Het recept van mijn moeder brengt een Pesach-festival naar de paasmaaltijd van mijn heidense familie – Kveller

Na een pandemiepauze van twee jaar gaf mijn Italiaanse katholieke schoonfamilie hun mijn hele uitgebreide Joodse familie, inclusief mijn ouders, de familie van mijn broer (en zelfs de ouders van zijn vrouw!).We staan ​​te popelen om de feestdagen te hervatten, inclusief hun traditie van uitnodigen. Jaarlijkse paasvakantie maaltijd. Het is een geweldig en attent gebaar van inclusiviteit, maar het kan voor ons allemaal een creatieve voedingsplanning vereisen.

Voor heidense gezinnen kan voeding een van de grootste uitdagingen zijn voor een gemeenschappelijk feest. Mijn schoonfamilie viert, net als velen van ons, de feestdagen graag met dezelfde gerechten die de grootouders van immigranten kookten, en draagt ​​hun favorieten van generatie op generatie over.Zo zijn we trots op het feest van zeven vissen op kerstavond. tenminste Zeven soorten vis, de meeste schaaldieren: een schotel met inktvis, gebakken oesters, crabcake, geroerbakte sint-jakobsschelpen. Voor Joodse gasten die schaal- en schelpdieren en varkensvlees vermijden, kan het Kosher’s nachtmerrie zijn. Pasta omvat garnalenceviche, garnalencocktails en garnalen. De soep is mosselsoep en lasagne bevat capicola. Spruitjes worden ook geroosterd met spek.

Pasen, een voorjaarsvakantie die vaak samenvalt met het Paschafeest, biedt nog grotere culinaire uitdagingen. Paasdata worden bepaald door complexe kalenderberekeningen die de maancyclus, planetaire rotaties, paus Gregorius XIII, enkele oude rabbijnen en een beetje aarde-wobbel omvatten. Simpel gezegd, Pasen overlapt met het Pesach festival zoals dit jaar met een waarschijnlijkheid van ongeveer 85%. Dit kan een disciplinair niveau van disciplinaire maatregelen vereisen van Joodse gasten of een bestraffend niveau van voorbereiding voor christelijke gastheren.

Het eerste jaar dat ik Paasmaaltijd bijwoonde, wist ik dat er beperkingen waren aan wat ik kon eten, maar ik dacht niet veel na over het feit dat het een Paschafeest was.ik ben Zijn Ik doe graag een beetje extra moeite op Joodse feestdagen in plaats van religie. Dit betekent voor mij dat ik het koken met gist en granen moet vermijden als het gaat om schaaldieren, varkensvlees en het Pascha-festival. Al snel kwam ik een familiebijeenkomst tegen. Daar werden het aanrecht en de eettafel overspoeld met heerlijke resultaten van glucosestroop en rijsmiddelen. Toen iedereen om me heen zich overgaf aan chocoladebroodpudding, gelaagde decoratiecakes, chocolaatjes, snoepjes en zelfgemaakt Italiaans paasbrood, geweven als kara en gekruid met anijs, kwijlde ik. Kaede’s geglazuurde ham keek op me neer vanaf een baars op een verticale standaard.

Gelukkig wilde mijn stiefzoon het mijn familie en andere Joodse gasten gemakkelijk maken en werd gevraagd om het juiste eten te serveren voor hun maaltijden, zowel met Pasen als met Kerstmis. Dit bleek een vrij eenvoudig verzoek voor Kerstmis. Je kunt zoveel brood eten als je wilt, en borst, zelfgemaakte latkes en appelmoes dragen bij aan de feeststemming. Pasen vereiste echter meer vindingrijkheid vanwege de beperkingen op het Paschafeest.

In de loop der jaren heb ik een gerecht gekozen dat niet alleen voldoet aan dieetbeperkingen, maar ook een juiste toon van lente-elegantie biedt. Ik had een zuivelvrij, glutenvrij, vegetarisch gerecht nodig. Ik wilde ook een speciaal gevoel hebben, meer dan een salade, een groentekant of een doos mazza. Zo kwam ik op de zalmschotel van mijn moeder Marcia terecht. Moeder Marcia herinnert zich de oorsprong van dit zalmrecept niet, behalve dat het decennia geleden op een etentje werd geserveerd door een vriend, maar het is heerlijk. Waar ik hem ook mee naartoe neem, dit stukje zalm blijft zelden over en iedereen vraagt ​​altijd om een ​​recept. Ik ben meestal terughoudend om het uit te geven, want als mensen het horen, worden ze niet meer door mij verrast. (Het beste geheime recept is belachelijk eenvoudig maar ziet er goed uit.) We bewaren de geschreven versie niet omdat er niets is.

Als het strooien van zout een stap kan worden genoemd, zijn er maar vier stappen. De kwaliteit van de vis beïnvloedt de smaak, maar honing dekt vele zonden. De baktijd moet worden aangepast aan de dikte van de vis (ik hou van de dikkere, centrale snede). De vis is compleet als hij roze is en eruitziet als vlokken. Als de noten aan het einde niet krokant zijn, draai de oven dan rond en bak 1-2 minuten.

Natuurlijk kun je een maaltijd niet compleet maken zonder dessert. Deze zalm was zo succesvol in het eerste jaar dat ik hem meenam naar mijn paasmaaltijd dat ik er zeker van was dat ik het onmogelijke van een Pesach-vriendelijk paasdessert aankon. Ja, ik heb het een “ongelooflijk goede Kosher voor het Pascha”-cake geprobeerd, en nee, het is nog steeds een Pesach-smaak. In plaats daarvan kocht ik een chocoladefontein. Door een stapel vers gesneden aardbeien en ananas te laten weken, zinken mijn kinderen gelukkig. Nog niet zo lang geleden liep de Chocoladefontein drie opeenvolgende dagen, van de eerste ceder tot de tweede ceder, en van de nacht tot Pasen de volgende dag. Het hoofdgerecht is opgelost en het dessert is opgelost.

Nu, elk jaar, wanneer mijn stiefzoon een e-mail naar de gastenlijst stuurt om te zien wie waarvoor verantwoordelijk is tijdens het paasdiner, verschijnt mijn naam naast “Marcia zalm”. .. Het is leuk om weer deel uit te maken van een andere familietraditie, aangezien familiebijeenkomsten weer mogelijk zijn, en hoe die familie mijn Joodse familie en mij omvat. Het is nog leuker om te zien of het zich heeft ontwikkeld.

Marcia zalm
Honing
zout
Macadamia noten
Zalmfilet zonder been

1. Giet honing in de zalm. Gemarineerd voor een paar uur of een nacht.

2. Bestrooi met peper en peper zout.

3. Bedek de vis met gehakte macadamianoten.

4. Bak op 375 graden gedurende ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de dikte. Bak gedurende 1 minuut voor verdere crunch (indien nodig).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *