Ik heb geprobeerd een zachte chocoladetaart te maken van Aina Garten, maar het was heerlijk

Sinds het begin van de pandemie heb ik meer dan 12 InaGarten-recepten gemaakt.

Met citroenpasta van Aina Garten.

Aneta Constantinides / Insider


De ster “Barefoot Contessa” was mijn grootste inspiratiebron, omdat het me comfortabeler maakte in de keuken en me een verscheidenheid aan heerlijke (maar eenvoudige) pasta-, ontbijt- en cocktailrecepten leerde.

Onder begeleiding van Garten hebben we recepten gecreëerd variërend van perfecte cosmo op elk moment van de dag tot vijf soorten kaaspenne die je op de koudste nachten kunnen opwarmen.

Toch heb ik de afgelopen 16 maanden (hoe laat is het?), geen van de Garten-desserts geprobeerd. Als koken een nieuwe wereld voor mij was, dan was bakken een andere wereld. Dessert was niet mijn specialiteit, tenzij ik de instructies op de achterkant van de fanfetti-doos telde.

Maar toen kwam ik een interview tegen met een oude Garten die alles veranderde.

Garten zei ooit dat haar mokka-chocolade-ijsbaktaart ‘een volwassen man aan het huilen maakt’.

Ina Garten

Garten noemde Mocha Chocolate Icebox Cake een van haar betrouwbare recepten.

Nathan Congleton / NBCU Photo Bank / NBCUniversa / Getty Images


In een interview met Epicurious legde de ster “Barefoot Contessa” uit waarom Mocha Chocolate Icebox Cake een van haar favoriete recepten is.

Berichten gedeeld door Ina Garten (@inagarten)

Garten onthulde dat zijn eenvoudigste recept voor het eerst was geïnspireerd door een vriend van de “grote cateraar” die haar vertelde dat de cake een laag slagroom en Nabisco-chocoladewafels was.

“Ik vond het een heel goed concept, dus ik dacht dat ik het met iets interessanters zou doen,” zei ze. “Dus ik nam Tate’s chocolate chip cookies en voegde kahlua en cacaopoeder toe. Nadat ik er mokka slagroom van had gemaakt, zette ik ze in de koelkast en zette ze in de koelkast, en de volwassen man huilt.”

“Het duurt vijf minuten om alles te maken,” voegde ze er later aan toe. “En als je entertaint, is het gemakkelijk omdat je het de dag ervoor maakt.”

Het is een heerlijke cake waar mannen van moeten huilen, maar was het nog zo makkelijk om te maken? Ik wist dat ik een einde moest maken aan mijn zelfopgelegde bakverbod en het moestuinrecept een kans moest geven.

Garten’s mokka-chocolade-ijsbakcake bevat kaas, koffie en koekjes.

Ingrediënten voor Aina Garten's Mokka Icebox Cake

De cake bevat ook kahlua, cacaopoeder en halfzoete chocolade.

Aneta Constantinides / Insider


Om thuis een cake te maken, heb je het volgende nodig:

  • Tate’s Bake Shop 3 (8 oz) pakje chocolate chip cookies
  • 12 oz Italiaanse mascarpone kaas
  • 2 kopjes verse room
  • ¼ Kopje Kahlua Likeur
  • ½ kopje suiker
  • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • Instant espressopoeder 1 tl
  • 1 theelepel pure vanille-essence
  • Halfzoete chocolade (voor garnering)

Als je Tate’s BakeShop niet kunt vinden in je plaatselijke supermarkt, raadt Garten aan om in plaats daarvan een ander dun, krokant chocoladekoekje in je recept te gebruiken.

Eerst doe ik bijna alle ingrediënten in een kom van een standmixer.

Aina Garten's Mokka Icebox Cake Cacao

Het recept voor de tuin is slechts een paar stappen.

Aneta Constantinides / Insider


Volgens het recept van Garten heb ik zware room, mascarpone-kaas, suiker, kahlua, cacaopoeder, espressopoeder en pure vanille-essence toegevoegd.

Dan is het tijd om te mixen.

Aina Garten's Mokka Icebox Cake mixen

Ik startte de elektrische mixer op lage snelheid.

Aneta Constantinides / Insider


Ik gebruikte het gardeopzetstuk van mijn ouders en begon het op lage snelheid om alle ingrediënten te combineren.

Versnel langzaam tot de mokka-slagroom een ​​harde piek vormt op het gardeopzetstuk.

Aina Garten's Mokka Icebox Cake mixen

Het duurde maar een paar minuten om de mokka in te pakken.

Aneta Constantinides / Insider


En zo was mijn vulling klaar!

Het was nog geen 5 minuten, dus ik was al een cake aan het bakken.

Ina Garten's Mokka Icebox Cake Cookie Layout

Ik begon met het toevoegen van een laag chocoladekoekjes op de bodem van de pot.

Aneta Constantinides / Insider


Eerst bedekte ik de bodem van een 8-inch springschuimpan met een laag chocoladekoekjes.

Garten zegt dat het belangrijk is om de bodem van de pot zoveel mogelijk te bedekken en wat koekjes te breken om de ruimte te vullen.

Ik leg er nog een laag koekjes op.

Aina Garten's Mokka Icebox Cake Koekjes en vullingen

Ik brak een stuk koekje om de laag te vullen.

Aneta Constantinides / Insider


Zoals Garten opdroeg, zorgde ik ervoor dat het koekje plat en ontroerend was, en brak ik meer delen om de laag zoveel mogelijk te vullen.

Ik bleef wisselen tussen koekjes en mokka-slagroom tot ik elk 5 lagen had, en als laatste deed ik de slagroomlaag erop.

Het hele proces was heel eenvoudig en veel ingetogener dan mijn jeugdige bakpoging. Er zijn amper 10 minuten verstreken en het is bijna klaar.

De volgende dag heb ik de cake voorzichtig uit de pot gehaald en de laatste versiering toegevoegd.

Ina Garten's Mokka Icebox Cake

Ik heb de taart versierd met chocoladeschilfers.

Aneta Constantinides / Insider


Voordat ik de zijkanten van de pot verwijderde, hing ik een mes aan de buitenkant van de cake.

Toen nam ik een reep halfzoete chocolade en gebruikte een dunschiller om een ​​stapel chocoladeschaafsel te maken en dat over de rand van de cake te strooien. Wat is de sleutel tot het krijgen van die mooie krullen? Gebruik de dunschiller om langzaam en gestaag te werk te gaan.

Na het decoreren deed ik een stap terug om de eerste taart die ik in een paar jaar maakte te bewonderen.

Ina Garten's Mokka Icebox Cake

Het recept voor de tuin was heel eenvoudig, maar de cake was nog steeds indrukwekkend.

Aneta Constantinides / Insider


Garten’s Mocha Chocolate Icebox Cake was zo makkelijk te maken dat hij zelfs nooit uit de doos kwam!

En de taart was geweldig. Mokka’s slagroom is een aangename lichtbruine tint, met chocoladeschilfers die het een speciaal decoratief tintje geven en een nog mooiere popkleur.

Toen ik de plakjes sneed, was de cake nog indrukwekkender.

Aina Garten's Mokka Icebox Cake Slice

Je kunt alle 10 lagen in elk segment zien.

Aneta Constantinides / Insider


De garten mokka chocolate icebox cake heeft 10 lagen, elk duidelijk zichtbaar in grote plakken.

Chocoladeschilfers van Tate’s koekjes zijn ook overal verspreid en druppelen aantrekkelijk over de lagen.

Het is tijd om te graven! En de garten mokka-chocolade-ijsboxcake was absoluut heerlijk.

Aneta en Inagaten Mokka Icebox Cake

Ik hield van de mokka-chocolade-ijsbakcake van Garten.

Aneta Constantinides / Insider


Toen ik het recept voor gartencake voor het eerst zag, dacht ik dat het naar tiramisu smaakte omdat het veel van dezelfde ingrediënten bevatte. De mokka-chocolade-ijsboxcake is echter absoluut donkerder dan het klassieke Italiaanse dessert. Het was verrassend duurzaam dankzij de koekjes, veel rijker en boterachtiger dan oorspronkelijk verwacht. Ik dacht dat koekjes mokka-slagroom heel goed bevatten, en ik hield van de chocoladeschilfers die ik bij bijna elke hap kreeg.

Garten zegt dat deze cake een volwassen man aan het huilen maakt, dus ik wist dat ik mijn vader het stuk moest laten proberen. En hoewel hij niet huilde, vond hij de taart geweldig – hij wenste dat hij meer Kahlua had om er meer op te trappen.

Wat ik het leukst vond aan tuintaarten, was dat hoe langer ze in de koelkast werden bewaard, hoe beter ze echt smaakten.

Ina Garten's Mokka Icebox Cake en Layer Cut

Absoluut een remake van Garten’s Mocha Chocolate Icebox Cake.

Aneta Constantinides / Insider


Het kostte mijn familie een paar dagen om de mokka-chocolade-ijsbaktaart af te maken, en elke dag vonden we het steeds leuker. De consistentie is vergelijkbaar met bevroren pepperridge-boerderijcakes die verkrijgbaar zijn in supermarkten, maar met een veel opwindendere smaak.

Over het algemeen vind ik het Garten-recept een geweldig dessert. Het hoeft niet gebakken te worden en wordt gekoeld gegeten, dus het is een gedoe om een ​​oven te gebruiken en is perfect voor warme dagen wanneer je geen dikke laag chocolade wilt. Toch is het zelfs in de winter decadent en boterachtig. Als je dit op een vakantiefeestje ziet, kun je geen nee zeggen.

Maar het mooie van tuintaarten is dat ze heel toegankelijk zijn, net als gewone recepten. Of je dit nu met een kind maakt of bakvaardigheden op kindniveau hebt (uh, ik), dit is een van de gemakkelijkste desserts die je helemaal opnieuw kunt maken.

En wie weet? Misschien maakt het sommige volwassen mannen echt aan het huilen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.