Jeana Gockley: het nieuwe kookboek biedt 125 gestroomlijnde recepten om je palet blij te maken | Lifestyle

Ik laat kookboekrecensies meestal over aan de getalenteerde Lisa Brown, die een veel alledaagsere smaak heeft dan ik, maar ik heb het uitgecheckt.Ready, Ready, Cook: hoe maak je lekker eten met wat je hebt ” We moesten ons enthousiasme minstens één keer per maand delen sinds we het in december aan onze collectie toevoegden.

Dawn PerryDe maker van dit kookboek is een genie. Eenvoudig en lekker eten dat je kunt maken met je eigen spullen. Ik heb maar één ander kookboek gevonden waarvan ik denk dat het dit goed heeft gedaan. Ik denk dat er nog veel meer zijn, maar mijn voorraadkast en koelkastnietjes zijn meestal vrij beperkt. Ik haat het om nieuwe recepten te vinden die ik wil proberen, maar ik moet 2 nieuwe sauzen en 5 nieuwe ingrediënten kopen. Al deze nemen ruimte in beslag door ze in de voorraadkast of koelkast te plaatsen na het maken van een nieuw gerecht. Niet zo voor “Ready, Set, Cook”.

Het is makkelijk in te delen en je wordt niet overspoeld door nieuwe of enthousiaste koks zoals ik. Dit boek heeft drie delen. Deel 1: Wat te kopen; Deel 2: Wat te maken; Deel 3: Wat te koken. Elk van hen is kleurrijk en heeft veel afbeeldingen en grote duidelijke lettertypen om de lezer aan te trekken. Perry heeft een losse schrijfstijl met veel tips en trucs.

In deel 1 vertelt ze waar te beginnen, wat op voorraad te hebben en hoe te organiseren. Ik had de meeste items die ze aanbeveelt als nietjes in de kast (olie, rijst, uien, knoflook, pasta, bonen, gedroogde kruiden, honing) en alles behalve wat nietjes uit de koelkast. Ze sluit het hoofdstuk af met het woord over organisaties en apparatuur.

In deel 2 ligt haar focus op het creëren van een collectie zelfgemaakte nietjes voor voorraadkasten en koelkasten. Dit omvat het maken van gehaktballen, flatbread, bladerdeeg, sauzen en gekookte groenten. Ik heb hier niet veel tijd doorgebracht. Ik wilde door naar deel 3 om te zien wat ik kon doen voor ontbijt of diner, dus lees meteen verder.

Deel 3 is in kaart gebracht in de volgorde van ontbijt, salades en groenten, zetmeelrijke kant (mijn favoriete type), hoofdgerechten, retrofits, snacks en drankjes en snoep. Ik hou van de verscheidenheid aan Perry’s recepten. Ze leert recepten voor muffins, yoghurtparfaits, salades, brood, gekookte aardappelen, enz., elk met 5 variaties die je gemakkelijk kunt mixen.

Het retrofit-gedeelte is gewijd aan het verminderen van voedselverspilling. Volgens Perry moeten “de restjes opnieuw worden gemaakt.” Ik hou van dit idee. Ik heb van deze sectie een “kantoorschaal” gemaakt. Ze zijn het eenvoudigst, granen of kommen met wat groenten en dressings, maar kunnen zo gemakkelijk worden gecombineerd dat de meeste mensen het aankunnen met restjes en voorraadkast- of koelkastartikelen. Daarnaast zijn er 6 variaties, en foto’s zijn erg handig om te visualiseren wat je aan het maken bent.

Over fotografie gesproken, dit is mijn favoriete boek. Een groot en kleurrijk beeld dat voedsel introduceert. In tegenstelling tot sommige kookboeken wordt het echter niet overdreven of ingewikkeld. Het hoogtepunt is dat de simpele witte borden met eten soms niet netjes zijn gerangschikt.

Ik raad dit kookboek ten zeerste aan. Vooral voor degenen die het druk hebben, maar zelfgemaakt eten willen koken. Perry heeft hier hard gewerkt. Ze creëerde en deelde 125 recepten. We hopen dat dit uw maaltijden zal stroomlijnen en uw palet gelukkiger zal maken.

Jeana Gockley is de directeur van de openbare bibliotheek van Joplin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.