33 volledig verouderde kookregels

“Ik weet dat het niet zo is” Rechtsaf Het is een methode, maar dat is genoeg. “

Mensen praten veel over kookregels en best practices. Maar soms kan een beetje creatief zijn in de keuken je de beste resultaten opleveren. Dus Redditor u / Suspicious-Account-9 vraagt: “Wat is de” regel “van een gerecht dat je altijd negeert? Dit is wat mensen zeggen.

1.1.

“De meeste mensen gooien een heel blok kaas weg als ze een beetje schimmel hebben, maar als ze een beetje schimmel op harde kaas vinden, snijden ze meestal de schimmelmassa af met een mes en gaan verder. Geniet van de rest.”

2.2.

“Bij het koken van rundergehakt, vertellen zoveel recepten dat je “vet moet afvoeren”. Maar dat doe ik nooit. Vet is een smaak. Ik gebruik het gesmolten vet om de rest van de ingrediënten, zoals groenten, te koken. Het eindresultaat is erg lekker als het wordt gekookt met rundertalg. “

3.3.

“Ik leg altijd meer nadruk op kruiden en specerijen dan de recepten me vertellen. De meeste recepten die voor een Amerikaans publiek zijn geschreven en die uit gerechten uit andere landen komen, zijn heel dom met kruiden en specerijen. Ik denk dat mijn Italiaanse vrouw het “Italiaans eten voor Amerikanen” noemt. “. Deze gerechten zijn saai. Het vergt veel ervaring om precies te weten hoe je kruiden en specerijen op de juiste manier gebruikt, maar je kunt beginnen door de voorgestelde hoeveelheid geleidelijk te verhogen en de smaak te controleren. “

4.4.

Volgens alle hype moeten “steaks slecht gekookt zijn”, maar ik overtreed deze “regel” vaak. Ik eet biefstuk zoals ik wil, maar dan wil ik het. Het midden kan roze zijn. , Soms helemaal gaar, maar niet erg zeldzaam. “

5.5.

“De meeste recepten hebben olijfolie nodig, maar gebruiken die zelden. Ik weet niet waar het om gaat. Het is veel duurder dan andere oliën zoals koolzaadolie en groenten en heeft een heel laag rookpunt. Het is te makkelijk. Ik kook meestal met neutrale oliën zoals koolzaadolie, en dan een mooie fles olijfolie bij de hand hebben, als decoratie, of er bovenop om marinades van te maken. Laat het zachtjes regenen.”

6.6.

“Bij het koken in een klokpan of instantpan zeggen de meeste recepten dat het vlees verkoold of bruin is voordat de overige ingrediënten worden toegevoegd. Maar om eerlijk te zijn, wat moet ik eerst met het vlees doen? Ik heb geprobeerd het opnieuw te bakken, maar het maakt niet veel uit. Het is een smaak die de tijd en moeite waard is. Als je een slowcooker gebruikt, heb je waarschijnlijk een drukke dag, dus maak je geen zorgen. Dat kan niet.”

7.

“Ik heb mensen horen zeggen dat ik geen tomaten en andere zure dingen in gietijzer moet doen, maar mijn gietijzeren Dutch Oven is na jaren Bolognese en andere op tomaten gebaseerde gerechten te hebben gekookt prima. Hetzelfde geldt voor het koken met wijn op gegoten ijzer. IJzer. “

8.8.

“Recepten voor saladedressing zeggen graag” meng de olie langzaam “met een garde. Nee, ik doe gewoon alle olie in een pot met de rest van de ingrediënten en schud goed. Het is altijd lekker genoeg voor mij. “

9.9.

“Ik heb gehoord dat je voor vis- en kipgerechten alleen witte wijn mag gebruiken, geen rode wijn, maar die regel wil doorbroken worden. Zie coq au vin.”

10.10.

