Deze makkelijke en volle rijstsalade duurt slechts 30 minuten om te maken

Als het gaat om hoofdvoedsel in de voorraadkast, is rijst mijn belangrijkste ingrediënt elke keer Ik heb het bij de hand. Toen ik opgroeide, hoefde ik me geen zorgen te maken over rijst als avondeten. Maar rijstsalade? Het is een upgrade waarvan ik niet wist dat ik die nodig had. Tot nu toe natuurlijk.

Vele avonden aan het einde van het avondmaal, met een klein ritueel en een beetje flair, bracht mijn vader verse rijst naar de tafel en at die met de dal en sabji op het bord. Ik hou van rijst als tussendoortje, maar als hoofdgerecht nog meer.

Een van mijn doordeweekse avondmaaltijden is Matt Rice. Kortom, rijsterwten. We groeiden op tijdens een luie avondmaaltijd en aten het met een grote lepel yoghurt in het midden. Ik vond het zo lekker dat ik bekend stond om de restjes te koelen en ze met de hand direct uit de koelkast op te eten. (Ik zei wat ik zei.)

Toen ik een paar weken geleden de overgebleven rijst aan het eten was, besloot ik de eieren te bakken en erop te leggen om een ​​volwaardige maaltijd te maken. En ik wilde wat augurken. En ik dacht dat verse kruiden goed zouden zijn. Vanaf daar stopten de toppings niet. Alles op mijn bord werkte zo goed samen, dus ik maakte een week lang elke avond hetzelfde voor het avondeten.

Dit is een nepsalade met veel groenten en veel verse kruiden. Rijst, eieren en avocado zijn genereus en eiwitrijk. En de enthousiaste steun van Lemon en ACV verbindt het alleen maar. Deze rijstsalade is mijn nieuwe favoriet. En het is waarschijnlijk ook van jou.

Waarom rijstsalade het beste salade

Misschien ben ik vrij om “salade” hier te definiëren. Maar in werkelijkheid is rijstsalade perfect. Misschien komt het doordat ik lange tijd in de Midwest heb gewoond, maar in de herfst werd ik een grote fan van wilde rijstsalades bezaaid met geroosterde groenten en veenbessen. Maar in het voorjaar wil ik iets fris en een levendige smaak. Deze salade? Vink alle vakjes aan.

Hoe salade rijst te koken?

Ik gebruikte Jira Rice (Kumin Rice) als basis van de salade. Het enige wat je hoeft te doen is snel wat komijnzaad te roosteren met een pot ghee en dan een grondig gewassen rijstkorrel te gooien. Ik ben opgegroeid met mijn favoriete geurende basmatirijst. Maar als je wilt, kun je ontsnappen met een andere rijstsoort.

Een snelle toast van rijst met ghee en komijn maakt het nog voedzamer. Voeg dan water toe. Ik voeg meestal een water-tot-rijstverhouding van 2: 1 toe en voeg een beetje meer water toe. Als het kookt, zet je het vuur laag en dek je het af. Geloof me, ik heb meer dan mijn deel van rijstpotten verbrand, maar deze formule werkt voor mij.

Koel de rijst een beetje voor het eten. Zodra de rijst klaar is, is hij klaar om te monteren.

Hoe maak je het perfecte zachtgekookte ei (en de makkelijkste manier om het te pellen!)

Eieren zijn een andere ster van deze salade en zijn vol volume. Ik ben dol op zachte jammy-eieren vanwege hun zoete eierdooiers en smaken. Wat ik niet leuk vind, is ze eraf halen. Ik slacht ze altijd, wat resulteert in visueel ontbrekende scheuren en spleten. Maar onlangs heb ik een manier gevonden om echt te werken.

Eric Kim plaatste onlangs op Instagram hoe je gemakkelijk een gekookt ei kunt verwijderen. Ik heb het natuurlijk meteen uitgeprobeerd. In principe voeg je koude eieren toe aan het al kokende water, dit doe ik met een lepel met gleuven en breng ze aan de kook. Ik liet me ongeveer 6 minuten los. Daarna klopte ik met een lepel op elk ei aan alle kanten, alsof de schaal brak, maar het hele ei bleef. Tik gewoon totdat de schaal eruitziet als een “slangenhuid”.

Bij deze methode dringt het hete water in de schaal en krimpt het eiwit iets. Geloof me, het kan je eieren heel gemakkelijk pellen! Ik ben een grote fan van deze methode, en als ik het eenmaal geprobeerd heb, maak ik altijd gekookte eieren.

Wat is het geheim van deze salade? Ingelegde sjalot.

De preventieve ster die echt alles in deze salade samenbrengt, zijn de Sjalot-augurken. Ik maak potten aan het begin van de week en gebruik ze om kommen, eieren, salades en toasts mee te vullen. Het voegt een prachtige helderheid en een licht zure zoetheid toe die verslavend is. We gebruiken niet de exacte formule voor ingelegde uien, maar we zullen deze versie naar boven of naar beneden schalen, afhankelijk van het aantal sjalotten dat er is.

In combinatie met Sjalot zingen andere materialen. Krokante komkommers voegen frisheid toe, erwten voegen een vleugje zoetheid toe, chili-olie voegt zijn kruipende hitte toe en verse kruiden voegen veel smaak toe.

Ik maak alles meestal af met een flinke scheut citroensap. Dit maakt het citroensap lichter en voorkomt dat het in de dressing verdrinkt. Maar dit is jouw salade. En welkom om toe te voegen wat je leuk vindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.