Home Cooking Chronicles: eenvoudig eten met chocolademousseChocolademousse gemaakt in maatbekers.
De dochter van een vriend van mij speelt in het plaatselijke volleybalteam van de middelbare school. Hij speelde dit seizoen in twee wedstrijden, waarvan zijn team geen enkele won. De man van mijn vriend wees op de correlatie tussen mijn aanwezigheid en cijfers in de kolom Verlies. Ik denk niet dat ik nog voor wedstrijden zal worden uitgenodigd.

Er is een voelbare spanning die de lucht in deze games doet stromen. Ik merkte dat ik op het puntje van mijn stoel zat, minder dan een seconde verwijderd van actief in mijn handen knijpen. Het team speelt doelgericht en enthousiast zonder zich zorgen te maken dat hun leeftijdsgenoten of ouders in de sportschool zijn. ik bewonder dat.

Ik heb het nooit gedaan, maar ik denk dat een tienermeisje zijn een van de meest gecompliceerde dingen ter wereld is. Ik verlaat het spel uitgeput en ga gewoon zitten en kijken.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat een potje volleybal met thuis koken te maken heeft. Beide keren dat ik aanwezig was, moest ik naar huis en wat chocolade drinken om mezelf te kalmeren. Ik ben niet altijd actief op zoek naar chocolade, maar soms is het het enige antwoord. Ik zei al eerder dat als ik zou trouwen, ik graag een taart zou maken voor de gastvrouw, Ding Dong.

Chocolade kan zo simpel zijn als een reep of zo complex als een meerlagig chocolade-entremet in Parijs. Omdat ik ongeduldig ben en onvoldoende vermogen heb om chocolade goed te temperen, heb ik de neiging om de gemakkelijkste van deze twee opties te kiezen.

Een van mijn favoriete snelle en gemakkelijke recepten is chocolademousse. Er is geen eigeel, dus dit recept is een beetje verrassend.

De mousse is aangenaam en rustgevend. Of je het nu eet na een volleybalwedstrijd of voor een taart voor een ceremonie, het is geweldig om de spanning te verminderen.

makkelijke chocolademousse

Iets aangepast van Nigella Lawson

• 3 kopjes kleine marshmallows

• 1/2 stok ongezouten boter (zacht)

• Hak 9 ons donkere chocolade fijn

klein stukje

• 1/4 kop heet water (recente

gekookt in een waterkoker)

• 1 kopje verse room

• 1 theelepel vanille-essence

• Maldon zeezout (optioneel)

Voorbereiding

Doe de marshmallows, boter, chocolade en water in een pan met dikke bodem. Zet de pan op het fornuis op middelhoog vuur. Smelt de chocolade en marshmallows, af en toe roeren. Van het vuur gehaald.

Klop intussen de slagroom met de vanille tot ze ingedikt is en meng ze vervolgens met de afgekoelde chocolade tot een glad, samenhangend mengsel.

Schep in 4-6 glazen of kleine borden en laat afkoelen tot gewenst. Hoe eerder hoe beter. Bestrooi vlak voor het serveren licht met Maldon zeezout.

Brian Medford is de bakker, leraar en eigenaar van The Rusty Cup in Astoria. Hij woont al meer dan 20 jaar in het noordwesten en houdt van zuiders eten. Neem dan contact op met [email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *