Eenvoudig cakerecept hoe te maken (elk fruit is OK)

Deze eenvoudige pantrycake is in een mum van tijd klaar en kan worden gegarneerd met al het fruit dat je bij de hand hebt.

Als mensen poëtisch over recepten praten, zijn het vaak fascinerende verhalen over de gerechten die hun moeders en grootmoeders voor hen kookten.Nee.Mijn beide grootmoeders waren geweldige koks, maar ik ben ver van hen opgegroeid, dus kookte ik zelden naast hen. Mijn moeder is een heel liefdevol persoon, maar koken is niet haar liefdestaal. Toen ik opgroeide, waren familiediners eenvoudig en praktisch. (mijn favoriet!), soepen, sandwiches. Maak je geen zorgen, er waren altijd groene groenten op de zijkant ook.

Dus hoe ben ik een voedselschrijver en -redacteur geworden? Dessert in één woord. Snoepjes maakten nooit een groot deel uit van mijn dagelijkse voeding, maar ik vond het heerlijk om door de bakkerspaden van de supermarkt te struinen terwijl mijn moeder aan het winkelen was. Maar meer dan dat, ik hield van het idee om uitgebreide lekkernijen te maken om te serveren op etentjes. Toen ik een kind was, dacht ik dat een gelei no-bake cheesecake gevuld met aardbeientaart in blik het toppunt van verfijning was. Ik was trots op mezelf toen ik het deed.

Deze zoete dromen strekten zich uit tot 4-H. Omdat mijn familie in een stad woonde (700 inwoners), kon ik geen vee houden en moest ik vernuft op mijn eigen vakgebied. wat heb ik gekozen? Leerwerk (sleutelhangers voor iedereen!), garderobeplanning, taartversiering. Mijn vader droeg een op maat gemaakte riem die ik voor hem had gemaakt totdat hij brak, maar ik was het meest trots op de doos die ik mat en zorgvuldig bedekte met glazuurbloemen. (Ik mat de doos in plaats van de eigenlijke cake, zodat ik mijn decoratievaardigheden kon oefenen zonder voedsel te verspillen.

Eindelijk kwam de dag (zie productie A en B). Bananenbrood, muffins, galettes in plaats van taartroosters, of de beroemde Marian Baros pruimentaart als ultieme voorbeeld. auteur van kookboeken new york tijden Food Reporter publiceerde het recept als eerste new york tijden Uitgebracht in 1983, werd het een van de meest gevraagde recepten op papier.

Dit is een beroemd soort recept in bepaalde kringen, waaronder de arena voor voedselmedia. Het kostte me jaren om het te proberen nadat ik er een bladwijzer van had gemaakt, maar toen ik het eenmaal had gemaakt, werkte het ook zijn magie voor mij. Het originele recept vereist zeer seizoensgebonden en moeilijk te vinden Italiaanse pruimen. Ik begon torte te maken toen ik in Brooklyn woonde.

Het recept is echt niet zo eenvoudig. Klop de boter met suiker romig, voeg een paar eieren toe en voeg dan het mengsel van bloem en zuurdesem toe. Top met pruimen, een beetje suiker en citroensap. en bakken. dat is het.

Het klinkt zo simpel, maar wat er uit de oven komt is best verbazingwekkend. Een zachte cake met zakjes jam-achtig fruit en zoet genoeg als toetje, maar toch heerlijk als ontbijt. Het is een fruitige snack die oké is. Als regel-goer door temperament, heb ik het een paar keer op Marian’s manier gemaakt, en toen struikelde ik erover. Keer Een artikel waarin stond dat de kok het recept had aangepast en succes had.

Ik was geïntrigeerd. Een van de redenen waarom ik van snoep houd, is omdat het me kalmeert als ik de instructies opvolg.Met andere woorden, ik word niet gecast gehakt Deelnemers onmiddellijk. Maar als anderen het hebben geprobeerd, waarom niet proberen. Toen ging mijn wereld open.

Ik probeerde de gewone pruimen (zo’n risiconemer!). Ik veranderde de volgorde van frambozen, bramen en aardbeien. Ongelooflijk lekker! Ik heb het citroensap weggelaten. geen probleem. Ik wilde het thuis maken, maar ik had niet de 10-inch springvorm die ik altijd gebruik, dus gebruikte ik een 9-inch taartvorm. gedaan!

Zelfverzekerd in mijn vermogen om mijn torte te tweaken, besloot ik er echt voor te gaan, door alle witte suiker te vervangen door bruine suiker, vanille-extract, gesneden perziken en een gezonde dosis turbinado-suiker toe te voegen. Het vervangen van de bruine suiker door witte suiker veranderde het dessert volledig. Rijk maar niet overweldigend, de zachte, licht pittige perzikplakken waren de perfecte folie voor de cake.

Ik was verslaafd. Ik probeerde nieuwe versies met bramen en perziken, frambozen en chocoladeschilfers, en zelfs dun gesneden appels. goed Goed Goed Ik heb de helft van het cakemeel vervangen door volkoren meel. geen probleem. Ik ging weer terug naar witte suiker, voegde een bos bevroren bosbessen toe en bedekte de gekoelde cake met een eenvoudig poedersuikerglazuur. Het smaakte naar een gigantische bosbessenmuffin. Bedwelmd door kracht, maakte ik een versie met bruine suiker, verdeelde het beslag in muffinvormpjes van 12 kopjes en belegde de muffins met gehakte perziken. prachtig!

We waren er zeker van dat al deze variaties het recept zouden breken, maar Marian deed iets dat zelden gebeurt. Ik ging op zoek naar een toetje en vond vertrouwen, vrijheid en wat ik het mijne kon noemen. En wat is er zoeter dan dat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *