Dit knapperige recept voor een noten- en zadencluster is de salade-topping die je wilt eten.

Krokante noten en zaadclusters

Activiteitstijd:5 minuten

totale tijd:25 minuten

Portie:7-14 (3 1/2 kopjes)

Activiteitstijd:5 minuten

totale tijd:25 minuten

Portie:7-14 (3 1/2 kopjes)

Tijdelijke aanduiding terwijl de artikelactie is geladen

Van kinds af aan ben ik dol op heerlijke salades. Het was mijn favoriete cursus, maar nu ik mijn eigen kind heb, ben ik blij om te zien dat hij er net zoveel van houdt als ik. Zelfs ‘s avonds als je pizza bestelt, is het normaal om er een salade voor te maken. En als ik salade zeg, is dat meestal net zo eenvoudig als rucola met citroensap, olijfolie, zout en peper.

Niet alle salades zijn echter hetzelfde gemaakt.

Voor mij is het verschil tussen een goede salade en een geweldige salade wanneer je elk klein beetje ervan serveert. Fris, sappig, helder en zuur, romig, knapperig. Wanneer alle vorken ervoor zorgen dat je iets anders wilt. En vaak is het de crunch die salades aantrekkelijk maakt.

Deze 7 saladerecepten zijn vol genoeg om je volgende diner te zijn

Dus welke combinatie van ingrediënten maakt mijn droomsalade knapperig?

Ik begon met een vaag idee van waar ik heen wilde. Natuurlijk is hij krokant, maar rijk aan umami en smaakvol. Ik heb kookboeken getest en enkele recepten die ik online vond, maar ik vond ze niet lekker.

Mijn eerste instinct was om heerlijke granola te maken. Het was … geweldig, maar ik realiseerde me dat ik op zoek was naar een voedzamer, meer louche, durf te zeggen, meer taai resultaat.

Ik liet de haver achterwege, richtte mijn aandacht op verschillende zaden, noten en granen en speelde met de verhoudingen en noodzakelijke voorbereidingen. Ik hield van walnoten en pecannoten, maar ik hield niet van die sterkere, aardse tonen. Hazelnoten werkten, maar ik wilde overmatig hakken vermijden. De gesneden of gesneden amandelen of pistachenoten hadden immers de juiste maat, smaak en textuur die ik zocht.

In het begin neigde die umami naar sojasaus. Ik wilde een smaak die diep maar niet overweldigend was. Ik stelde me voor dat het niet alleen thuis zou zijn in een kom salade of graan, maar ook als een lichte maaltijd.

Kortom, ik wilde dat het alles voor iedereen zou zijn – makkelijk gezegd.

Vijf heldere en knapperige salades die je maaltijd energie geven

Ik ben dol op de umami van sojasaus, maar net als de umami van basisschoolleerlingen die me altijd het antwoord gaven, was de smaak dominant omdat het interfereerde met de salade zelf. Hetzelfde gebeurde met vissaus.

Toen ik een fles kokosnootamino vond, was ik in de war en staarde ik naar de deur van de voorraadkast, die was bekleed met saus en azijn. Dat werkte. Gecombineerd met kokosnootamino, voedingsgist en ahornsiroop (honing kan in plaats daarvan worden gebruikt, maar crunch is niet veganistisch), biedt de smaakkracht van de drie-eenheid precies wat ik zoek.Ik besloot een huis te gebruiken.

Na nog een paar tests waren alle factoren in de juiste proporties. Op het eerste gezicht was het verrassend moeilijk te identificeren. Ik was erg trots op het resultaat.

Tijdens de test kwam ik toevallig iets opwindends tegen – hoe dan ook, voor een voedselschrijver. Ik ontdekte dat de resulterende crunches, die van de olie werden geblazen, stolden tot een stevige massa van noten en zaden wanneer ze uit de oven werden afgekoeld. We zijn ervan overtuigd dat de chiazaden in het mengsel hielpen om de clusters te “lijmen” wanneer ze licht bevochtigd waren met amino- en ahornsiroop. Hierdoor kun je het in kleinere stukjes breken of in grotere of kleinere clusters verdelen.

Maak de ultieme graankom met deze recepten voor basis, eiwit, toppings en sauzen

Ik heb deze clusters geprobeerd met verschillende salades. Ik goot het in een kom soep. Ik heb het gegarneerd met roerei. Gestrooid op een kom met graan. En ik kon de snack niet stoppen, alsof dat nog niet genoeg was.

Welke wil je? Een aantrekkelijk en eenvoudig te maken onderdeel dat vele rollen kan spelen.

Met deze knapperige trossen zijn je salades spannender, gestructureerder en lekkerder, evenals deze “krokante” salades toen we ze bij mij thuis noemden Verander naar wat je wilt eten.

Wil je dit recept bewaren? Klik op het bladwijzerpictogram onder een portie bovenaan deze pagina en vervolgens Mijn leeslijst van uw gebruikersprofiel op washingingtonpost.com..

Dit recept schalen om hier een desktopversie voor uw printer te krijgen.

opslag: Plaats in een gesloten container en bewaar bij kamertemperatuur gedurende maximaal 2 weken.

  • Rauwe ongezouten plakjes of 1/2 kop gesneden amandelen (je kunt je favoriete noten vervangen)
  • 1/2 kopje rauwe ongezouten pepita
  • 1/4 kop rauwe ongezouten zonnebloempitten
  • 1/4 kop rauwe sesam (lijnzaad kan als vervanging worden gebruikt)
  • 1 eetlepel chiazaden (cannabiszaden kunnen worden vervangen)
  • 2 eetlepels Edelgist
  • 2 1/2 eetlepels kokos amino
  • 2 theelepels ahornsiroop of honing
  • 1/8 theelepel fijn zout
  • 1/8 theelepel cayennepeper (optioneel)

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm het voor op 350 graden. Leg het bakpapier op een bovenbord met een kleine rand.

Meng in een grote kom amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, chiazaden en voedingsgist tot ze gemengd zijn. Als je kokos amino, ahornsiroop of honing, zout of cayennepeper gebruikt, voeg dan toe en meng goed.

Verdeel gelijkmatig over een bakplaat en rooster ongeveer 20 minuten in de oven, anders wordt het mengsel knapperig en verdampt de vloeistof bijna totdat het aroma van noten geroosterd wordt.

Breng de pan over op een rooster en laat hem minimaal 3 uur en maximaal 1 dag op kamertemperatuur staan. Hoe langer het is, hoe beter. Naarmate het mengsel afkoelt, ontwikkelt het smaak en textuur. Breng over naar een container met een deksel.

Gebruik ahornsiroop op basis van 14 per portie (1/4 kop)

Calorieën: 103; Totaal vet: 8 g; Verzadigd vet: 1 g; Cholesterol: 0 mg; Natrium: 92 mg; Koolhydraten: 5 g; Voedingsvezels: 2 g; Suiker: 2 g; Eiwit: 4 g

Deze analyse is een inschatting op basis van de beschikbare ingrediënten en deze bereiding. Het is geen vervanging voor het advies van een diëtist of diëtist.

Van assistent-recepteditor Olga Massov.

Getest door Olga Massov.E-mail uw vraag [email protected]..

Dit recept schalen om hier een desktopversie voor uw printer te krijgen.

Zie de receptenzoeker voor meer dan 9.700 geteste recepten.

Heb je dit recept gemaakt?Maak een foto Tag ons op Instagram Bij #eetlust.

Leave a Comment

Your email address will not be published.