Ingrediënten: Garden Gogging | AspenTimes.com

ADVERTISEMENT

Boerenkool Caesar salade.
Catherine Roberts

Op een recente zonnige zomermiddag had ik het geluk om uitgenodigd te worden in niet één, maar in de tuinen van twee vrienden om hun groentegeld te plunderen. Zoals ik in een andere recente kruideniersrubriek al zei, is dit mijn absoluut favoriete tijd van het jaar voor producten: bak het, leg het op een pizza, rasp het tot een cakeachtig brood of bak het in een risotto. boerenkool? Salade, patat – hou me tegen. Ik ben ook dol op dun gesneden komkommers in een kannetje en gekoeld in de koelkast. Houd je er niet van om in een badjas te loungen en te doen alsof je huis een luxe spa is?

Onze eerste stop was bij de prachtige Aspen Community Gardens aan de rand van Marolt Open Space voordat we naar de Two Gardens Mission gingen. Terwijl ik mijn tas vulde met drie wortelen, twee boerenkool (gekrulde en paarse varianten), sla, ingelegde komkommers, gele pompoen en courgette, moest ik even stoppen en bedenken wat een geschenk dit was. Voordat ik naar de Rolling Fork Valley verhuisde, moest ik veel tuinieren, maar door een gebrek aan ruimte en tijd veranderde mijn prioriteiten in de jaren die volgden. Met de groenten in de hand en het recept in mijn hoofd ging ik op weg naar mijn tweede tuin van de dag.

Weggestopt op een heuvelflat op een groots landgoed, heeft deze vriend een tuin aangelegd zoals ik nog nooit in een privéwoning heb gezien. Het heeft uitzicht op de bergen en meer eetbare opties dan je kunt dromen. Ze leidde ons door een poort van hout en kettingschakel. Naast boerenkool, komkommers, sla en pompoenen uit de tuin van een voormalige vriend, teelt ze asperges, uien (rood en wit), aardappelen, venkel, sugar snaps, frambozenstruiken en tientallen wijnstokken. Vol ontzag voor mijn geluk hurkte ik neer en ging aan het werk. Ze vertelde me dat ze het heerlijk vindt om haar foodie-vrienden te laten jagen en porren, omdat ze altijd veel gebruik maakt van de prachtige producten die ze in hun tuinen vinden.Terwijl we aan het kletsen en oogsten waren, begonnen de honden woedend te blaffen. Ik vroeg haar wat er aan de hand was.

“Oh wacht, het is eigenlijk een persoon,” zei ze.

ADVERTISEMENTZe zei dat haar vriend waarschijnlijk langs zou komen om wat van het asperge-voorgerecht op te halen dat ze hem had beloofd. Toen mijn vriend ons voorstelde en de hand schudde, keek ik recht in zijn elektrisch blauwe ogen en zei opgewekt: “Hallo, leuk je te ontmoeten (geredigeerde naam van een ongelooflijk beroemd persoon).” rijstveld.

Ik raakte in paniek en praatte vaag met deze beroemde man zonder shirt over de voordelen van binnenlandse asperges, deed alsof ik niet wist wie hij was. We gingen weer samen tuinieren terwijl we wegjoegen.

Ver voorbij het punt dat ze officieel overvol waren, waren mijn herbruikbare boodschappentassen gestapeld met de mooiste producten die je je maar kunt voorstellen. tot ziens, en ik pakte de auto in om naar de keuken te gaan. Ik ging naar huis, reed een met naam bewerkte beroemdheidswaarneming (alleen in Aspen!) En leegde mijn tas op het aanrecht.

Ik was zo opgewonden om te tuinieren met een bonafide ster dat ik zo afgeleid was dat ik me niet realiseerde hoeveel ik eigenlijk vastzat op mijn tuinavontuurdag. Als mens is het moeilijk om liefdevol eten en koken voor één persoon te combineren, en niet elke avond te kunnen hosten. deze, deze Ik ging het proberen. Ik goot alles door de gootsteen en het aanrecht. In totaal hadden we:

Een enorme berg gemengde greens,

Een bosje radijsjes,

1 gestreepte courgette,

een half pond doperwten,

2 enorm boerenkool bos,

twee gele pompoenen,

3 komkommers,

4 groene courgettes,

5 wortelen,

zes pompoenbloemen,

12 aardappelen,

En een mysterieuze Franse variëteit squash, een bonusgeschenk van een (beroemde) vriend van mij.

vervoer van de tuin.
Catherine Roberts

Het is tijd om de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan. We bedachten het menu voor de week, te beginnen met pompoenbloesem en burrata-pizza. Niemand kan je het geheim vertellen dat wanneer je veel gratis tuingeschenken krijgt, je uiteindelijk obscene hoeveelheden andere ingrediënten in de supermarkt koopt om ze te gebruiken. Bijvoorbeeld: burrata. Toen ik in Los Angeles woonde, werd het alleen geserveerd met saus, bloemen en kaas. Ik heb de gegrilde courgette toegevoegd, want Jezus, wat moest je anders met de vier groene kalebassen?

Pompoen en burrata-pizza.
Catherine Roberts

De volgende dag had ik drie mini broden van chocolate chip courgette brood. Terwijl het brood aan het roosteren was, pakte ik de boerenkool aan en herinnerde ik me een snel en gemakkelijk saladerecept in Caesar-stijl dat ik overal leerde van het 7e verjaardagsfeestje van mijn nichtje (Sticky Fingers Cooking). Iron Chef-achtige kookwedstrijd voor kleine kinderen?

Het vervangen van boerenkool voor de voorgestelde romaine slablaadjes maakt deze ei-vrije optie supergemakkelijk en massaal.

Boerenkool Caesar Salade

Voor 4-6 personen

1 grote bos boerenkool*, gewassen en in hapklare stukjes gescheurd

1 teentje fijngehakte knoflook

sap van 2 citroenen

6 ons Parmezaanse kaas, geraspt en in tweeën gedeeld

8 eetlepels volle melk yoghurt

3 el olijfolie

½ eetlepel ansjovispasta

Croutons**

scheutje worcestershiresaus

zout en peper naar smaak

Dressing: Meng knoflook, citroensap, yoghurt, ansjovispasta, Worcestershire-saus en 1 eetlepel olie. ***Meng tot een gladde massa en voeg dan langzaam de resterende 2 eetlepels olie toe tot de gewenste consistentie (verdikking). Roer de helft van de kaas erdoor.

Meng de dressing met gescheurde boerenkool, croutons en de resterende kaas.

Opmerking van de kok:

*Bundel verwijst naar de oogst uit de tuin, een papieren boodschappentas ongeveer halfvol en licht verpakt.

**Ik maak mijn eigen brood door broodblokjes in olijfolie, zout en peper te gooien en 12-17 minuten op 375 ° te bakken, maar in de winkel gekocht is ook prima.

***Ik heb geen blender, maar krachtig kloppen in een kom werkt goed.

Ik heb hier ook geraspte rotisserie-kip aan toegevoegd en de restjes in een spinazie-sandwichfolie gedaan voor een gemakkelijke wandellunch de volgende dag. Omdat de boerenkool stevig is, verzacht het zuur in de citroen en yoghurt de bladeren een beetje, dus de salade zou goed moeten zijn om een ​​nacht te laten staan.

Fijne oogst!

Catherine Roberts is een schrijfster en marketingprofessional uit Mid Valley die je nooit zal vertellen wie ze die dag in de tuin heeft ontmoet, maar met een beetje geluk een deel van haar werk zal delen. , kan worden bereikt via haar marketing- en communicatiebedrijf, Carington Creative . [email protected]

Courgette brood.
Catherine Roberts
een van de tuinen.
Catherine Roberts
Katherine Roberts plukt verse producten in haar tuin.
Christy Mahon

Leave a Comment

Your email address will not be published.