De Savory Spoon Cooking School van Door County plant ook een kooktour

ADVERTISEMENT


Tafelgesprek Janice Thomas

Janice Thomas proefde voor het eerst de Franse keuken in Oregon toen hij jong was. Die vroege maaltijden maakten mooie herinneringen, maar ze waren ook de basis van haar liefde voor eten, koken en reizen.

Jarenlang reisde ze van Arizona naar Door County. Het gezin van mijn man woonde in Door County. Ze was opgeleid als verpleegster, maar op een dag had ze het vaak over een eigen kookschool. Toen haar man een plek vond in Ellison Bay, richtten ze een kookschool voor hartige lepels op.

ADVERTISEMENT

Thomas geeft momenteel kooklessen in Mexico, Spanje, Italië, China en Frankrijk en heeft bijna 20 jaar leiding gegeven aan kookreizen. Ze gelooft dat koken door iedereen gedaan kan worden en is geïnteresseerd om het leuk en vertrouwd te maken.

Na het sluiten van de klas tijdens de pandemie, zag ze een heropleving van de belangstelling. Thomas leidt elke week lessen en nodigt gastkoks uit voor lessen en speciale evenementen tijdens de zomer. Ze biedt ook een selectie kookgerei, geïmporteerde vis in blik en andere picknickbenodigdheden in haar winkelgebied.Ga voor het volledige programma van het evenement naar savouryspoon.com..

Vraag: Hoe ben je begonnen met koken?

antwoorden: Mijn moeder was geen gastronomische kok, ze was goed in koken. De keuken in ons huis is altijd al een gezellige plek geweest. Maar in de eerste klas kreeg mijn interesse pas echt vorm. Ik woonde in een klein stadje als Ellison Bay in het zuiden van Oregon. Er was een klas van 8 personen & mldr; En ze kwamen uit deze familie (uit Frankrijk) en serveerden zeer gedenkwaardig eten. Ik zou er niet aan zijn blootgesteld. Het was echt de basis. Mijn moeder maakte deze gezellige plek en at deze gastronomische gerechten met dit gezin.

Ik ben teruggekeerd naar hun geboorteplaats in Frankrijk. Ik heb daar gewoond. & Mldr; Ik ontmoette de vrouw in Portland de week voordat school begon voor het 19e seizoen van het jaar. Ik maakte een roadtrip naar de kust van Oregon.

Vraag: Dus hoe heb je besloten om als beroep te koken?

EEN: EEN: In feite was mijn eerste beroep een verpleegster op een eerstehulpafdeling die net was afgestudeerd aan de universiteit. Ik ben nooit vergeten dat ik van eten hield. Op een gegeven moment besloten mijn man en ik om naar verschillende restaurants te gaan. We waren een beetje betrokken bij eten, maar het was een franchise en heel anders dan wij vandaag.

Vraag: Waarom besloot je een kookschool te openen in Door County?

EEN: EEN: Mijn man groeide op in Madison. Ik ben opgegroeid in Oregon. We ontmoetten en trouwden in Scottsdale, Arizona. Het opvoeden van kinderen in Tucson was erg hot. Zijn ouders hadden een plek in de Door County. Ik zei dat ik er elke zomer heen zou gaan. & Mldr; Ik ga daar tenslotte zaken doen. Hij zei, nou, je betaalt 12 maanden huur en verdient 3 maanden.

We gingen met pensioen en op een dag was ik met mijn zus op vakantie. Hij zei: “Ik heb een kookschool gevonden.” Ik zei “wat?” Ik kocht een boerderij van 45 hectare. & Mldr; Ik heb het in een boerderij in een 160 jaar oud blokhut gezet. We hebben daar drie jaar een kookschool gehad.

We zeiden altijd dat als we naar een kookschool gingen, we gelukkig zouden zijn, anders zouden we gelukkig zijn. Als je niet gaat, vind je de beste keuken in de deur County. Het werkte zo goed dat ik wist dat ik het huis uit moest. Rond die tijd stond het oude schoolgebouw in Ellison Bay te koop. We pakten het en zijn hier sindsdien. Het werd gebouwd in 1879.

Vraag: Waar was je eerste kooktour op je bestemming?

EEN: EEN: Mexico, Oaxaca. Dat was 19 jaar geleden, de helft van de mensen die met mij meegingen kwam uit Tucson, Arizona, en de andere helft kwam van de Peninsula Art School in Door County. Er waren twee vrouwen die wisten dat ze op tournee waren op de Dag van de Doden in Tucson. Ze kenden het gebied, maar hadden nog nooit het kookgedeelte gedaan, dus ik ging met hen samenwerken.

Ik ben ook lid van de IACP en er worden elk jaar bijeenkomsten gehouden in grote steden. Je ontmoet een voedselschrijver en een fotograaf. In die tijd had de organisatie niet eens een toeristisch segment voor fijnproevers. We hebben het zelf gecreëerd. Wanneer u contact maakt met mensen en plaatsen, kunt u uw huiswerk doen en hotels en restaurants controleren. Het kan tot twee jaar duren voordat je huiswerk op je website wordt geopend. Ik maak geen gebruik van een tourbusmaatschappij. Ik ben de gids.

V: Wat heb je geleerd door samen met anderen te koken?

EEN: EEN: Vaak zal iemand me zeggen, hoe kunnen alle mensen dit verdragen terwijl ze rondrennen? Volgens mij doet ieder wat hij kan. Ze zijn gebaseerd op één recept en ik ben al die lijm. Als dit me gek zou maken, zou ik het niet doen.

Voor mij maakt het duidelijk dat er geen juiste of perfecte manier is. Bakken moet nauwkeurig zijn, daarom meten we alles. Het helpt om te begrijpen dat iedereen er vanuit een ander perspectief naar toe komt. Ik denk dat het goed is voor anderen om met volkomen vreemden te koken.

Vraag: Hoe vind je een gastkok om elk seizoen les te geven?

EEN: EEN: Doet iemand iets beters dan ik? Is het hun specialiteit? Dus lieverd taarten, hun specialiteit is taarten. & Mldr; Dan is er een meisje in Sister Bay die de lekkerste croissants heeft, en ze volgt een croissantje. & Mldr; Afgelopen zomer waren er wekelijks buitenstaanders. De personeelsbezetting is zo krap dat het een beetje anders is.

V: Wat heeft de grootste impact gehad op uw keukenaanpak?

EEN: EEN: Ik zal zeggen geduld en mededogen. Mijn man is een geweldige cheerleader. Toen hij zei dat hij deze zomer naar Parijs en Cordon Bleu zou gaan, zei hij: “Doe je best!” Dergelijke belemmeringen waren er niet.

V: Wat is de beste les die je mensen in elke klas wilt leren?

EEN: EEN: Vertrouwen om een ​​van de dingen weer te maken. Meestal worden 5 recepten in 3 uur uitgevoerd.

Vraag: Wat is je favoriete recept om les te geven?

EEN: EEN: Ik hou ervan om twee taarten, bosbessen en bitterzoete chocolade te leren. Het gezicht van iemand die zich realiseerde hoe gemakkelijk het is om te maken, is als een Franse bakkerij. Ik leer hun gezichtsuitdrukkingen. Wat ik echt wil leren is saus en salsa. Het leert mensen dat ze één vis kunnen hebben en de smaak op vier verschillende manieren volledig kunnen veranderen.

Q: Wat neem je altijd mee van je reis?

EEN: EEN: zout. Het is goed om op te halen tijdens het reizen, en als je op reis bent, wil je iets dat niet zwaar is. Als je in Spanje bent, herwin dan de bergen van saffraan. Het is licht.

Vraag: Heb je een favoriet zout?

EEN: EEN: Ik ben dol op zwart zout uit Hawaii. Als ik mensen meeneem naar Sicilië, gaan we ook naar de zoutvlakten van Trapani. Het is een geweldige ervaring. Ze hebben nog enkele windmolens in de zouttuin en mannen dragen grote rubberen laarzen die zout schrapen.

Vraag: Wat is je eigen maaltijd?

EEN: EEN: Ik heb niet genoeg salade. Mijn favoriet is zo hartige groenten als je ze kunt krijgen, en ik ben dol op Rancho Gordo-bonen. Ik kook een pot bonen, haal er een kopje per keer uit, doe het in Ziploc en vries het in. Haal het eruit wanneer nodig, plaats het op de green en voeg de eieren en zoute kaas toe. Als ik een kookboek schrijf, gaat het over salades en dressings.

meer: Old Wisconsin-worsten, geleid door de familie Buddig, vieren hun 75-jarig jubileum en groeien op eiwitsnacks.

Table Chat bevat interviews met inwoners van Wisconsin of inwoners van Wisconsin die in restaurants werken of de restaurantindustrie ondersteunen. Of een bezoekende chef-kok. Stuur een e-mail naar [email protected] om een ​​persoonlijk profiel voor te stellen.

Onze abonnees schakelen dit rapport in. Overweeg om je te abonneren op Journal Sentinel op jsonline.com/deal om lokale journalistiek te ondersteunen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.