Het beste geteste chocoladetaartrecept

ADVERTISEMENT

Deze inhoud bevat gelieerde links. U kunt mogelijk aangesloten commissies verdienen door via deze links te kopen.

Ik ben dol op chocoladetaart. Maar ik ben er niet altijd dol op – door de jaren heen heb ik het te veel gevonden.Te rijk, te zwaar Iets — En ik vond de smaak lekker, maar ik kon er niet meer dan een of twee eten. De meeste chocoladetaarten hebben ook chocoladesuikerglazuur en ik heb de tijd genomen om te beseffen dat ik niet zomaar een glazuurmeisje ben. Bovendien is dit voor sommige mensen een godslastering en weet ik dat er gewoon te veel chocolade is. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar ik hou over het algemeen van pure chocoladetaart.

Op de een of andere manier kwam het in me op, dus ik moest de perfecte chocoladetaart vinden voor mijn verjaardag (morgen), dus ik heb in mei en juni behoorlijk wat tijd besteed aan het uitproberen van verschillende recepten. En ik behandelde het al als een wedstrijd, dus besloot ik er een kookboekwedstrijd van te maken en de resultaten hier te delen.

Ik heb enkele basisregels voor het experiment opgesteld. Schaal om één laag te bakken met een 9-inch springschuimpan (indien nodig), ongeacht het volume van elk recept. Creëert geen glazuur / glazuur / glazuur. Het bevat ook geen optionele invoegtoepassingen. En ik gebruik zoveel mogelijk dezelfde ingrediënten voor alle taarten, dus ik gebruikte bijvoorbeeld Ghirardelli bakcacao voor taarten die cacao nodig hadden. recept. Ook als uw gebruikelijke gewoonten iets anders zijn, moet u de methode van elk recept zo getrouw mogelijk volgen (in sommige recepten moet u bijvoorbeeld een houten lepel gebruiken, die waarschijnlijk een garde of handmixer gebruikt (ik gebruikte een houten lepel).

Taart, foto door Annika Barranti Klein

We hebben de volgende criteria gebruikt om de beslissing te nemen:

ADVERTISEMENT

mossel: Kortom, wat is de textuur? Voor deze doeleinden is dit inclusief mondgevoel, maar bedankt, ik zal het woord nooit meer gebruiken.
Chocoladefactor: Dit is een soort je nec’estquoi oordeel over hoe chocolade de taart is.
kind: Ik koos dit voor alliteratie, ja, maar het was ook handig voor mij om mijn kinderen (12 en 16 jaar) elke taart te laten beoordelen.

Chocolade kerk taart

Foto van een plakje kerkcake
Kerktaart, foto door Annika Barranti Klein
Cover van Cheryl Day's Southern Baking Treasury

Een schatkamer van Cheryl Day in Southern Baking door Cheryl Day

Susie Dumond, maker van de Cookbook Showdown, stelde voor om het recept van Cheryl Day uit te proberen. Ik leende het uit de bibliotheek en zette het kookboek meteen op mijn verlanglijstje. Dit is geweldig om te lezen, en de zuidelijke wortels van mijn man betekenen dat er altijd mensen zijn die zuiders eten koken (ik schreef dit lang voor mijn verjaardag – kruis je vingers) Ik snap het).

mossel: Deze cake is op de een of andere manier dik en licht, het is: ??? Maar het werkt echt goed.

Chocoladefactor: De smaak is zeer rijk en zeker chocolade. En ik weet dat er hier net zoveel koffie was als chocolade, ook al bakte ik het niet. In dit geval wordt de ongezoete chocolade gesmolten. Ik geef misschien de voorkeur aan chocolade en hou meer van de balans. Maar een beetje.

kind: Beide beoordeelden deze cake als 4,5 / 5, en na nog een paar keer te hebben gekauwd, ging de ene omhoog naar 5/5 en de andere naar 4/5.

Mijn beoordeling: 4/5

verjaardagstaart

Verjaardagstaart plak foto
Verjaardagstaart, foto door Annika Barranti Klein
Cover van hoe te eten door Nigella Lawson

Hoe eet je Nigella Lawson?

Nigella was mijn eerste culinaire idool.Twintig jaar geleden zag ik haar show Nigella Lawson Bijna meedogenloos, kijkend naar haar als gids, dacht ik na over wat ik wilde doen met mijn gezinsleven (ironisch genoeg woonde ik destijds in een appartement zonder oven). Toen ik dit boek kreeg (ik had toen al een oven), vertrouwde ik op haar recept voor verjaardagstaart, dat mijn favoriete cake was toen mijn kinderen klein waren.

mossel: Dit is de enige van de vier cakes die boter gebruiken, wat resulteert in een hogere dichtheid (hoewel moeilijk) Broodkruimels. Het was ook een droge kant, maar ik weet niet of het een recept is of mijn schuld. Ik denk dat ik het ongeveer 5 minuten in de oven heb laten staan.

Chocoladefactor: Deze cake bevat zowel cacaopoeder als (gesmolten) bitterzoete chocolade in boter. Maar om de een of andere reden smaakt het niet bijzonder chocoladeachtig. Dit is een mysterie voor mij.

kind: 1 4/5, 1 3/5

Mijn beoordeling: 3/5

Lori’s chocolade middernacht cake

Middernacht cake slice foto
Middernachttaart, foto door Annika Barranti Klein
Cover van zoutzuurkoorts door Samin Noslat

Zoutvetzuurkoorts door Samin Noslat

Ik vond Samin Noslat voor het eerst op tv. Deze keer is een Netflix-documentaire. Zoute vetzuurkoorts..ik heb een boek Zoute vetzuurkoortsIk had er nog geen recept van gemaakt, maar gebruikte het als een algemene gids om het te begrijpen waarom Bepaalde dingen werken in koken en niet. En zeker, in de inleiding van dit recept, legt ze uit dat olie broodkruimels maakt voor cakes die luchtiger zijn dan boter, waardoor een gastronomische smaak ontstaat die nog steeds doet denken aan de cakemixcakes waar velen van ons mee opgroeiden.

mossel: Ik weet niet waar ik deze cake heb verknoeid – misschien bij het berekenen van de hoeveelheid recept die ik voor mijn pot moet gebruiken? -Maar mijn tandenstokers kwamen eruit als een fluitje, maar het midden zonk bijna onmiddellijk, dus het duurde duidelijk minstens 5 minuten.Ik dacht erover om de cake opnieuw te bakken, maar 1) Recept kan Verantwoordelijk, en 2) kruimels zijn leuk! Je kunt het laten lijken alsof er een toffeesachtige lijn door het midden loopt. De rest van de plakjes hebben een lichte consistentie met de dichtheid die ik leuk vind.

Chocoladefactor: Dit gebruikt cacaopoeder en optionele warme koffie (koffie vereist) Ook Kokend water, en ik koos de mix). Het is echt chocoladeachtig en heeft een subtiele smaakboost van koffie.

kind: Beide 4.5 / 5

Mijn score: 3/5, de volgende keer kan het 4/5 zijn

Cacao yoghurt cake

Foto van plakje cacao-yoghurtcake
Foto door Annika Barranti Klein, Cacao Yoghurt Cake
Cover van Snacking Cakes door Yossi Arefi

Snackcake van Yossi Arefi

Onderverdeelde taart Het is overal. Zoals ik voor het eerst hoorde op de Instagram van mijn vriendin Catherine, post ze regelmatig bakken. Dit boek was zo sensationeel dat ik geen boek kon vinden om te kopen toen ik besloot het eens te proberen. Gelukkig had ik een lenerspas en kon ik een ebook lenen en een chocoladetaart bakken op de omslag.

mossel: Dit is echt de perfecte caketextuur. Het is alsof de brownie op de een of andere manier minder vochtig is, zonder zijn positieve eigenschappen te verliezen, of zonder uit te drogen in een iets dichtere maar lichtere lucht.

Chocoladefactor: Dit is de juiste hoeveelheid chocoladesmaak en kan alleen worden verbeterd door een optionele toevoeging van chocoladeschilfers die vlak voor het bakken zijn geroerd. Je kunt ook een lepel espressopoeder toevoegen om de smaakboost na te bootsen die andere cakes van koffie krijgen.

kind: 4,5 / 5, 4/5

Mijn score: 4,5 / 5 en vrijwel zeker 5/5 met extra chocolade

resultaat

Yossi Arefi cacao yoghurt cake Onderverdeelde taart Kerktaart uit, een duidelijke winnaar Een schatkamer van zuiders bakken op Cheryl Day In zeer korte seconden (en de favoriet van mijn zuidelijke echtgenoot). Alle vier waren gemakkelijk te maken en een ervan was verknoeid om te bakken, maar iedereen vond het lekker, dus ik aarzelde niet om opnieuw te beginnen.Het enige dat ik waarschijnlijk nooit zal bakken is dat van Nigella hoe te etenDat is een verrassing voor mij!


Bekijk eerdere kookboek-confrontaties zoals omgekeerde ananascakes, pompoentaarten, karnemelkkoekjes en meer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.