De snelste soep die zelfs luidruchtige eters kunnen maken om te bevredigen

Afbeelding van het artikel met de titel Snelste soep die zelfs luidruchtige eters kunnen maken om te bevredigen

Foto: Juan Samuelson

Er zijn twee dingen die ik heb geleerd van het eten van een luidruchtige maaltijd thuis. De ene roept de uitdaging op dat de smaak (of afkeer) van een bepaald soort voedsel van iemand moet komen, en de tweede roept de uitdaging op dat elk dieet een mogelijke oplossing voor het probleem bedenkt.

Toen ik een kind was, had ik ook een beruchte luidruchtige maaltijd. Mijn moeder herinnert zich dat ze pas een glas witte jasmijnrijst met suiker en sojasaus had gegeten sinds ze vaste stoffen begon te eten. Ja, de combinatie smaakt heerlijk, maar wordt niet aanbevolen voor groeiende lichamen of gezonde tanden. Mama herinnert zich die tijd nu, maar mama en papa moeten meer wrok hebben gevoeld dan ze hadden gedacht.

Het is niet verrassend dat mijn 5-jarige zoon deze eigenschap erft. Net als mijn ouders volgde ik het pad om hem te overtuigen om gefrituurd en niet-krokant voedsel te eten. In tegenstelling tot mijn ouders heb ik internet. Daar vond ik artikelen, boeken en blogposts van voedingsdeskundigen voor kinderen die specifieke manieren prezen om kinderen groenten te geven.

Maar waar deze “experts” zich niet van bewust zijn, is: Mijn zoon weet wat groenten zijn.. Of hij nu trots versierd is op een bord of verstopt zit in ander voedsel, hij weet het te kiezen en eet alleen de rest van het gerecht. Anders weigert hij categorisch om de maaltijd helemaal te eten. Mijn man en ik hebben verschillende manieren uitgevoerd om onze zoon groenten te voeren. Parmezaanse kaas bakken en besprenkelen, het mengen met anderen, het verstoppen in pasta, etc., het werkt allemaal niet. Met andere woorden, totdat ik de pompoenpompoensoep introduceerde.

PompoenpompoenOok bekend als Japanse pompoen, is een van de vele soorten pompoenen die het hele jaar door in mijn omgeving verkrijgbaar zijn. Aziatische supermarkt.. Het donkergroene uiterlijk en de harde schaal kunnen mensen een pauze geven. Het kost wat tijd om de pompoen te schillen, te snijden en in kleine blokjes te snijden en in de soep te doen. Maar dat is precies wat we vorig jaar op een avond hebben gedaan, een nacht die we ons nu liefdevol herinneren als ‘een nacht waarop alles is veranderd’.

Pompoen geïsoleerd van buiten

Foto: Juan Samuelson

Een week geleden waren mijn man en ik in het appartement van mijn moeder en ze bood ons een heel eenvoudige soep aan. Ik was verbaasd over hoe lekker het was, dus ik vroeg om het recept. Het is echter bekend dat Aziatische moeders vaag zijn over recepten. Ze sneed de pompoen in blokjes, kookte een paar glazen water, voegde de soepbasis toe, daarna de pompoen, zag hem langzaam koken in het fornuis en zei dat de rest geschiedenis was. ‘Het duurt ongeveer 30 minuten’, zei ze.

Ik kon niet geloven dat het zo gemakkelijk was, maar het was zo. De week daarop paste mijn man het recept aan op basis van de schaarse instructies van mijn moeder en voegde een beetje paksoi en gesneden groene uien toe aan de soep.Hij bood het aan onze kinderen aan en we zagen met ontzag mijn dochter Wanneer De zoon slikte de soep door, noemde hem ‘heerlijk’ en vroeg om meer. Sindsdien is dit onze betrouwbare soep wanneer we willen dat onze kinderen gezonde plantaardige bijgerechten eten. Het beste van alles is dat de volgende dag nog lekkerder zal zijn.


Pompoenpompoensoep

Aangepast van mijn moeder, Ly

Voor 6-8 personen

  • Halve pompoen, zaaien, schillen en in blokjes van 1 inch snijden
  • 5 kopjes water
  • 1 el bouillonpoeder / soeppoeder (I Totor kip dame merk)
  • 1 el gezouten boter
  • Gescheiden groene uien, gehakte en witte delen (optioneel)
  • Paksoi, gehakt (optioneel)

Breng het water langzaam aan de kook. Voeg bouillonpoeder toe en roer. Voeg groene uienpompoen, boter en wit vlees toe. Blijf ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen.

Schep een paar kopjes pompoen met een grote lepel. Giet het vocht uit de lepel en knijp een klein stukje meloen uit met een kleine lepel tot er een pasta ontstaat. Doe het terug in de soep. Zo weet je zeker dat je alle smaak van pompoen binnenkrijgt.

Test de consistentie van de pompoen, zet het vuur uit en voeg paksoi toe.leggen deksel Plaats het op een pot en dek het af om te zitten Ongeveer 10 minuten voor het serveren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.