Beginnen met koken met bloemen — De 5 beste bloemen om te beginnen

Koken met bloemen is artistiek en een plezier om te koken. Ik ben altijd gek op de magie van bloemen. Een concentratie van organische schoonheid die de wonderen vastlegt van in beslag worden genomen, in beslag genomen, gefascineerd door iets dat zeer kortstondig maar resoneert, en het bestaan ​​ervan kan alleen door de natuur worden gecreëerd. Tijdens de zomer van de universiteit werkte ik als bloemenassistent en werkte ik met de bloemen en stelen waar ik verliefd op werd. Het was echter ongeveer een jaar geleden dat ik serieus begon te koken met bloemen.

Het begon met tuinkers. Ik vond het heerlijk om de pizza te vullen met een heldere, peperige bite en de levendige zomerse tinten die in de salade werden gegooid te zien. Van daaruit groeide mijn obsessie en ik strooide onmiddellijk kleine kamillebloemblaadjes op de aardbeientaart en versierde de boterkoekjes met viooltjes. De wereld van koken met bloemen is enorm en uitgestrekt. Dat is de waarheid waarmee Cassie Winslow bekend is.

Haar eetbare bloementuinbakkerij, blogger en actieve verzorger, Kathy, verbindt met het plezier van koken met bloemen en brengt ons terug naar de voorgrond van onze focus op deze bijna-aardse manier van leven. Het inspireert iedereen. Nu de auteur van twee boeken, Bloemregelgeving Wanneer Bloem bevrijdingKathy’s kunstenaarschap is een lust voor het oog en haar recepten zijn leuk om te proeven.

Ik ging zitten met Cassie en praatte over alles over koken met bloemen. Van de beste bloemen tot tips en tricks om ze vers te houden. Als je kookroutine een opfrisbeurt kan gebruiken, wees dan voorbereid op alle inspiratie die je ooit nodig zult hebben.

Kun je ons iets vertellen over de geschiedenis van het verwerken van bloemen in ons eten?

Veel culturen gebruiken al eeuwenlang bloemen in voedsel. Ik las dat het gebruik van eetbare bloemen bij het koken teruggaat tot de vroege geschiedenis van de Romeinen die ze in salades gebruikten. Om meer te lezen over de geschiedenis van eetbare bloemen, heeft John Gerard zojuist de kruiden van Gerald gekocht. Ik wil meer studeren.

Ontvang Kathy’s Pruimen en Lavendel Clafoutis Recepten

Welke bloemen kunnen worden gebruikt om te koken en snoep te maken?

Biologische gedroogde eetbare bloemen zijn lang houdbaar, gemakkelijk te verkrijgen en bestand tegen bakken en koken, dus ik gebruik ze graag in recepten. Er zijn veel eetbare bloemen en ik ontdek voortdurend nieuwe soorten, maar mijn favorieten (en de gemakkelijkst te verkrijgen) zijn:

  • roos. Ze variëren van bron tot bron en natuurlijk van type tot bron. Over het algemeen zijn ze geurig en zoet, en sommige kunnen zelfs een aangename bittere smaak geven.
  • kamille.. Deze kleine bloemen hebben een rustieke smaak en complexiteit die me aan honing doet denken.
  • lavendel. Lavendel is schattig en behoorlijk parfumachtig, dus het is een beetje nuttig.
  • Calendula. De bloemblaadjes van calendula hebben een zeer delicate smaak met een lichte kruidigheid.
  • hibiscus. Ik gebruik hibiscus alleen in droge vorm. Het heeft een absoluut prachtige kleur en is een zeer pittige taart.

Dit alles maakt heerlijk doordrenkt zout en suiker, evenals siroop!

Heb je een favoriete bloem om in het recept te gebruiken?

Ik zou om verschillende redenen voor kamille moeten kiezen. Ik heb ontdekt dat het de gemakkelijkste gedroogde biologische bloem is om te verkrijgen. Kamillethee is bijna overal en in de meeste gevallen bevat het zakje alleen kamillebloemen. Geweldig voor zowel zoete als smakelijke recepten, en voegt zo’n delicate bloemige smaak toe aan elk gerecht.

Ik gebruik het voor kamillezout dat op zelfgemaakte frietjes kan worden gestrooid, kamille-siroop voor cocktails en lichte regen bovenop vanille-ijs, en slagroom die wordt geserveerd met mijn favoriete zomerse aardbeientaart.

Ontvang een recept voor Kathy’s Strawberry and Rose Geranium Milkshake

Waar zou je aanraden om te beginnen voor degenen die nieuw zijn in het koken met bloemen?

Ik heb veel voorraadkastrecepten in beide boeken, maar ik heb ontdekt dat het de beste manier is om eetbare bloemen in mijn dagelijkse voeding op te nemen als ik veel van die voorraadnietjes bij de hand heb. Je kunt rozenzout bijvoorbeeld gebruiken om op gepocheerde eieren of chocolate chip cookies te strooien, of om je favoriete margaritaglas of champagneglas in te lijsten. Lavendelsiroop kan worden gebruikt om dagelijkse koffie te zoeten, toe te voegen aan je favoriete cocktails of om een ​​lichte regenbui op pannenkoeken te maken.

Hoe kan ik de bloemen levendig en vers houden?

Gebruik linnen servetten om de bloemen voorzichtig schoon te maken, in plaats van ze af te spoelen om de kleur en vorm te behouden. Bewaren in de koelkast en zo snel mogelijk gebruiken, meestal binnen 1-2 dagen, afhankelijk van de bloei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.