Kikkererwten: Vegetarische Beste Vriend-Cavalier Dagelijks

Ongeveer twee en een half jaar geleden besloot ik vegetariër te worden. In het begin is het een beetje moeilijk, maar het bleek een verandering te zijn waar ik erg trots op ben. Het stelde me in staat om dichter bij mijn zus te komen, me te motiveren om meer te koken en om contact te maken met nieuwe vrienden die toevallig vegetariërs zijn.

Deze verandering van levensstijl vond plaats tijdens een pandemie veroorzaakt door de invloed van mijn zus, omdat we allemaal vast kwamen te zitten in quarantaine. We kwamen vroeg in de COVID-19-pandemie terug van school naar huis. We konden niemand buiten het huis zien, dus uiteindelijk brachten we het grootste deel van onze tijd samen door. Omdat ze een jaar of twee geleden vegetariër was, was ze de enige persoon in ons gezin met dieetbeperkingen, dus besteedde ze veel tijd aan het zelf koken. Ik kwam niet veel buiten de virtuele school, dus ik merkte dat ik bij haar in de keuken was om me bezig te houden.

In het begin sneed ik gewoon de groenten of bereidde ik een deel van het bord om te helpen. Ik vond niet dat veel van de dingen die ze kookte, zoals tofu en tempeh, bijzonder aantrekkelijk waren, dus ik vond dit prima. Maar hoe meer ik hielp met koken, hoe meer ik wilde proberen wat ze aan het eten was.

Een van de eerste gerechten die ik probeerde was de quinoasalade die ik samen maakte. Ik denk niet dat het iets bijzonders is, maar ik was blij verrast te zijn hoeveel ik ervan heb genoten. Hierdoor realiseerde ik me dat het vegetarische dieet niet zo slecht was als ik dacht dat het zou zijn. Hierna begon ik meer te eten van wat ik aan het maken was en binnen een paar weken at ik bijna alle recepten op.

Het is een paar maanden geleden dat ik voor het laatst iets met vlees heb gegeten voordat ik het wist. Toen ik me dit realiseerde, dacht ik dat ik vegetariër kon blijven. Snel vooruit voor vandaag, en ik word nog steeds sterker als vegetariër.

Eerlijk gezegd was het een stuk makkelijker dan ik had verwacht. Slechts een handjevol wilde iets met vlees eten, en ik ben nog niet bezweken. Ik denk dat het moeilijkste is om een ​​nieuw recept te vinden. In de strijd stak één ingrediënt, kikkererwten, de hand uit om te helpen.

Kikkererwten (of galvanzobonen) zijn een hoofdbestanddeel van mijn dieet geworden.Ze zijn een uitstekende bron van informatie Plantaardige eiwitten Voor degenen die geen vlees eten, is het erg belangrijk om eiwitten in andere voedselbronnen te vinden.Samen met dit, ze Rijk aan voedingsvezels Niet alleen vitamines en mineralen zoals ijzer.

Ze zijn niet alleen uitstekende bronnen van eiwitten, ze zijn ook zeer veelzijdig en kunnen op zoveel verschillende manieren worden gekookt. Ik ga vaak naar Pinterest voor ideeën, maar er zijn honderden receptopties waarin kikkererwten zijn verwerkt. Hier zijn enkele van mijn favoriete manieren om ze in je dieet op te nemen: Rooster ze Doe het in een kom met graan, eet het in de vorm van hummus of falafel, salade..

Ik heb eigenlijk mijn eigen recept gemaakt met kikkererwten – het is een courgette-kikkererwtensalade. Ik hoefde alleen maar een blik kikkererwten te mengen met tomaten, courgette, paarse uien, olijfolie en verschillende kruiden. Het is een eenvoudig recept om te maken voor de lunch, en ik at het met pitabroodjes! Ik denk dat er nog veel meer manieren zijn om je eigen nieuwe recepten te maken met kikkererwten. Ze zijn echt veelzijdig!

Bovendien zijn kikkererwten redelijk geprijsd – ongeveer $ 1 voor een blikje van ongeveer 15 ons. Dit is erg handig bij het winkelen met een beperkt budget, aangezien velen van ons studenten ervan overtuigd zijn dat dit het geval is. Die blikjes zijn ook in vrijwel elke supermarkt te vinden en zijn erg handig.

Afgezien van alle directe voedingsverhalen, hebben kikkererwten me geleerd om meer risico’s te nemen en nieuwe dingen te proberen, naast vegetarisch in het algemeen. Als iemand die niet de grootste risiconemer was, is dit een groot groeipunt voor mij en een punt waar ik echt trots op ben.

Daarnaast zorgde kikkererwten ervoor dat ik graag kookte, en dat had ik niet verwacht te zeggen. Ik noemde mezelf altijd een keukenbedreiging en had zelf een hekel aan koken. Nadat ik alle verschillende en eenvoudige recepten had geleerd die met kikkererwten kunnen worden gemaakt, realiseerde ik me dat ik echt wilde koken en genoot van koken. Het voelt nu niet als een karwei, en als je verantwoordelijk bent voor het koken van elke maaltijd, heeft het echt impact.

Gezien hoeveel kikkererwten in mijn leven zijn via mijn dieet, zijn kikkererwten mijn beste vriend geworden. Het is een beetje belachelijk om er zo naar te verwijzen. Maar ze zijn betrouwbaar, betrouwbaar en inspirerend geworden in mijn leven, net als mijn beste vrienden.

Of je nu vegetariër bent of niet, ik hoop dat dit je inspireert om de volgende keer dat je iets wilt koken iets nieuws te proberen. Er is echt veel dat je kunt doen met zoiets eenvoudigs als een blik kikkererwten – ik vind het best bijzonder. Het is duidelijk dat ik er een grote fan van ben, wie weet jij ook!

Zoya Zahid is een levenscolumnist bij The Cavalier Daily. U kunt contact met haar opnemen via [email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *