De etensbel gaat een beetje laat voor deze volwassen beginnende koks

Er zijn veel goede redenen om te wachten. Moedersaus is niet het idee dat iedereen een doordeweekse maaltijd zou moeten bereiden, en zonder enige vroege oefening of inspiratie blijft het plezier van koken een mysterie.Creativiteit, gastvrijheid, voeding, identiteit en verbinding zijn allemaal signalen. Voor volwassen beginnende koks gaat de etensbel wat later.

“Ik ben Filipijns-Amerikaans. Lange tijd waren er geen Filippijnse restaurants in de buurt (de dichtstbijzijnde is nu in Somerville, Tanham)”, schreef ze, terwijl ze haar nieuwjaarsresolutie optekende om te leren koken. Trish Fontanilla zei . 30 jaar oude blog werkt elke week aan nieuwe recepten.

“Filipijns eten is in principe vergelijkbaar met Italiaans eten, dus ik begon met een potluck met mijn vrienden,” zei ze. “Er is geen recept voor pasta voor één persoon. Geen grote hoeveelheden maken is een verspilling van tijd en energie.”

Op haar blog legt Fontanilla uit hoe haar leerproces zich verhoudt: voedselverspilling vermijden; onbevreesd zijn om te sporten, waardering ontdekken voor uit eten gaan en voor jezelf koken kwelde haar. Tegen het einde van het experiment had ze meer dan 130 nieuwe recepten gekookt.

Voor sommigen heeft het herontdekken van de keuken bewezen zowel lichaam als geest te verlossen.

“Ik woon alleen en was diepbedroefd door mijn plotselinge scheiding. En ik heb mezelf geleerd om te koken als een manier om elke dag van iets te genieten. En ik ben pas onlangs begonnen met mijn boks- en fitnessreis, dus ik ben meer dan blij om dat te doen “Ik heb geleerd hoe ik gezond moet eten”, zegt Jonathan Stuckey van Medford. gebaseerde adviseur. Toen ik 30 was, herinnerde ik me met vallen en opstaan ​​​​de culinaire bekwaamheid, intuïtieve methoden en smaakmakers van mijn vader, en voegde een mesvaardigheidsles toe aan mijn repertoire.

“Op de een of andere manier vermeed ik veel fouten en had ik veel vroege successen waardoor ik door kon gaan”, zei hij. Het is cool om de cirkel rond te maken, want ik doe het niet alleen, maar soms kook ik ook voor mijn vader.”

Maar koken alleen maakt je nog geen chef-kok. Die eerste dag “kookte” ik een dozijn eieren in de keuken, maar op de een of andere manier bleef mijn hoofd vrij van praten. Het kan zijn dat je van iets nieuws moet genieten.

“Ik weet dat het een semantisch argument lijkt. Koken is alleen maar de dingen opwarmen”, dacht Adam S. van Watertown na via Twitter DM. Opgegroeid als een eenoudergezinde, langwerkende jongen, waren boxed pilaf en kippenborstdressing voor hem alledaags. “Toen het ging van samen eten stampen en opeten naar heerlijk zijn en veel creativiteit hebben, werd dat koken voor mij.”

Koken TV wekte zijn nieuwsgierigheid en suggereerde dat hij misschien de bereidheid nodig had om te experimenteren met complexe gerechten die buiten bereik leken. Hij keek terug naar de kookkunst van zijn grootmoeder.

“Ze maakte iets waarvan ik dacht dat het onmogelijk was. Terwijl ik dingen leerde en bekeek, terugkijkend op haar recepten, ja, sommige waren moeilijk, maar dat het allemaal gewoon wetenschap is. “Ik merkte op… en misschien een beetje kunst.”

En begroting.

“Toen ik eind twintig was, had ik genoeg besteedbaar inkomen om echt iets te proberen … als ik genoeg geld had om een ​​rek met panko of brie of lamskoteletten te kopen en het uit te proberen. , het is echt veranderd.”

Dagmar Smith geeft al meer dan 20 jaar kookles aan volwassen beginners, gevestigd in verschillende regionale centra voor volwassenenonderwijs. Ze heeft een plaats op de tafel voor echt getalenteerde koks met een inherent gevoelig palet om smaken creatief te tweaken en te contrasteren.Eenvoud biedt meer geschenken dan biologie, zei ze.

Wat is jouw definitie van een goede kok?

“Als je 14 bent en het is de eerste keer dat je thuis pizza maakt en het is heerlijk, dan ben je een goede kok”, zei ze.

“Het gaat erom dat je kwaliteitsingrediënten kiest en begrijpt hoe je dingen eenvoudig kunt houden”, zei ze. Ik denk niet dat je aan kwaliteitsingrediënten kunt ontsnappen. ”

Middelen zijn belangrijk. Vers en divers voedsel en de middelen om ze te verkrijgen blijven voor veel aspirant-koks een barrière. In de Teaching Kitchen van het Boston Medical Center zijn kooklessen opgenomen in het medische plan. De student kan onlangs zijn gediagnosticeerd met een chronische ziekte en arriveert met een verscheidenheid aan kookervaringen.

Olivia Weinstein, directeur culinaire voeding bij Teaching Kitchen, zei: “Het gaat niet echt om techniek, het is als, ‘Kun je me helpen dit te doen op een manier die ik continu kan herhalen?'”

Volgens Weinstein is Teaching Kitchen gericht op het ontwikkelen van een “food agency” in plaats van culinaire vaardigheden. Dat betekent de keuken flexibiliteit geven en recepten omzetten in maaltijden waar thuiskoks dol op zijn en die ze graag willen maken. Ze helpt patiënten om gedrukte recepten te heroverwegen als modulair en ze opnieuw te configureren met aantrekkelijkere ingrediënten dan het originele recept.

Maar er zijn talloze blokkades, en het worstelen om tijd te vinden om te koken staat bovenaan ieders lijstje. Vervoer en kinderopvang zijn ook factoren, dus het programma vertrouwt meer op technologie om lessen te geven. Weinstein zei dat BMC zijn curriculum toegankelijker wil maken voor een diverse bevolking door meer diverse opvoeders in te huren en voedingsmiddelen aan te bieden die meer talen en culturen vertegenwoordigen.

Smith merkt op dat haar studenten, die haar lessen niet krijgen voorgeschreven, moeite hebben om tijd te vinden voor soortgelijke taken, vooral koken. Ze zegt dat ze zelden koken en veel kant-en-klaar voedsel eten.

“Ze zijn meestal eind twintig tot begin dertig”, zei ze. “Ze wonen in hun eerste echte appartement bij hun eerste echte baan en willen leren hoe ze zelf gezondere maaltijden kunnen bereiden… om de een of andere reden eten ze voor het eerst in hun leven alleen.” mannen die beseffen dat ze moeten, en een paar mensen die proberen hun kinderen beter te voeden.”

Smith heeft zowel kinderen als volwassenen lesgegeven met één groot verschil.

“Kinderen wilden er meteen in springen… Volwassenen hebben een grote mystiek van hard koken.” Ze hebben geleerd de herinnering aan hun ergste fouten te bevriezen, zei ze.

Dus voor de edgy volwassen leerling, legde Smith uit dat het mesvaardigheden ontgrendelt, wat hun hele ervaring verbetert.

“Er is hier geen magie. Proef alles, koop kwaliteitsingrediënten en je komt waarschijnlijk wel goed. Houd het simpel. Was je handen.”

Een van de meest voorkomende fouten noemde Smith er vooral één. “Ze lezen geen recepten door. Ze weten niet waar ze heen gaan en lopen vast in het midden.”

Dat is waar later leren koken over gaat: je zit al ergens in het midden. Veel geluk. Zodra ik heb geleerd hoe ik meringue moet maken, breng ik me meringue.

Leave a Comment

Your email address will not be published.