Geniet van een veganistisch dieet met deze recepten van tacosalade en bonendip

ADVERTISEMENT

Nadat mijn vader in 2008 op 77-jarige leeftijd stierf aan een plotselinge hartaanval, raakte ik erg geïnteresseerd in hartgezondheid.

Het was verwoestend voor mijn naaste familie om de ene dag hier een vader te hebben en de volgende dag te gaan. We haastten ons allemaal naar het ziekenhuis van verschillende activiteiten op zaterdag. Voor ons werden we gebeld op een muziekwedstrijd waar onze kinderen op een plaatselijke universiteit zaten.

Het is surrealistisch, ga met je mee op je gelukkige dag en draai het dan om met een telefoon die alles verandert. We gingen naar het ziekenhuis en vonden een verdrietige moeder en de rest van haar familie, in totaal ongeveer 18 mensen, wachtend tot hij terug zou komen. Dat was hij niet, en ik heb geleerd dat 50% van de hartaanvallen fataal is. De helft van de mensen met een hartinfarct krijgt nooit meer een kans.

Onze kinderen waren toen 12 en 10 jaar oud. Ze hadden niet veel genoeg gehad om zich om te rollen op opa’s ochtendpannenkoeken, op het moment dat ze lachten om allebei opgestapeld op zijn schoot, of op een buitenavontuur. Onze geliefde patriarch is net vertrokken en heeft een groot gat achtergelaten in onze familie en ons hart.

ADVERTISEMENT

Nadat hij stierf, terwijl ik nog steeds verdrietig was, kwam ik een CNN Sanjay Gupta-special tegen, genaamd “The Last Heart Attack”. Het uitgangspunt van de show was dat bijna alle hartziekten die we in dit land hebben voorkomen kunnen worden door levensstijl, inclusief de meeste stents, hartaanvallen en bypass-chirurgie.

Alle medische kosten, het verlies van mensenlevens en de impact op dierbaren zijn te wijten aan onze levensstijl, vooral onze voeding. Dit is de eerste keer dat ik een standaard Amerikaans dieet met veel vlees en zuivelproducten, en allemaal vet en cholesterol, als een belangrijke oorzaak van de meeste hartaandoeningen heb gezien.

Het raakte me als een baksteen. Die dag veranderde ik mijn dieet drastisch en liet ik dierlijk voedsel achterwege. De CNN Special liet me kennismaken met de voedingshelden die ik nog steeds respecteer en volg.

Ik begon alles te lezen wat ik kon krijgen over de gezondheid van het hart. Helaas stierf mijn schoonvader twee jaar later ook aan complicaties door een longontsteking. Hij had ook een slecht hart en longen.

Vier jaar nadat mijn vader stierf, scheurde de aorta van mijn moeder. Dit is de reden waarom John Ritter van “Three’s Company” stierf. Mijn sterke moeder slaagde in een operatie, maar de meesten gingen niet eens naar het ziekenhuis.

Er was echter veel schade en haar organen herstelden niet. Ze verliet ons binnen twee dagen. Ze heeft een lang leven in de familie en we verwachtten nog 10 jaar met haar door te brengen. Ze was 78 jaar oud.

Ik begon eigenlijk het grootste deel van mijn vrije leestijd te besteden aan het graven in het medisch onderzoek van de meest prestigieuze medische en onderzoekstijdschriften. Het verlies van ouders bij een plotselinge hartaanval maakte de weg vrij voor het bestuderen van de gezondste voeding om hartaandoeningen te voorkomen. Maar wat ik heb geleerd is dat het eten en het handhaven van een levensstijl voor de gezondheid van het hart ook helpt om de meeste andere chronische ziekten te voorkomen en het risico op al deze ziekten drastisch te verminderen.

