhuisden we naar Michigan. Ik moet,” zei ze.

Ze zei dat haar familie zich meteen welkom voelde nadat ze naar Hendersonville was verhuisd.

“Het is zo mooi. De gemeenschap heeft mij en mijn ideeën omarmd. Het was zo warm en gastvrij”, zei Tierney. “Ik kan niet geloven dat er zoveel mensen zijn die me steunen…”

Veel mensen in de stad waren al langs de winkel in Maple Street gelopen en zagen een bord dat haar winkel eraan kwam. Ik zei ja.

“Iedereen lijkt zo opgewonden. Ik ben dankbaar en verrast,” zei ze. Als ik zeg: ‘Dit is zo lekker’, denk ik: ‘Wauw… we eten dit elke dag.'”

Er is een nieuwe winkel naast de deur, en de nieuwe eigenaar is iemand die Tierney heel goed kent, haar man Sean. Zijn nieuwe winkel, Flooring Shop, gaat ook op 10 september open, zei hij.

“We maken hardhouten vloeren en trappen… allerlei verschillende vloeren. We hebben onze deuren nog niet geopend, maar we hebben al wat verkocht,” zei hij. Ik wel. “Ik ben enthousiast over hoe de dingen gaan. En ik hou van dit gebied. Deze stenen in dit gebouw zijn meer dan 100 jaar oud. Deze plaats heeft veel geschiedenis.”

“Het is een soort sprong in het diepe. Hier beginnen op 60 jaar is heel wat anders dan dit op 35 beginnen. Launa zou het noodle-ding beginnen. En de eigenaar huurde toevallig beide ruimtes. “Het begon allemaal met Launa. Ze is een netwerkpersoon. Al haar vrienden zullen mijn vrienden zijn. Haar eten is erg goed… en nu is het tijd voor de lunch. Om naast de deur te kunnen eten… zou geweldig zijn.’

traditioneel en niet-zo-traditioneel

Tierney zegt dat haar familie vier traditionele Italiaanse gerechten maakt: fettuccine, klassieke kaasravioli, lasagne en aardappelgnocchi.

“Ik gebruik hun recepten. De aardappelgnocchi was het recept van mijn moeder, mijn oom Vito leerde me hoe ik de ricottagnocchi moest maken en de lasagne die ik gebruik is het recept van mijn oma”, zegt Tierney.

Wat ravioli betreft, ze nam familietradities en paste ze aan om een ​​verscheidenheid aan nieuwe creaties te creëren.

“Ik ben heel creatief. Ik stop alles in ravioli. Ik heb ravioli met kippottaart, ravioli met herderstaart, geitenkaasravioli en kruidenravioli gemaakt. ‘Ik vraag me af of ik dit niet in de ravioli kan doen? komt het vandaan?’, zei ze.

Haar moeder kwam vanuit Michigan naar de stad om de winkel klaar te maken. Teresa Murray bezoekt Hendersonville meerdere keren per jaar, maar zei dat dit bezoek bijzonder was.

“Ik ben zo trots op haar,” zei Marie. Ze bracht ons ravioli en we zijn zo trots op wat ze heeft bereikt.”

Marie zei dat het helpen van haar dochter om de winkel klaar te maken een manier was om familieherinneringen terug te brengen.

“Ik vind het heerlijk. Het is alsof ik naar mijn grootmoeder ga, noedels maak, bij mijn moeder is. Het is zo leuk. Ik heb zo’n geweldige tijd gehad”, zei ze. De traditie was om bij mij thuis of bij Launa samen te komen om noedels en honderden ravioli om met kerst te eten.”

Voor meer informatie: Op de website van Launa Marie Tierney, homemadepastanoodles.com, staat meer informatie over haar familiegeschiedenis en links om je in te schrijven voor haar lessen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.