Cranston-brandweerman Dan Rinaldi pronkt met zijn kookkarbonades in een zoektocht naar de “Great American Waffle” op PBS

Met dank aan PBS/VPM.

Vanaf vrijdag 24 juni zullen 10 getalenteerde thuiskoks onze schermen versieren en strijden in de PBS-zoekopdracht voor “Great American Recipes”. Onder de mensen die gekozen zijn om hun specialiteiten met de wereld te delen, is Rhode Island’s eigen Dan Rinaldi. Voorafgaand aan de première sprak hij overdag met de brandweerlieden van Cranston en ‘s avonds met de voedselmaker om wat meer te weten te komen over zijn Italiaanse roots, showtime en zijn favoriete Rhode Island-maaltijd.

Namens Rhode Island gefeliciteerd met de show! Ben je hier opgegroeid?

Ik kom uit Providence. Ik ben opgegroeid in de stad, maar nu woon ik in slechts één straat in de skyline van Clanston. Dus ik ben nog steeds in Providence. Ik ben opgegroeid in een gebouw van drie verdiepingen tegenover het drie verdiepingen tellende gebouw van mijn grootmoeder. Het was geweldig omdat mijn tante op de begane grond was, mijn oom om de hoek en mijn andere oom woonde in drie verschillende huizen van drie verdiepingen. We zijn opgegroeid in een gebouw van drie verdiepingen. Er was altijd wel iemand in mijn familie om me heen. Het is duidelijk dat ik als kind nooit geruïneerd kon worden, aangezien miljoenen ogen naar me keken.

Hoe ben je begonnen met koken?

Ik ben opgegroeid met koken met mijn grootmoeder, moeder, tante en bijna iedereen in mijn familie.

Het eerste wat ik kreeg was waarschijnlijk fysiek pasta. Mijn tante en iedereen kwamen op zaterdag en maakten net pasta. Toen ik 5 of 6 was, gaven ze me een stuk om me stil te houden. Alleen God weet waar mijn hand was, dus ik weet zeker dat hij later in de prullenbak werd gegooid. Maar dat is een herinnering aan mijn eerste praktische kookkunsten. Is om verse pasta te maken.

Wat voor andere dingen hebben jij en je familie gemaakt???

Mijn grootmoeder was bijzonder over haar stuurhut, waar ze al het traditionele Italiaanse eten van de oude school kookte. Mijn moeder maakte ze allemaal, maar soms maakte ze ook steaks. Je zult de biefstuk van mijn grootmoeder nooit zien.

Heb je er ooit over nagedacht om chef-kok te worden of het restaurantbedrijf in te gaan?

Ik ging naar Johnson & Wales tijdens een schoolreisje op de middelbare en middelbare school en dacht: “Oh, het is misschien een beetje cool om hierheen te gaan.” Maar toen ik 17 was, deed ik het brandweerexamen. Het volgende dat ik weet is dat ik bij de brandweer ben.Alle dingen [Johnson and Wales consideration] Langs de kant van de weg was ik op dat moment volledig toegewijd aan de brandweer. Maar ik kookte nog steeds thuis.

Kook je voor de brandweer?

We hebben het zo druk dat we om de beurt koken bij de brandweer. Je kunt nooit de enige kok zijn. Dus je hebt je week om te koken. Ik maak meestal gehaktsaus voor thuis – het is redelijk consistent. Het recept is geërfd van mijn oma. Je weet hoe de jus van zondag is – het is als een Texaanse peper. Elke brandweer kookt het de hele tijd en iedereen heeft er zijn eigen versie van.

Wat zijn enkele van de andere betrouwbare recepten en tradities van je grootmoeder?

In de winter maak ik haar pasta e fagioli of linzensoep. Toen mijn grootvader in de Tweede Wereldoorlog was, werd hij overreden door een half-track, dus we konden niet echt veel zware pasta bij haar thuis eten. Hij zou op dat moment dood zijn geweest zonder het regenseizoen in de Stille Zuidzee. Hij werd verpletterd door modder, maar verloor uiteindelijk tweederde van zijn maag, en als gevolg daarvan kon hij geen zware kaas of iets anders eten. Dus ik kweekte zelden lasagne of iets van dien aard. Mijn moeder maakte ze af en toe, maar mijn oma niet. Ze deed ook worst- en rave-broodjes, wat een klassieker voor ons werd. Ik heb zelfs alle rave uit de tuin gekozen, dus ik heb hem gisteren gemaakt. Van de boerderij naar de tafel – slechts 20 voet!Oh, en natuurlijk wat zeevruchten op vrijdag, of het nu vasten is of niet

Hoe leerde je voor het eerst over de show? Moest je een recept insturen?

Het is een vraag van een miljoen dollar waar ik niet eens het antwoord op heb. Op een dag kreeg ik een e-mail van een kookprogramma, maar ik dacht dat het een onheil van een brandweerman was. Omdat ze een onbeperkte hoeveelheid energie ervaren om van kattenkwaad af te komen. Maar toen begon ik er doorheen te gaan en dacht: “Oh, dit is het echte werk.” Het volgende dat ik weet, is dat ik dit hele selectieproces leid. Ingediende recepten, gevoerde interviews, van hun aard. En tot slot, ik ben een op de tien. Toch weet ik tot op de dag van vandaag niet hoe de e-mail in mijn inbox is terechtgekomen. Ik heb geen sociale media. Er is geen Facebook of Twitter… niets. Maar alle andere deelnemers zaten op sociale media en waren gemakkelijk te vinden. Ik weet niet hoe ze me hebben gevonden.

Misschien heb je een geheime aanbeveling!

Ik vroeg het me zelf af. Ik was er nieuwsgierig naar en probeerde erachter te komen wie dit kon. Maar als iemand dat doet, bezit niemand het!

Ben je opgegroeid met het kijken naar een kookprogramma?

Hoera! Toen ze veel leerden over Food Network, begon ik ze voor het eerst te zien. De show van Emeryl was echt goed. Maar ooit zou ik Michael Simon willen ontmoeten, die niet naar zijn restaurant in Cleveland hoeft te gaan. Ik herinner me dat ik hem voor het eerst zag bij de show van Wayne Hurley Brakman – waarschijnlijk 25 jaar oud. Ik vond het lachen van deze man aanstekelijk en zo vermakelijk mogelijk. Toen deed hij tijdens de pandemie iets online … mijn vrouw wist alles van sociale media en ze haalde deze video’s tevoorschijn van hem die elke dag bij hem thuis kookte. Ik deed het. Het was leuk om te volgen.

Heb je deze shows gezien en voelde je je een beetje meer klaar om de “Great American Recipes” aan te zetten?

Koken is hun beroep, en het is in ieder geval iets groots wat ze doen, dus ik ben er niet zo klaar voor als alle andere mensen. Maar ik was voorbereid op een lange dag. Toen ik brandweerman was bij een drukke brandweerkazerne, werd mijn mentale vermoeidheid een beetje sterker. De meeste mensen zijn niet gewend om 24 uur lang rechtop te staan ​​of als een gek rond te rennen. Sommige opnamedagen waren 16, 17 en 18 uur lang, maar ik stond de volgende ochtend vroeg op en bracht meer tijd door. Ik zei: “Ok, dat klopt in mijn stuurhut. Wat dat betreft kan ik nog steeds werken.” Het is misschien een beetje gecompenseerd, maar anderen in de keuken Misschien had hij veel kookervaring erin.

Hoe werkt deze voorstelling?

Elke ronde kreeg een taak zoals “uw favoriete maaltijd maken voor uw echtgenoot”. Op die manier is de tijd om te koken en te monteren beperkt, en de juryleden zullen het proeven en beoordelen.

Vertel ons over de lol achter de schermen.

Ik weet niet wat er wordt uitgezonden, maar er waren veel interessante momenten. Het is zeker zo. Om eerlijk te zijn, als de camera draait, weet je niet eens wat er met anderen gebeurt. De opstelling is alsof je er twee naast elkaar hebt en vijf naast elkaar omdat de verschillende stations heen en weer zijn opgesteld. Ik was de eerste persoon, dus ik kon niets anders zien gebeuren – alles was achter me. En omdat de tijd zo snel voorbij gaat, ben je erg gefocust op wat je aan het doen bent.

Stress bouwt zich op!

Het is een ander soort stress. Het is een beetje anders dan kruipen op een met rook gevuld gebouw van drie verdiepingen! Maar het was goed en leuk.

Heb je recepten van anderen geprobeerd?

Alles ging in een zeer hoog tempo. Vooral de eerste ronde. Het team moest alles opruimen en terugzetten naar de volgende ronde, dus zodra het klaar was, moest ik het meeste inpakken. Dus ik heb niet echt de kans gehad om het veel te proeven. Dit was een schande. Zeker als iedereen heel goed is! Ze hebben allemaal een reden. Ze zijn allemaal cookable en zeer goed geïnformeerd.

Dsc 3303

Met dank aan PBS/VPM.

Heb je andere deelnemers leren kennen?

O zeker. We hebben vorig jaar geschoten en waren daar tijdens COVID en werden bijna geblokkeerd. Na de opnames hadden we geen andere keuze dan daadwerkelijk naar onze kamer of naar het restaurant in het hotelcomplex te gaan. We werden dagelijks getest zodat we samen mochten eten. Tot ik daar aankwam, wist ik niet hoe belangrijk deze show was. Het personeel was meer dan 200 mensen. Als je op dat moment besmet raakt met COVID, stopt de hele productie. Ik weet niets van tv of productie, maar een paar dagen stilleggen was niet goedkoop. Ze probeerden iedereen heel veilig te houden door ons in zo’n bubbel te houden. Dus we aten elke avond en leerden elkaar echt kennen. Dat is een van de dingen die ik kan zeggen over de andere negen: het zijn goede en fatsoenlijke mensen. We hebben nog steeds contact. We nemen alle 10 deel aan de tekstthread en bespreken het dagelijks.Een van hen, Nikki [Tomiano-Allemand], Zal over een paar maanden op bezoek komen – haar zoon zal een lacrosse-pc zien. En Foo [Nguyen] En ik ben een professionele komiek, dus we komen en gaan altijd om elkaar te pakken te krijgen.

Heb je iets nieuws gekregen?

Tony probeert Koreaanse kip te eten [Scherber] maken. Hij was op het station net achter mij en ik kon altijd terugkijken en proeven wat hij aan het maken was. Hij is echt goed Dus ja, ik ga zijn Koreaanse kip maken. Onmiddellijk na mijn terugkeer in Japan onderging ik een schouderoperatie, dus ik kon niet veel koken na de show. Er was de hele tijd een rotator cuff scheur tijdens de show, maar je weet maar nooit. Dus er werd een paar maanden op een laag pitje gekookt en nu ben ik weer terug.

Je hebt gezien dat je inktvis kookte in een van de previews … knipoogde het naar de roots van je Rhody?

Natuurlijk zijn wij de inktvishoofdstad van het land! Ik kan niet veel vertellen over de verschillende rondes, maar het was onderdeel van die themarondes. Laten we dat zeggen. Dus je kunt het aan elkaar naaien!

Wat is je favoriete eten op Rhode Island?

Ik weet niet waar ik moet beginnen! Ik hou van D Palmieri in Killingly Street. Eet de lekkerste feestpizza. Ik ben dol op Dell-limonade – ik ben een Dell-man. Het is bovenaan de straat. En ik ben ook een grote visser. Maar een van mijn echte favorieten is Olneyville Wieners. Ik ben geen uienman, dus in plaats van het volledig te bestellen, bestel ik extra mosterd, extra saus en extra selderijzout. Ik houd zo veel van je. Greg doet geweldig werk daar.

Grappig, als je al deze dingen kookt, gaan mensen er automatisch van uit dat je een snob bent. Zeker bij de brandweer, als er iets helemaal mis is. En dat is niet omdat ik een voedselsnob ben, maar omdat het absoluut zuigt, en ik kan niet eens zeggen dat het eten is! De brandweer is brutaal, geloof me. Ik ben zo slecht als het geven. Gevraagd naar de juryleden van de show: “Ik word altijd beoordeeld door deze clowns. Het waren professionals op de show!”

Is er nog iets dat ik van je moet weten?

Ik werk al 34 jaar bij de brandweer, maar daar sta ik om bekend omdat mensen me alles zien koken. Het is interessant omdat ik ook voor een ander bedrijf werk en internationaal brandweerlieden doceer. Ga naar Austin om de brandweer van Austin onmiddellijk les te geven over het redden van een lift. Dus het is alsof ik al die nationale en internationale brandweeropleidingen doe, maar ik ben altijd een kok. Maar ik neem het! Overal weten mensen niet dat ik kook, dus ik vind het interessant.

Nou, dat zullen ze wel!Kijk hoe Dan Rinaldi pronkt met zijn kookkunsten op PBS’s “Great American Recipes” op vrijdag om 21.00 uur.

Leave a Comment

Your email address will not be published.