De afgelopen 14 jaar heb ik lesgegeven in leefstijlgerelateerde geneeskunde en ben ik daar meer bij betrokken geweest. Ik heb een certificaat van plantaardige voeding van het T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies via eCornell en een diploma in leefstijlgeneeskunde van Creighton University. Ik werk als een Food for Life-instructeur die is gecertificeerd door de Responsible Medical Committee of Physicians in Washington, DC. Hij is ook lid van het American College of Lifestyle Medicine, vice-president van een non-profitorganisatie genaamd de Lifestyle Health Alliance. Ten slotte ben ik mede-sponsor van Plant Powered Omaha, een gemeenschapsbijeenkomstgroep.

Om eerlijk te zijn, geloof ik dat de gemakkelijkste, snelste en goedkoopste manier om je gezondheid te verbeteren, is om een ​​volledig plantaardig dieet te volgen. We eten allemaal elke dag, maar alles wat we eten maakt een verschil.

Ik wil de Verenigde Staten helpen de medische situatie met voedsel te verbeteren, één voor één. Alles wat ik doe staat in het geheugen van mijn ouders en onze kinderen. Ik wil een lang leven leiden, maar alleen als mijn lichaam en geest in goede gezondheid verkeren. Het eten van een heerlijk plantaardig dieet maakt het gemakkelijk om op 61-jarige leeftijd op gewicht te blijven en houdt alle biometrische markers in een uitstekend bereik zonder het gebruik van medicijnen.

Het is raadzaam om dierlijke producten geleidelijk te gaan vervangen door fruit, groenten, peulvruchten, volle granen en paddenstoelen. Je hebt de plicht jegens jezelf en je dierbaren om het leven te leiden dat je verdient.

Ik ben een geweldige plantaardige kok, maar de meeste maaltijden zijn heel gemakkelijk en kunnen binnen enkele minuten samen worden gegeten zonder het eigenlijke recept. Probeer een eenvoudige tacosalade met een olievrije dressing en een van deze add-ins. Of probeer een laagjes duik in het zuidwesten evenals mij voor een feestje.

Melissa’s Taco Salade

Maak 4 salades

materiaal

 • 4 Romeinse sla
 • Voeg naar smaak fijngesneden rode kool, spinazie en fijne boerenkool toe
 • 1 blik zwarte bonen en/of sperziebonen of focusbonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 8 ons.Druiven- of cherrytomaatjes, of één in blokjes gesneden romatomaat per salade
 • Rode ui ½, dun gesneden
 • ½ rode paprika
 • Zwarte olijven, plakjes
 • 1-2 avocado’s, in plakjes of in blokjes gesneden
 • 8 ons.Bevroren maïs, ontdooid
 • Opties: Wat gebroken tortillachips voor crunch
 • Dressing: geselecteerde salsa, tacokruiden, niet-zuivelmelk

Doe alle ingrediënten voor de kleurrijke salade in een kom. Doe ongeveer ½ kopje niet-zuivelmelk in een pot en voeg tacokruiden toe tot het warm en roestig is. Voeg 1/2 kopje salsa toe met een lepel om het dikker te maken. Doe de dressing in de salade en duik.

Melissa’s zuidwestelijke dip

Leeg een blikje vetvrije bonen in een kom, voeg niet-zuivelmelk en veel tacokruiden toe en roer. Verdeel de bonen over een bord of bord (ik gebruik graag een glazen pijpje). Voeg een laag geplette avocado toe. De volgende is een dikke salsa om de avocado te bedekken en verkoling te voorkomen. Voeg fijngehakte sla, gehakte tomaten, rode uien, rode pepers, zwarte olijven en eventueel mais toe. Serveer met frietjes of groentedipper. Ik hou van deze dip met plakjes komkommer als dipper!

Het is zo simpel, vers en lekker dat niemand het gebrek aan vlees of kaas merkt en het verdwijnt. Als je restjes hebt (die alleen voorkomen als je teveel ander eten hebt), schep ze dan in een warme tortilla in de koelkast en eet ze meteen op.

Melissa Sherlock is een gecertificeerde voedingsinstructeur, redenaar en gezondheidscoach en woont in Omaha, Nebraska, en is al bijna 14 jaar plantaardig.

Leave a Comment

Your email address will not be published.