Hoe maak je sorbet: 3-stappen recept met fruit

Er gaat niets boven zelfgemaakte sorbet op een zomerse middag. Het is verser en romiger dan degene die je zonder recept koopt, en je kunt fruit naar wens mixen en matchen. Bovendien heb je volledige controle over het suikergehalte. Wat is het enige dat de meeste sorbetliefhebbers tegenhoudt? Het is moeilijk om te maken. Maar dit driecomponenten sorbetrecept is zo eenvoudig als maar kan.

Toen ik dit recept op TheFlavorBender.com vond, was ik op zoek naar een gezonde en verfrissende zomertraktatie. Nadat ik merkte hoe gemakkelijk het was om te maken (het hoeft niet gewassen of gesneden te worden omdat het bevroren fruit gebruikt), pakte ik de blender en begon te werken.

Hoe maak je sorbet van bevroren fruit?

We hebben besloten om dit sorbetrecept nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken. Dit is wat ik heb gebruikt:

  • 3 kopjes bevroren gemengde bessen
  • ⅓ Kopje agavesiroop (eenvoudige siroop en honing kunnen ook)
  • 1 eetlepel citroensap

Om dit min of meer met fruit te maken, gebruik je 1-2 eetlepels agavesiroop per kopje fruit. Pers vervolgens zoveel citroensap uit als je nodig hebt. (Ik gaf gewoon een halve citroen een grote kneep voor 3 kopjes bessen.)

Ik goot het materiaal in de blender en zette hem aan. Als ik er later aan terugdenk, had de blender het moeilijk om de aardbeien te snijden, dus ik had de hele aardbeien moeten hakken. Ik moest ook vaak de blender stoppen om het mengsel eruit te duwen, maar uiteindelijk werkte het. Alles behalve een paar stukjes aardbei werd gemengd tot een gladde, romige textuur.

TheFlavorBlender.com zegt dat het het mengsel ‘s nachts bevriest, maar deze gemengde bessensorbet zag er te lekker uit om te wachten. Ik bood mezelf een kopje aan en groef erin.

Jenna Cartusciello

resultaat

Het is gemakkelijker te smelten dan degene die ik in de winkel kocht, maar het was waarschijnlijk een van de meest smaakvolle sorbets die ik ooit heb gehad. De fruitmix bevatte bosbessen, frambozen, bramen en aardbeien, wat het unieker maakte dan traditionele opties die in supermarkten werden gekocht. En in het begin was ik sceptisch over het toevoegen van citroensap, maar de zachte tong was perfect in balans met de rest van het fruit. Het was misschien te zoet geweest als het niet was toegevoegd. (En als u uw suikerinname in de gaten houdt, laat dan de extra suiker weg. Sherbet zal net zo bevredigend zijn!)

Laatste tip: Als je een stuk fruit wilt laten liggen, laat de sorbet dan ongeveer 5 minuten ontdooien voordat je hem serveert. Ik deed dit en het hielp de stukjes aardbei behoorlijk zacht te worden. Ze vormden een mooi contrast met de rest van het gladde dessert.

Welke fruitcombinatie zou jij willen proberen? Vervolgens kan ik niet wachten om dit recept van “lekkere” room van bevroren chocolade en banaan te proberen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.