“Ik spoel paddenstoelen altijd af.” Voorzichtig afvegen met keukenpapier “is totale onzin. Neem een ​​paar paddenstoelen, leg ze onder lauw water en rol ze met beide handen op. Plaats het vervolgens op het rek om het uit te lekken. Verwijder overtollig water. Eigenlijk wrijf je jezelf. “

11.11.

“Ik weet dat risotto traditioneel van witte wijn wordt gemaakt, maar het ziet er eigenlijk wel goed uit, maar ik maak vaak risotto (zoals paddenstoelenrisotto) van rode wijn. De smaak zal dan rijker en lekkerder zijn.”

12.12.

“Ik eet zonder aarzelen rauw koekjesdeeg en cakedeeg. Ik begrijp dat Salmonella gevaarlijk is, maar het is vrij klein. Als er rauw koekjesdeeg in het spel is, ben ik gevaarlijk. Ik leef een leven.”

13.13.

“De meeste pastarecepten hebben de instructie om een ​​grote hoeveelheid water te koken. Als je uiteindelijk pasta met wat saus gooit, gebruik je waarschijnlijk veel minder water dan je nodig hebt. Gebruik eigenlijk genoeg. Om ongeveer 5 cm ongekookte pasta te bedekken. heeft twee doelen. Een daarvan is dat het water veel sneller kookt. Ten tweede. Er blijft een zeer zetmeelrijk pastawater achter, perfect om alle noedels te helpen vastklampen. Aan al zijn zoete sauzen. “

14.

“Als het saladerecept me zegt dat ik grote slablaadjes moet scheuren, snij ik ze door. Mijn sla blijft altijd net zo vers, knapperig en lekker.”

15. 15.

“In het recept staat dat ik de vloeistof langzaam moet toevoegen als ik de roux helemaal opnieuw maak, maar persoonlijk, als je de saus met de roux maakt, zolang de roux heet is en de vloeistof echt koud is, moet je de vloeistof in één keer toevoegen. Geen zorgen over klonterige sauzen.”

16.16.

“Mensen zeggen altijd dat je je gietijzeren koekenpan niet met zeep moet wassen, en ze doen er zeker veel aan. Blijkbaar stamt het uit een tijdperk waarin zeep loog en andere harde dingen bevatte. Het is een oude regel, en ik geloof dat vandaag de dag, een beetje zeep doet het gietijzer geen pijn. Ik was het altijd met zeep, maar het werkt.”

17.17.

“Als het recept je vertelt om hele kip te koken, wordt het bijna altijd gesneden voor het koken. Het is niet alleen sneller om te koken, maar alles is tegelijkertijd gaar. Te gaar of gedroogd. Ik vlinder het borstvlees altijd. Ik sla het tot dezelfde dikte en snijd het in filets, anders wordt het kleinere uiteinde van de borst oververhit en wordt de grotere kant Het droogt tegen de tijd dat het gaar is. Dit is een eenvoudige extra stap en maakt een groot verschil in smaak. Het ziet er heel goed uit als het verguld is.”

18.18.

“Zelfs als het recept ongezouten boter vereist, gebruik ik altijd gezouten boter. Ik vind dat alle smaken erg goed zijn, vooral voor zoete gebakjes.”

19.

“Ik gebruik geen witte peper, ook niet als het in het recept nodig is. Ik heb in mijn recept gemalen witte peper gekocht (omdat je geen zwarte peper in de witte saus moet doen). Zwarte peper Als je het wilt gebruiken, het is beter om het vers gemalen te hebben. Het maakt niet uit of je zichtbare pepervlokken hebt.”

20.

“Meestal worden citrusvruchten zoals citroenen en azijn aan het gerecht toegevoegd, zelfs als ze niet nodig zijn. Voeg altijd toe. Voeg zuurgraad toe. zout.Het “helpt” bij het koken, en wat ontbreekt is zuur. Citroensap, azijn of citruszuren (indien aanwezig) transformeren het gerecht op verbazingwekkende manieren. Om eerlijk te zijn, het doet geen pijn aan het eten, IMO. “

eenentwintig.

