Dit kielbasa-recept met 3 ingrediënten met linzen is een triomf voor diners in koekenpannen.

ADVERTISEMENT

Kalkoenbraadpan kielbasa met linzen en boerenkool

totale tijd:20 minuten

Portie:4 (ongeveer 6 kopjes)

totale tijd:20 minuten

Portie:4 (ongeveer 6 kopjes)

ADVERTISEMENT

opmerking

Toen ik me mijn eerste maaltijd in mijn nieuwe huis voorstelde, zag ik gebraden kip gedrenkt in groentesappen, omringd door groenten, een frisse groene salade, een glas wijn en een eenvoudige, weelderige appeltaart.

Eenpansgebraden kip met brood en drip is een doordeweekse traktatie

Maar het leven is vol wendingen. en ironisch. Twee dagen voor de verhuizing testte ik positief op covid.

Tijdens deze pandemie heeft ons gezin alle voorzorgsmaatregelen genomen om niet ziek te worden, maar net als miljoenen anderen heeft covid ons eindelijk gevonden. De timing kon niet slechter.

(Toen ik mijn ouders vertelde dat ik COVID-19 had, trok mijn moeder een ongewone grimas naar haar en zei: “Weet je nog dat je waterpokken had toen we Rusland verlieten?” Het was ironisch.

Ik denk dat timing niet mijn sterkste kant was. )

Tijdens de week van de verhuizing voelde ik me, afgezien van de aanhoudende migraine, enigszins oké. Ik begon de dag met hoge verwachtingen voor elke doos die ik uitpakte, maar tegen 14.00 uur had ik het gevoel alsof de Dementors al het leven uit mijn lichaam hadden gezogen. Het ergste van alles was dat de airconditioner in mijn nieuwe huis kapot ging.

Ik at veel afhaal dankzij een cadeaubon van een collega. Ik at ook veel afhaalrestjes. In afwachting van mijn eerste maaltijd bleef mijn nieuwe keuken grotendeels onaangeroerd.

Na een week besloot ik dat ik iets moest koken. alles. Gezien mijn beperkte energie wist ik dat het eten eenvoudig maar toch lekker genoeg moest zijn om een ​​warme herinnering te creëren aan mijn eerste zelfgemaakte maaltijd in mijn nieuwe huis.

In mijn hart had ik het gevoel dat ik mijn stam teleurstelde. Verdiende mijn familie niet iets heel groots en belangrijks? Nog steeds hier probeerde ik een maaltijd te bereiden met de minimale hoeveelheid inspanning die nodig was.

Toen mijn 7-jarige me vroeg wat ik die avond ging eten, glimlachte ik en zei dat ik een braadpan met kielbasa-linzen-boerenkool aan het maken was. Ik hou van dat gerecht! (Dit is niet het enthousiasme van mijn kind voor veel dingen.)

Terwijl ik genoeg had van het probleemloze koken, zweefde mijn kind actief van vreugde.

Bak eerst de plakjes kielbasa bruin in een koekenpan, voeg dan de linzen toe en roer tot ze warm zijn. Voeg dan een handvol gesneden boerenkool toe (ik heb deze keer voorgesneden boerenkool in de winkel gekocht, sorry) en besprenkel met appelciderazijn en water om het mengsel op smaak te brengen en de boerenkool te laten slinken.Laat het nog een paar minuten koken.

Noem het bedrog, noem het semi-zelfgemaakt – ik noem het heerlijk.

En hier is het beste deel: dit belachelijk gemakkelijke gerecht is erg lekker, qua voedingswaarde goed en aantrekkelijk voor zowel volwassenen als kinderen. kan dit gerecht in slechts een paar zinnen op een klein stukje papier schrijven en het aan mij geven en ik weet het Wat te doen Daarnaast is mijn eerste prioriteit op dit moment om meer te rusten, zodat ik sneller kan herstellen.

Ik heb veel nachten van uitgebreide feestmaaltijden met familie en vrienden, maar voor nu is deze eenvoudige koekenpan voldoende. It’s cooking.

Wat is jouw maaltijd die echt schittert met minimale ingrediënten en geen poespas?Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Kalkoenbraadpan kielbasa met linzen en boerenkool

Deze koekenpan met kalkoenkielbasa, linzen en boerenkool is zuinig, heerlijk en vereist minimale inspanning en tijd, waardoor het een echte doordeweekse dinerdroom is. Het recept is ook gemakkelijk aan te passen. Vervang de boerenkool door een ander robuust groen, zoals boerenkool. Vervang kielbasa door kip, kalkoen of plantaardige worst. Probeer een andere azijn of citroensap in plaats van appelciderazijn.

Opslag: Bewaar restjes maximaal 3 dagen in de koelkast.

Dit recept opslaan? Klik op het bladwijzerpictogram onder Portiegroottes bovenaan deze pagina en vervolgens: Mijn leeslijst in je washtonpost.com gebruikersprofiel.

Breid dit recept uit en ontvang hier een printvriendelijke desktopversie.

  • 2 eetlepels olijfolie, meer indien nodig
  • 1 kalkoenkielbasa (12 oz), gesneden 1/4-inch dik
  • 2 linzen (15 oz) Spoel het blikje af en laat het uitlekken (15 oz) (of 3 kopjes gekookte bruine linzen)
  • 1 bosje (5 oz) boerenkool, steel en gehakt
  • 1/2 kopje water, meer indien nodig
  • 1 1/2 el appelciderazijn
  • geraffineerd zout
  • vers gemalen zwarte peper

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot hij glinstert. Voeg kielbasa toe en kook 2-3 minuten zonder te bewegen tot de bodem bruin is. Draai een kant om en bak tot de andere kant bruin is, ongeveer 2 minuten langer.

Zet het vuur laag tot medium, voeg linzen toe en roer om te combineren. Kook, onder regelmatig roeren, tot de linzen warm zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg boerenkool, water en azijn toe, breng op smaak met zout en peper (houd er rekening mee dat kielbasa zout is en linzen ook), roer regelmatig tot de boerenkool enigszins geslonken is maar groen blijft. Kook 2-3 minuten, als het mengsel er droog uitziet, voeg toe meer water.

Haal van het vuur en serveer op borden of ondiepe kommen.

Calorieën: 423 Totaal vet: 17 g Verzadigd vet: 3 g Cholesterol: 75 mg;

Deze analyse is een schatting op basis van beschikbare ingrediënten en deze formulering. Het is geen vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige of voedingsdeskundige.

Van assistent-recepteditor Olga Massov.

Getest door Olga Massov.mail een vraag naar [email protected].

Breid dit recept uit en ontvang hier een printvriendelijke desktopversie.

Bezoek Receptzoeker voor meer dan 9.800 achteraf geteste recepten.

Ben jij degene die dit recept heeft gemaakt?Maak een foto Tag mij op Instagram #eetlustig.

Leave a Comment

Your email address will not be published.