Diana Henry’s 3 eenvoudige Italiaanse Ricotta-recepten

Hij reed als een gek, haalde een bocht in, toeterde een Siciliaan die niets deed en naderde gevaarlijk de rand van de weg. Het landschap was erg droog en het leek alsof er overal een klein brandje was ontstaan. Ik hoefde niet te koken op 42 graden. Vraag hen om de kaas te matchen met de olijven en groenten die ze eerder hebben gekocht.

Toen ik me niet meer precies kon herinneren waar de kaaswinkel was, dacht ik dat die die dag zou instorten door de hitte en het temperament. De kinderen zochten bezorgd Google Maps op op hun telefoon. Ik klampte me vast aan mijn stoel en was bereid om de winkel in de volgende hoek te zien. Het deed het, als een luchtspiegeling in de woestijn.

Soms verwachten we veel eten. We willen dat het transformerend is, en vaak is dat ook zo. Thuis zette ik brood, tomatensalade, gesneden sinaasappel en rode ui schaafsel, olijfolie, Siciliaanse kaas (Katchakavolo en Pecolino Pepat), kersen, alles op tafel. Er is nog iets toe te voegen. Toen ik de ricottamand uit het troebele bad tilde, had hij een warme, zoete melkachtige geur die aan een baby deed denken. Ik haalde diep adem.

Als je een dieet met beperkte elementen eet, kun je begrijpen wat er in verschillende voedingsmiddelen zit. Ik had niets geproefd, maar toen ik deze verspreiding zag, dacht ik aan hoe geestig mensen zijn.

Ricotta-kaas is een geestig resultaat omdat het is gemaakt van wei die overblijft bij het maken van andere kazen. Ik heb het gezien met Parmezaanse kaas. Voeg citroensap of azijn toe aan de resterende whey en verwarm het geheel tot er een klontje ricotta op het oppervlak ligt (genaamd “ricotta” of “recooking”).

In de panoramische kaas is ricotta kaas baby, weikaas, latticino (Bijproduct van zuivelproducten). Het heeft niet de assertiviteit die we associëren met hardere kazen. Het kan gemaakt worden van koeien-, schapen-, geiten- en buffelmelk. Als het vers is, is het een van de zachtste dingen die je kunt eten. Die dag, op Sicilië, voegde ik zout, peper en extra vergine olijfolie toe, die smolt in mijn mond en een beetje korrelig aanvoelde, afgewisseld met plakjes tomaat. De lunch heeft niet alles opgelost, maar het is weer in evenwicht.

Het is gemakkelijk om ricotta “niet te krijgen”. Zelfs de geleerde Alan Davidson Oxford Companion to Food, Er staat “het heeft geen smaak”. Toen ik er voor het eerst mee kookte, kocht ik de UHT-kuip die je in de supermarkt vindt. Die rol was als een carrièrerol. Het doel was om de spinazie een body te geven, de geur van nootmuskaat over te brengen en een rustige laag lentelasagne te worden. Ik begreep de waarde ervan pas toen ik verse dingen begon te kopen bij een Italiaanse delicatessenwinkel. Toch was het niet zo lekker als de ricotta die ik die dag op Sicilië at.

Gisteravond tijdens onze reis viel me iets anders op aan Ricotta. Ik ging naar Pizzeria in het centrum van een mooie stad genaamd Ricotta. De ober stapte af en de grote familie vierde verschillende verjaardagen. Een klein meisje met een strik in het haar stond in een stoel en zong. De lengte van het menu was ongeveer 2 voet.

Ik bestelde een pizza met rode peper, ‘Nduja en ricotta kaas. Dit waren materialen die ik nooit zou kunnen samenstellen, maar het was een openbaring, Ricotta verzachtte alle pijlen van hitte van’Nduja. Sindsdien heb ik geprofiteerd van de aangename kwaliteit van ricotta in pastagerechten (met garnalen, citroen en chili) en risotto (probeer kruidenworsten met venkel en ricotta). Mijn versie van die pizza is:

De boze chauffeur en ik gingen uit elkaar op weg naar Catania Airport. Van nature. Hoe warm en zacht Ricotta ook is, het kan geen wonderen doen en het kan ook geen Italiaanse feestdag zijn. Ik hou nog steeds van de pizza.


Spinazie en ricotta nudy

Een van mijn favoriete gerechten. Gnudi is makkelijker te maken dan je denkt, en het is erg zacht en delicaat. Als je verse wilde paddenstoelen vindt, gebruik deze dan in plaats van oesterzwammen of kook het mengsel. Verse erwten zijn een alternatief voor tuinbonen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.