“Mensen praten veel over het maken van bouillon vanaf het begin, maar het kost tijd. In plaats van je eigen zelfgemaakte bouillon te maken, kunnen bouillonblokjes (beter dan bouillon) goed werken. Zie je. Het is echt heerlijk in de meeste gerechten … vrij weinig opgemerkt door de zelfgemaakte voorraad IMO. “

tweeëntwintig.

“Zelfs als het recept expliciet verse kruiden vereist, gebruiken we meestal gedroogde kruiden. Soms kweken we verse kruiden bij het raam, maar afhankelijk van wat we koken, raden we aan gedroogde kruiden te gebruiken. Vaak vind ik het lekker. Tenzij je altijd vers kookt Kruiden zijn duur en kunnen snel erger worden (gebruik een hack om ze vers of gehakt te houden). Ook als ze ingevroren zijn.”

drieëntwintig.

“Ik meet droge kruiden zelden goed. Eigenlijk was het afmeten van ingrediënten niet mijn sterkste punt. Een theelepel van een van de kruiden die ik gebruik tijdens het koken. Het is maar een beetje in de palm van mijn hand, en minder dan een theelepel is gewoon Mensen prijzen me altijd “hoe goed gekruid” mijn eten is. Dat komt omdat het gebruik van gedroogde kruiden volledig subjectief is. “

vierentwintig.

“Ik let niet veel op de soorten uien die ik kook. Als mijn recept uien nodig heeft, negeer ik bijna de uien van de gewenste kleur. Ik gebruik alle uien die beschikbaar zijn. Eerlijk gezegd denk ik niet dat de eten zal zoveel veranderen. “

vijfentwintig.

“Tenzij je meel bakt dat absoluut oud is of vol zichtbare brokken zit, denk ik niet dat je het elke keer dat je het gebruikt hoeft te zeven. Klop het gewoon helemaal door het beslag. Zorg ervoor dat er vrijwel geen verschil is in de textuur van het deeg, en uw gebakken goederen.”

26.

“Hoeveel knoflook of vanille je ook nodig hebt in je recept, ik gebruik altijd minimaal 2 of 3 keer. Dat is altijd een goed idee.”

27.

“Negeer de oude” regel “om zeevruchten en kaas niet te mengen. Er zijn veel voorbeelden van mooie harmonie tussen de twee, zoals vis besprenkeld met Parmezaanse kaas, kaasachtige knoflookgarnalen, kreeft-macaroni-kaas, spaghetti en lajonkaria lajonii. Met knoflook, pecorino, enz.”

28.

“Elke keer als ik spek maak, zet ik de pan vol, en het is altijd prima en leuk en knapperig.”

29.

“Ik voeg de ene na de andere eieren toe en tik langzaam tijdens het bakken. Alle eieren en vanille worden in de kom gegooid en tegelijkertijd losgeklopt. En zoals je weet, werkt het altijd. “

30.

“Ik hoor dat veel koks het niet leuk vinden om knoflook te bottelen, maar gehakte knoflook (in een fles) is handig en lekker als het goed wordt gebruikt. Ik gebruik nog steeds veel verse knoflook, maar andere paarden. Ik heb knoflook op. Ik zal het volstoppen en het bij de hand houden voor een luie gelegenheid.”

31.

‘Ik was bonen uit blik nooit weg. Het spijt me, het spijt me.’

32.

“Het recept zegt dat je de dashi-bouillon beetje bij beetje moet toevoegen en beetje bij beetje moet roeren om een ​​risotto te maken, maar als je alles in één keer doet, kun je een perfect heerlijke zelfgemaakte risotto maken. Gewoon een paar keer roeren. Het is niet altijd in de schijnwerpers. “

33.

“Ik ontdooi al 30 jaar vlees op het aanrecht en het gaat prima met me. Ik denk niet dat een van hen ‘een nacht in de koelkast’ onzin is. “

Zijn er kookregels die u in uw keuken wilt overtreden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *