Hoe een kieskeurige eter te voeden, met tips van een voedselschrijver

ADVERTISEMENT

opmerking

Als je kinderen hebt, is je grootste angst of je meest vurige wens dat ze precies zoals jij opgroeien.

Dat is mijn eigen standpunt als het om eten gaat – en mijn eigenwijze 5-jarige zoon.

Kijk, ik ben het levende bewijs van twee van de grootste stijlfiguren in mijn werk: de kieskeurige jongen die voedselschrijver werd en de kieskeurige ouder van de voedselschrijver. Ik hoopte dat mijn zoon op die leeftijd niet hetzelfde zou zijn als ik, maar ik hoop dat als hij opgroeit, hij nu zal zijn zoals ik.

ADVERTISEMENT

We zijn begonnen met vast voedsel aan de jonge kant van het spectrum. dit allemaal?” Curry, enchiladas, eieren, alles. Als we het aten, wilde hij het ook. Naarmate hij ouder werd, begon de lijst kleiner te worden. Geloof me, mijn moeder herinnerde me aan een soortgelijk traject.

Zoals mijn moeder me er ook graag aan herinnert, eet mijn zoon meer en diverser voedsel dan ik deed toen ik klein was.

Eerlijk gezegd kan het je gek maken als je probeert al het tegenstrijdige advies op te volgen over hoe je je kinderen moet voeden. Als ze iets anders willen, moeten ze het zelf maken. North Thank You bytes werden geaccepteerd, maar niet thuis). Mam is geen chef-kok en de keuken is geen restaurant! Zoals ik heb geleerd, is het moeilijk te verkopen als je thuis kookt voor de kost.

Zoals het proeven van een buffet, haal ik stukjes en beetjes uit al deze filosofieën. Plus, wat handig is en wanneer ik in de stemming ben. Mijn man en ik eten ook graag enkele van zijn favorieten, dus waarom erop aandringen dat zijn eetlust altijd op de tweede plaats komt, probeer ik doordeweeks, of in ieder geval de dag ervoor of ‘s ochtends, om zijn mening te vragen. De vriezer is gevuld met warmte-en-eetmaaltijden en componenten die snel in elkaar kunnen worden gezet wanneer dat nodig is. Ik serveer wat fruit en groenten (rauw of heel eenvoudig gekookt voor de eenvoud) zodat hij kan kiezen wat hij wil. Ik weet dat hij op een dag onafhankelijker zal zijn in de keuken.

Zolang ik er zeker van ben dat mijn zoon goed groeit en de juiste hoeveelheid groenten en fruit krijgt, doe ik mijn best om niet te verzanden in de details. Hoe alledaags het ook is, de huidige gebeurtenissen hebben een manier om dingen in perspectief te plaatsen. Ik heb liever dat hij eet dan dat hij zich schrap zet voor een gevecht (zoals ik al zei, er zijn meningen). Ik heb mezelf getraind om me op het grote geheel te concentreren en te begrijpen dat de uitbetaling jaren kan duren in plaats van weken.

Ik zeg niet dat je prioriteiten en strategieën verkeerd zijn. Dit is min of meer niet altijd. – werkte voor mij.

Als je op zoek bent naar een paar eenvoudige, snelle, stressarme gerechten om aan je repertoire toe te voegen en die bij mij thuis kindvriendelijk zijn gebleken, dan zijn hier enkele suggesties van The Washington Post’s Recipe Finder.

zwarte bonen ontbijtburrito. Dit zijn de burrito’s die ik hierboven noemde en ik weet niet hoe ik zonder zou moeten presteren.Ik sla de chorizo ​​​​vaak over, maar bonen, eieren en kaas zijn voldoende bevredigend. Soms maak ik zelfs zwarte bonen gekookt in de Instant Pot en gebruik ze voor de quesadilla-avond van mijn familie. Ontdooi een nacht in de koelkast of ontdooi in de magnetron indien nodig.

klassieke basilicumpesto. “Groene pasta” is ook een nietje in ons huis. Eerlijk gezegd ben ik een vrij losse klever als het gaat om het maken van pesto.Als je hulp nodig hebt, is dit recept van de Italiaanse kookboeklegende Marcella Hazan een goede plek om te beginnen. Vroeger gebruikte ik meer boerenkool, maar mijn kinderen kunnen dingen van mijlenver ruiken. Het is milder en heeft als extra bonus dat de pesto groener blijft. Dit is genoeg voor 3-4 porties pasta. Op de een of andere manier blijven ze opduiken, begraven onder al het andere dat ik in de vriezer heb. Ontdooi de pesto een nacht in de koelkast, maar maak je geen zorgen als hij nog een beetje bevroren is. Voeg een beetje hete pasta en kokend water toe en het is klaar.

Geroosterde Broccoli Met Citroen En Chili Vlokken. Of uw zoon nu zijn liefde voor broccolistelen heeft verklaard of heeft besloten dat hij een broccolirecept wilde ontwikkelen voor het Voraciously Thanksgiving-menu van vorig jaar. Hoe dan ook, het is een gerecht dat de twee combineert. Door op hoge temperatuur te roosteren, kunnen de roosjes snel gaar worden met een paar heerlijke gebruinde frites, maar je kunt de temperatuur aanpassen aan de gewenste textuur of aan wat je ook maar in de oven kookt. Het is gemakkelijk. Hou je niet van pittig eten, laat dan de rode pepervlokken weg. Met die verandering stapten mijn kinderen allemaal in.

karnemelkwafel Wanneer luchtige karnemelk pannenkoeken. Is er een maaltijd die spannender is voor kinderen dan een ontbijt voor het avondeten? Geef toe, jij bent er ook dol op. Beide recepten zijn eenvoudig, flexibel en gemakkelijk aan te passen met volle granen (nogmaals, mijn kind houdt van ze, ook al heb ik mijn best gedaan om hem kennis te laten maken met, heeft radar op dit soort dingen). Bestrooi de pannenkoeken nu met chocoladeschilfers. goedkeuren.

BLT met Sriracha Mayo. Laten we dit een werk in uitvoering noemen. Mijn zoon nam onlangs een hap van mijn versie van het klassieke zomerbroodje en besloot dat het best lekker was zonder de pittige mayonaise. , hij toonde weinig interesse. Ik heb het nog niet opgegeven. Het recept is ontworpen voor een enkele sandwich. Bak een grote hoeveelheid spek in de oven, bak en toast vervolgens een sneetje brood, en je hebt er geen probleem mee om er een familiemaaltijd van te maken.

Heeft u vragen over ouderschap? vraag het bericht.

Leave a Comment

Your email address will not be published.