Coinneach MacLeod brengt Schotse flair naar de bakkerijscene voor IBIE

“Geïnspireerd door familierecepten en traditioneel Schots brood, wil ik de Hebridean Hygge-levensstijl delen in het debuutkookboek, The Hebridean Baker – Recipes & Wee Stories from the Scottish Islands. Focussen op kleine gebakken goederen. , Deze recepten ontketenen je innerlijke Schotse bakkerij. Gebruik mijn HebrideanBakerTikTok-account om te bakken, eten te vinden, Gaelic te leren en 1-2 vaten whisky te drinken voor volgers over de hele wereld. Dus motiveerde ik me om de Schotse eilanden te bezoeken. Zoals ik al zei, “zelfgemaakt is altijd het beste” , zo rustiek en huiselijk brood bakken en ouderwetse familiefavorieten zijn alles. “

Coinneach MacLeod, ook bekend als Hebridean Baker

Achttien maanden geleden verscheen Coinneach MacLeod in de TikTok-scene als een Hebriden-bakker en deelde hij een kleurrijk en inspirerend verhaal over het leven en brood maken vanuit zijn afgelegen huis op de Hebriden, voor de noordwestkust van Schotland. In korte tijd is zijn wereld tot bloei gekomen en heeft hij miljoenen bereikt. In mei begon hij aan een boekentour langs 12 steden in de Verenigde Staten en leidde hij de IBIE 2022 Pro Bakery Trade Fair in Las Vegas, Nevada, van 17-22 september.

Gelukkig zijn bakken en verhalen vertellen natuurlijk. “Er is een echte erfenis van traditionele recepten en geweldige bakkerijen die op de Hebriden worden verbouwd”, deelt hij mee. “Er zijn drie dingen die de meeste mensen op de Hebriden kunnen doen: bakken, zingen en een verhaal vertellen. Daar staan ​​we bekend om.”

Gelukkig, IBIE bakken Interview Macleod en deel zijn prachtige levensverhaal met het publiek. Dit is wat hij te zeggen heeft.

Wat is de achtergrond en geschiedenis van eten, vooral bakken?

“Coinneach is een zeer traditionele naam op mijn eiland. Het eiland Lewis ligt op het noordelijkste puntje van de Hebriden in Schotland. We zijn eigenlijk dichter bij de zuidkust van IJsland dan bij de zuidkust van Engeland. De eilanden zijn. van Noorwegen, maar nu onderdeel van Schotland. Ik ben de rest van mijn leven een gepassioneerde thuisbakker en dat is een van de dingen die ervoor zorgt dat ik veel spreek. Dit is een familiepassie. Ja, gedeeld met familie en vrienden.

“Mijn moedertaal is Gaelic. We leren Engels als we naar school gaan. En Gaelic heeft een mooi gezegde. Beiridhblà thsairluaths.. Dat betekent dat je alle tijd hebt. Vertraag en geniet van wat je leuk vindt. Mijn favoriete dag is om alle kookboeken uit de schappen te halen en te genieten van het beslissen wat ik ga bakken. En het feit dat mensen er heel blij van worden. Het is een eenvoudig genoegen dat voor bijna iedereen beschikbaar is, en er is een echte beloning voor elke ervaring. “

Wat vind je leuk aan de bakkerij?

“Ik heb leren bakken van mijn moeder en tante die geweldige bakkerijen waren. Sterker nog, mijn 93-jarige tante Bellock bakt nog steeds elke dag. Ze schreef in mijn kookboek de beroemde bakwaren op het eiland. Verschijnt bij het recept. Misschien is dat het geheim van een lang leven: bakken en genieten van je leven.

“Ongeveer 18 maanden geleden begon ik recepten en verhalen online te delen, en nu bekijken meer dan 18 miljoen mensen mijn video’s online. Het is de grootste kans en ervaring voor mij. Sinds de release van het kookboek in het VK afgelopen september. Vorig jaar heb ik was de auteur van het bestverkochte Schotse kookboek van het jaar. Het was geweldig. Dit boek komt volgende week in de VS en Canada uit. Wordt gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Het wordt binnenkort in het Duits vertaald voor de Europese markt. Ik voel me nederig en gezegend tijdens de hele ervaring. “

Hoe kijk je ernaar uit om IBIE 2022 bij te wonen?

“Ik ben erg enthousiast over IBIE. Ik bereid me nu voor op een boekentour in de VS. Het is omdat ik weet dat ik in september naar de VS kan terugkeren voor een groot evenement als IBIE. Het zal geweldig zijn. Op een dag zal ik zal de RBA Bakers-fase bijwonen. Het is erg leuk. Ik ben opgewonden om te zien wat er in de VS gebeurt op het gebied van bakken. Wat interessant is, is dat ze de authenticiteit begrijpen die waarschijnlijk de trend was van restaurants, dat wil zeggen, waar de ingrediënten vandaan komen. Ik denk dat het naar de bakkerij verhuist. Mensen willen de verhaallijn weten. Als mensen bakkerijen bezoeken, willen ze een beleving. Ik kan niet wachten om andere bakkerijen en makers te ontmoeten en te leren hoe zij hun verhaal vertellen. , Ik wil mensen uit Schotland ontmoeten.”

Wat is je favoriete Schotse bakrecept?

“Toen ik de TikTok-video over recepten en koken begon te kijken, leek het erop dat het over de grootste taarten of de meeste lagen ging. De video was in een zeer snel tempo. Ik besloot een andere tactiek te kiezen. De video op TikTok duurt slechts één minuut “Ik wilde het een beetje laat voelen, want er is zoiets als slow-tv in Europa. Ik proef hoe ik op de top van de berg aan het bakken ben. Misschien kijkt u toe.

“Mensen willen niet alleen recepten hebben, maar ook hun levensstijl nastreven. Het verhaal van deze bebaarde man die kookt en snoep maakt op een klein eiland wordt vergezeld door het hondje van zijn partner. Ik denk dat mensen het echt met me eens zijn. Het is een levensstijl -thematische contentcreatie. Ik ben dol op de recepten achter het verhaal. “

Met welke belangrijke ingrediënten werk je graag?

“Ik hou ervan om klassieke recepten te gebruiken en er een Schotse twist aan toe te voegen. Heerlijke whisky-tiramisu maken. Er is een heel hoofdstuk over Schotse haver. Als de ingrediënten maar beschikbaar waren, heb ik het een keer geprobeerd. Ik zei, haver. Ik zou eigenlijk havermout kunnen eten voor ontbijt, lunch, diner – en desserts ook. Ik heb elke ochtend pap. Net als een brunchrisotto Ik hou van heerlijke haver. En natuurlijk kan ik niet op tegen een crumble van haver, kaneel en appels met veel vla en ijs Ik denk dat ik de rest van mijn leven met haver kan leven.

“Verschillende recepten gebruiken verschillende soorten haver. Dikke haver is geweldig voor kruimels en hartige gerechten. We gebruiken speldenkophaver, de zogenaamde steel-cut oats voor het ontbijt. Het beste. Ik gebruik ook tarwebloem in veel braadstukken. In de meeste gevallen moet haver gluten zijn – gratis, afhankelijk van waar ze verkruimeld zijn. Haver wel. Een veelzijdig product. Er is een zeer bekende havermoutpap, waar een quiltman voor staat. Als je als kind opgroeit in Schotland, heeft iedereen een pap haverdoos. Ik wil de oude man zijn. Haver eten als ik Schots ben, is iets ambitieus. “

Wat is jouw kookboek en wat is jouw specialiteit?

“Als je een Schots kookboek schrijft, moet je natuurlijk het beste zandkoekrecept in Schotland vinden om een ​​boek te schrijven. Ik heb de recepten uit alle hoeken van het land getest. Gevonden op het eiland, de Schotse eilanden. Het wordt traditioneel verbrand door de de moeder van de bruid. Wanneer de bruid terugkeert van de bruiloft, slaat de moeder het op haar hoofd. Alle gasten gaan op de grond. Probeer eerder zandkoek te vangen. Als je het onder je kussen legt, brengt het je de beste zoete dromen en veel geluk Als mensen mijn eten delen, hoop ik dat dat een verhaal vertelt dat aansluit bij deze recepten.

“Er is nog iets leuks. Ik kijk graag in oude Schotse receptenboeken en vond een dessertrecept genaamd Scot’s Flummery. Ik was meteen geïntrigeerd. Volgens de legende was Flora McDonald bezig met het koken van een Schotse flamary toen hij werd gearresteerd voor Bonnie Prince Charlie helpen ontsnappen Als je naar de gevangenis gaat, is het geen slecht laatste avondmaal Flora MacDonald Als het genoeg is voor ons, is het genoeg voor ons.

“Ik heb ook het volledige hoofdstuk van het boek gewijd aan alcoholrecepten. Zoveel verschillende smaken die uit onze whisky komen, afhankelijk van welk eiland of land, dus naar de whisky naar keuze. Afhankelijk van wat je wilt, kun je de smaak veranderen van het dessert. Het is absoluut een geweldig ingrediënt. Heb je gehoord van hot tody? Een warme tody cream patisserie gemaakt om het schoenenbrood te vullen. Honing, whisky en citroenaroma’s werken perfect. “

Wat moet een bakkerij weten over de Schotse baktraditie?

“Spurtle is een traditioneel Schots keukengereedschap. Het is als een houten lepel zonder lepel aan de rand. Er is een distel op de bovenkant. Er is een evenement genaamd het World Porridge Championship, en de prijs is de Golden Spurtle. Ik eindigde op de 2e plaats vorig jaar. Ik ben in mijn leven nog nooit zo verdrietig geweest (zegt hij lachend). Er waren duizenden inzendingen. Ook dit jaar wil ik terugkomen om de Gouden Lepel te stelen.”

Heeft u nog andere opmerkingen die u wilt delen?

“Ik verscheen op een reisshow van Servië tot Nieuw-Zeeland, en de vraag die me elke keer wordt gesteld, is wat ik onder de quilt moet dragen. Dat is interessant.

“Kijk vooruit en hoop dat mijn boek mensen inspireert om drie dingen te doen. Bezoek de Hebriden omdat het uniek en mooi is. In het midden van een 5.000 jaar oude stenen cirkel, komt iedereen met het prachtige verhaal van het voor het eerst Gaelic horen Probeer daarna een van mijn recepten. Ze zijn toegankelijk, gezond, makkelijk toe te passen en tot slot. Gun jezelf de tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie dingen in het leven.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.