Huisvrouwen bereiden honderden maaltijden die gemakkelijk acht maanden kunnen duren – The Florida Star

ADVERTISEMENT

Een moeder die al 426 maaltijden heeft gespaard om haar gezin de komende acht maanden te voeden.

Kelsey Shaw, 30, houdt haar voorraadkast gevuld met zelfgemaakte verse groenten in blik, kant-en-klaarmaaltijden, kruiden, rijst en pasta. De moeder van drie begon voedsel te sparen van haar 5 hectare grote boerderij toen het gezin in september 2017 naar Crown Point, Indiana verhuisde.

Shaw heeft zichzelf geleerd hoe hij alles moet bewaren, van augurken tot runderstoofpot, met methoden zoals uitdroging en waterconserven om kasten gevuld te houden. Het kostte me 3 maanden om al mijn voedsel op te slaan en ik heb genoeg om mijn gezin 8 maanden te voeden.

In de zomer eet de familie verse producten van de boerderij en in de winter conserven. Shaw begon voedsel te bewaren zodat zijn gezin het hele jaar door voedsel van eigen bodem kon eten, maar het betekende ook dat hij voorbereid was op natuurrampen en pandemieën die problemen in zijn toeleveringsketen zouden kunnen veroorzaken.

ADVERTISEMENT

Thuisblijfmoeder en fotograaf Shaw zei: Ik heb mezelf geleerd hoe ik voedsel moet bewaren en heb veel trucjes geleerd, zoals het maken van maïskolfgelei die naar honing smaakt.

‘Het duurt lang’ is de vaardigheid.

“Elke keer als ik door mijn voorraadkast loop, voel ik me trots. Ik heb genoeg voorraad om van oktober tot mei ongeveer twee maaltijden per dag te eten. Dus het was nuttig tijdens de pandemie.”

Extreme voedselprepper Kelsey Shaw, die poseert voor een ongedateerde foto, zei dat ze 426 geconserveerde maaltijden had bereid die haar gezin de komende acht maanden zouden kunnen voeden. (Kelsey Shaw, SWNS/Zenger)

Shaw leerde de kunst van het bewaren van voedsel nadat ze van Highlands, Indiana, naar een familieboerderij in Crown Point verhuisde met haar man, Nathanial Shaw, 30, die in de operaties en het onderhoud werkt, en hun drie kinderen. Ze begon te leren uit boeken, online video’s te bekijken en augurken in blik, maar nu bewaart ze alles wat ze kan. De familie verbouwt verse groenten en fruit en heeft kippen en melkgeiten op de boerderij.

“Nu ik alles heb bewaard, maak ik een pot runderstoofpot, doe het in een drukblik, bewaar het en heb het klaar wanneer ik het nodig heb. Dat ik me geen zorgen hoef te maken over het koken, zelfs niet als het een drukke dag is geweest.” Ik bedoel.” – zei Shaw.

“Ik bewaar tomaten op verschillende manieren en probeer waar mogelijk alle delen van mijn eten te gebruiken. We hebben ook tomatensaus en tomaten in blik.”

Shaw gebruikt inventaris om bij te houden wat er in de voorraadkast ligt. “Het duurt lang, dus ik concentreer me vaak op één ding tegelijk,” zei ze. “Dus op een dag zal ik alle paprika’s plukken en bewaren. Laten we de volgende keer de tomaten doen.”

Shaw houdt ook haar voorraadkast goed gevuld met dingen die ze niet kan verbouwen, zoals meel, rijst en pasta.

Extreme voedselprepper Kelsey Shaw en haar man Nathanial poseren op een ongedateerde foto.Kelsey Shaw bereidde 426 geconserveerde maaltijden die haar gezin de komende acht maanden zouden kunnen voeden. (Kelsey Shaw, SWNS/Zenger)

“We zijn 40 minuten van de supermarkt, dus we gaan vaak om de twee weken om die spullen in te slaan,” zei ze. “We eten zo vers mogelijk en ontbijten met kippeneieren.

“We streven naar zero waste, dus voeren we de voedselresten aan de kippen of verwerken we ze in compost. Rustig aan. We zijn overal op voorbereid.”

Gecoproduceerd met SWNS.

Aanbevolen door partners

Leave a Comment

Your email address will not be published.