De code van de Crinkle-cookie decoderen – The Daily Gazette

Zelfs als ik nog een toetje heb, serveer ik graag koekjes bij de koffie als ik gasten heb na het eten. Sommige mensen houden van dunken.

Nadat ik een paar weken geleden met nogal wat gasten op rij had gegeten, dacht ik erover om een ​​partij suikerkoekjes te maken en melassekoekjes toe te voegen als een andere contrasterende variëteit met verschillende smaakprofielen.

Dit is een van mijn favoriete koekjes, maar ik heb de laatste tijd problemen. Hoe zorgvuldig je het recept ook volgt, het komt er plat uit als een pannenkoek. En de rimpels, die het beste visuele deel ervan zijn, zijn op het absolute minimum afwezig.

Er zijn veel recepten voor kreukelkoekjes en ik heb veel varianten gemaakt. Chocolade crinkles zijn klassiek, net als gewone suikerkoekjes en snicker dudles.

Ik had het geluk om de rimpels van de citroen te zien en ik zag enkele soorten bosbessen.

Een vreselijk plat koekje smaakt voor iedereen hetzelfde, maar niet voor mij. Wanneer die eerste mislukte pot uit de oven komt, zinkt mijn hart, ik weet dat ik een balans heb van ongelukkige batches koekjes die nog niet gebakken zijn.

Dus ik denk dat ik een beetje online heb gekeken en erachter ben gekomen wat er mis is gegaan.

Het blijkt dat alle crinkle cookies iets gemeen hebben. Laten we het hebben over suiker. Ze zijn allemaal verpakt in een soort suiker en zijn poeder- of gewone kristalsuiker. De rimpels van chocolade komen voor de geest. Het contrast tussen zwart en wit op het koekje is opvallend.

Je weet hoe recepten evolueren. Tweak hier iets en verdubbel daar de kruiden. Dat was ik aan het doen, en op een gegeven moment verving ik de kristalsuiker door een flitsende sprankelende.

Om erachter te komen waarom een ​​bepaald koekje kreukt, laat je het over aan Cook’s Illustrated Magazine, het laboratorium in de keuken. Ze hebben het geduld (en de middelen) om de wetenschappelijke methode toe te passen, slechts één variabele per keer te veranderen en per batch te bakken.

Volgens hen hebben de meeste koekjes een zachte en gladde bovenkant, maar door ze met suiker te rollen droogt de bovenkant uit, zodat het koken klaar is voordat het volledig is uitgesmeerd. In de oven worden de toppen hard en vallen ze uit elkaar, waardoor karakteristieke scheuren ontstaan.

Het tijdschrift legt de wetenschappelijke redenen voor kristalstructuur en vochtopname uit en legt uit waarom koekjes kreuken, maar mijn conclusie is dat grote kristallen niet gemakkelijk smelten en de bovenkant kraakt.Het betekent dat het niet droog genoeg is om op te staan.

Als je erover nadenkt, betekent decoratieve suiker dat ze hun structuur behouden door te bakken. De kristallen zien er hetzelfde uit als ze uit de oven komen en wanneer ze erin zitten. Het zal niet kreuken.

Het wordt aanbevolen om kristalsuiker toe te voegen en vervolgens poedersuiker om een ​​craquelé te maken.

De Sally’s Baking Addiction-website leunt ook op Cook’s Illustrated. Voor chocolade-crinkle-koekjes stelt Sally voor om eerst kristalsuiker toe te voegen en vervolgens de suiker “zwaarder” te maken. “Deze tip leerde ik van een geweldige chef-kok in de Amerikaanse testkeuken”, zegt Sally op haar website.

Een ander belangrijk element van mijn melassekoekjesrecept is het bakken van koekjes op 375 graden. Mijn eigen kookboek laat zien dat de temperatuur liggend is, met daaronder “350”. Door mijn handschrift. echtgenoot.

Toen ik het terug in de hetere oven, 375, zette om de suiker te helpen smelten, knetterden de koekjes weer. Dus terwijl ik het en ouderwetse kristalsuiker gebruikte, ging ik weer aan het werk – in mijn eigen slordige lab.

Ik moest twee variabelen veranderen, suikersoort en temperatuur, en ik werd uit de Amerikaanse testkeuken gegooid. Oh, en ik had geen normale melasse meer, dus maakte ik die met het zwarte bandje klaar.

De dag ervoor maakte ik een partij Easy Sugar Cookies van de Allrecipes-website en dacht: “Deze kunnen beter in suiker worden verpakt.” Ik wou dat ik het nu had gedaan, maar de toppen waren gerimpeld, maar niet gerimpeld. Het is in ieder geval heerlijk.

Nu ben ik gek – en ik vond Sally’s recept voor chocoladekoekjes. Dit is het recept dat ze aanbeveelt voor dubbele suiker. Ik moest ze maken, en de jongen brak ze.

Ze waren ook erg lekker, zeker op dezelfde dag dat ze gebakken werden, met brownies aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant (omdat ze alle suiker bevatten).

Haar recept wordt aanbevolen omdat het deeg meerdere dagen kan worden gemengd en bewaard. Dat is wat ik deed en het bakte op de ochtend van de dag dat we elkaar voor het eerst ontmoetten. Haal het voorzichtig uit de pan. Zeer zacht en duurt lang om op te zetten.

Dat weekend waren er dus drie soorten rimpels: gewone suiker, melasse en chocolade. Voor elk wat wils. Toen ik ze als toetje serveerde, gaven ze een leuke presentatie op het bord. En iedereen, vooral ik was blij, omdat ik het probleem van melassekoekjes had opgelost.

In & Out of the Kitchen wordt af en toe weergegeven in de sectie Life & Arts.

Andere Daily Gazette-artikelen:

Categorie: Eten, Leven, Kunst

Leave a Comment

Your email address will not be published.