Koken dit weekend

ADVERTISEMENT

Ik ontving de eerste editie van deze nieuwsbrief ongeveer zeven jaar geleden toen ik werkte als klantenservicemedewerker voor een voedselmagazine. En nu ben ik maar één dag schrijver. Het leven komt snel naar je toe! Dit is trouwens Priya Krishna.

Ik schrijf je vanuit Tulsa terwijl ik het land eindeloos doorkruis voor een jaarlijkse lijst van de meest opwindende plekken om te dineren in Amerika. Afgezien van mijn zure refluxziekte, had ik veel gedenkwaardige maaltijden. Phoenix Sonora Tarwe Croissant. Austin geroosterde kip. Dumplings verpakt in Philadelphia bananenbladeren. Ik kan niet wachten om de definitieve lijst in de herfst te delen.

Tijdens de zomer heb ik de neiging om door reizen mijn aandacht weg te houden van het genieten van New York City. Geïnspireerd door mijn collega Nikita Richardson heb ik een bucketlist gemaakt voor de komende twee maanden. Probeer alle ijssalons binnen een straal van 2 mijl van het appartement, bekijk een drive-in-film, neem deel aan een honkbalwedstrijd en zie eindelijk mijn thuisheld, Chicks, levend.

Sommige mensen zijn gemakkelijke gastheren. Ik ben niet een van hen, dus ik vertrouw op preventieve recepten voor drankjes en eten. Zoals zoete thee – misschien een brok whisky met spikes? Orzosalade met paprika en fetakaas (orzo: een zeldzame pasta die lang in de saus kan blijven).

Meestal heb ik de ingrediënten voor noedels gemengd met deze koude pindakaas. En zeker een hit is het chaatfeest, waar je chakri, sev, gekookte aardappelen, uien, tomaten en chutneys serveert en mensen hun eigen snacks laat samenstellen.

ADVERTISEMENT

Hier zijn enkele van mijn favoriete gerechten voor dit eerste zomerweekend. Darun Kwak’s Kimchi Bibin Cooks is een hands-off lunch die grotendeels wordt samengesteld. De verse maïs in de winkel zag er te triest uit voor de zomerse maïspasta van Melissa Clark, maar de bevroren zoete maïs werkte prachtig. Ik heb een geroosterde paddenstoelenlarb gemaakt van Yewande Komoraf voor mijn zwangere zus die hartige en gezonde voeding nodig heeft. En op het moment dat ik de inspiratie opdeed, gebruikte ik de saus die ik voor Kay Chun’s sesamkom maakte als basis voor roergebakken komkommers van Hetty McKinnon. Het recept is bedoeld om vier, [whispers] Ik at het in één keer op.

Ik praat veel over zomerplannen, maar in werkelijkheid breng ik veel nachten door met tv-kijken op de bank. Ik kan niet wachten om Harvey Guillén te overweldigen door tv te zien in het nieuwe seizoen van “What We Do in the Shadows”, dat op 12 juli op FX debuteert. Ik ben “Ms. Marvel” Disney+ en ik ben verliefd op Iman Vellani. En het nieuwe seizoen van Peacock’s “Razaford Falls” is nog slimmer en interessanter dan het vorige seizoen.

Als je in New York woont en meer suggesties voor zomeractiviteiten nodig hebt, heeft The Times een nieuwsbrief die wordt gesponsord door drie getalenteerde schrijvers, Julia Carmel, Michael Gold en Korsha Wilson.

Over Kosher gesproken, er is een geweldig verhaal over Oysterman, bekend als Moody achter Brooklyn’s Real Mother Shackers, en de langdurige connectie tussen Afro-Amerikanen en oesters.

@Priyakrishna op Instagram twitteren.. Vind je dit leuk, stuur me dan een berichtje! Misschien de kracht om me terug te brengen naar de volgende ronde.

Leave a Comment

Your email address will not be published.