Frambozentiramisu is een zomerdroomdessert zonder koken

Mijn eerste ervaring met tiramisu was rond 1992 bij Macaroni Grill. Toen ik acht jaar oud was, was ik volledig gebiologeerd door een focaccia rechtstreeks uit de oven gedoopt in Herbie-olijfolie. Een wit papieren tafelkleed waar je overheen kunt schilderen? geen zorgen te maken. Maar wat me echt raakte, was de eerste hap van de tiramisu. Ik had nog nooit zoiets geproefd als laagjes sponsachtige lange vingers gedrenkt in bittere espresso gecombineerd met de meest romige mascarpone-vulling en chocoladeschilfers. Het was de perfecte smaakcombinatie en werd jarenlang een regelmatig verzoek voor mijn verjaardagsdiner.

Sindsdien heb ik veel versies van Tiramisu gehad en (sorry dat ik het moet zeggen) de meeste hebben het eerste MG-moment overtroffen. Ik ben dol op het maken van versies.Meestal naar het recept van Jonathan Waxman klep kookboekIk heb er de laatste tijd naar verlangd, dus ter ere van de zomer besloot ik het recept een fruitige draai te geven door verse frambozen aan de vulling toe te voegen. Ik wist dat het goed moest zijn, want het complimenteerde me… en mijn instinct had gelijk . Scroll naar beneden voor een stapsgewijze handleiding voor het maken van frambozentiramisu (receptkaart staat onderaan dit bericht).

geen zomerdessert voor koken

Ik ben altijd op zoek naar onverwachte desserts zonder voorbereiding voor de zomer. In juni wordt het hier in Texas erg heet, dus elk recept waarvoor de oven niet nodig is, krijgt grote bonuspunten. Bovendien kan deze frambozentiramisu tot een dag van tevoren worden gemaakt en is hij klaar om gewoon in de koelkast te hangen, waardoor hij bijna perfect is voor het zomerse feest in het boek.

Dubbel zoveel frambozen, dubbel zoveel plezier

ik wilde dit heel graag maken framboos Omdat het een tiramisu is, heb ik frambozen op twee manieren gebruikt om de smaak te versterken: ik voegde verse bessen tussen de lagen en frambozenlikeur (Chambord) in de dipvloeistof. Ik hou van de donkere fruitige kwaliteit in combinatie met de smaken.

Zo maak je frambozen tiramisu (makkelijk!)

Ik hou van het proces van het maken van deze frambozentiramisu. Omdat het meer aanvoelt als een kunstproject dan als een recept. Hier is de basis stapsgewijze methode:

  • Los espressopoeder en chambord op in water.
  • Mix de mascarpone, vanille, suiker en slagroom tot een dikke massa.
  • Doop de lange vingers snel in de espressovloeistof en leg de mascarpone en frambozen op de pan. herhalen.
  • Koel tot stevig.

Eenvoudig! Wat betreft het dompelen en het aanbrengen van lagen, het onderdompelen en het aanbrengen van lagen, het is eigenlijk meditatief en het eindresultaat is zeer bevredigend.

Jij bent Moeten Laten we deze frambozentiramisu maken en verslag uitbrengen. We denken dat je het geweldig zult vinden. Als je het eens probeert, vergeet dan niet om een ​​beoordeling en een reactie achter te laten en ons te taggen op Instagram. Als je herinneringen hebt aan Macaroni Grill, laat ze dan achter in de reacties. Zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *