Chef-kok uit Gaza leert kinderen koken

De kinderen namen kleine messen en sneden zorgvuldig kleurrijk fruit om de taart te versieren die ze met chef-kok Nagam Skyk maakten op het zomerkamp van de jonge chef-kok in de Gazastrook.

De tienjarige Entsar Murtaja, die de ingrediënten voor het recept opschreef in zijn notitieboekje, vertelde Al-Monitor: Ik wilde mijn moeder altijd al helpen in de keuken. Ik wist niet hoe ik scherpe gereedschappen moest gebruiken, dus ik ben erg blij dat ik kan deelnemen. Ik heb ook geleerd dat het beter is om handschoenen te dragen bij het bereiden van maaltijden. Ik heb ook geleerd hoe ik pannenkoeken, chocoladeballen, heerlijke pasta’s en taarten versierd met fruit moet maken. “

Adnan al-Baba, 8, vertelt aan Al-Monitor: “Ik wil in de toekomst een geweldige chef-kok worden, zoals je op tv kunt zien. Ik wil leren hoe ik voedsel mooi kan uitdrukken. Ik heb deelgenomen aan een zomerkamp voor een jonge chef-kok en heb geleerd hoe je eenvoudig thuis kunt koken. Het is niet waar dat de keuken is alleen voor meisjes. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan ​​en mijn moeder te helpen. Ik wil leren hoe ik heerlijke Mexicaanse kipgerechten kan koken.”

Baba’s moeder, Fadwa, vertelde Almonitor: “Er is geen pretpark in de Gazastrook. Kinderen hebben geen plek om hun talenten te ontdekken. Vooral mijn zoon houdt van koken, ondanks zijn jonge leeftijd, dus ik dacht dat Honey Yum Yum er goed bij zou passen. Het is zo helder en ik kijk altijd naar koken video’s op YouTube, dus ik wilde dat hij een trainingskamp bijwoonde om het recept te leren en correct te volgen. Hij heeft zoveel geleerd hoe hij pannenkoeken en hamburgers moet maken. Ik ben blij. Iedereen in huis vindt het heerlijk om zijn eten te proeven. Een paar dagen geleden maakte hij een kaneelbroodje klaar en dat was erg lekker.”

Ze voegde eraan toe: “Ik hoop dat we meer van dit soort zomerkampen in Gaza kunnen houden, zodat onze kinderen kunnen leren samenwerken. Ik wou dat ik een kookles voor kinderen had. Ik denk.”

Zomerkampen voor jonge chef-koks zijn een nieuw idee in Gaza. Honey Yamu Yum Camp begon in juni en heeft al veel bijval gekregen onder Gazan, waar kinderen weinig te doen hebben tijdens lange black-outs en gebrek aan activiteitenkampen. De recente oorlog in mei 2021 heeft een negatieve invloed gehad op de geest van jonge kinderen en het kamp heeft aanzienlijk bijgedragen aan het bieden van een veilige omgeving.

Skaik heeft Honey Yum Yum opgericht om kinderen van 5 tot 15 jaar te leren koken en iets te doen in de zomer. “We maken taarten en gebak, voedsel voor diabetici, magere maaltijden. Ik deed alles met mijn eigen geld. Overheden en openbare instanties hielpen me niet”, vertelde ze aan Al-Monitor.

Ze zei. “Kinderen zijn geweldig in de keuken, dus ik richtte me op hen. Ze concentreren zich, absorberen en passen alles wat ze hebben geleerd snel toe. Er zijn weinig activiteiten voor kinderen in Gaza. Bovendien bleek dit een geweldige manier om kinderen te leren van fruit te houden , groenten en gezondheidsvoedsel.”

Skaik zei: “Gelanceerd op 1 juni aan het begin van de zomervakantie. Kinderen zijn erg enthousiast over koken. Begin met eenvoudige recepten, maak salades en pasta’s, dan pizza, shoarma, kaasburgers, fruitcakes, enz. Ik ben overgestapt op een ingewikkeld recept.”

Ze legde uit: “Het zomerkamp van de jonge chef-kok duurt anderhalve maand vijf uur per dag. We hebben 80 kinderen. Ik heb ze in wekelijkse groepen verdeeld, zodat iedereen ervan kan profiteren. Ik heb ze een bijpassend schort gegeven en de beste van de klas is beloond met geschenken. Ik weet dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat hun kinderen scherp keukengerei gebruiken. Zorg ervoor dat je dat bent. Door op de juiste manier les te geven, moedigen we kinderen aan om niet bang te zijn om in de keuken te werken. “

“Er zijn zomerkampen in de Gazastrook, maar ze zijn klein, duur en kosten vaak $ 175 per kind per maand. De economische situatie van Gaza is erg moeilijk en momenteel. De meeste kinderen zijn geïnteresseerd in moderne technologie, dus kozen we voor het idee van ​een kookkamp in de keuken om ze aan te trekken en de geest van het delen met hun families te vergroten. De prijs is redelijk en één kind. Het is $ 7 per.

Skaik legde uit dat hij een YouTube-kanaal heeft dat gewijd is aan de opleiding van jonge chef-koks en dat hij uiteindelijk een culinaire academie voor kinderen in de Gazastrook wil runnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.